Jakie addony polecacie do anomaly 1.5.3?

Jakie addony polecacie do anomaly 1.5.3 i jak je zainstalować ?

@Kamil1395 O kurcze trudne się wylosowało :smirking_face: bo jak np wejdziesz w zakładkę addons do Anomaly na stronce moddb to jest 5800 pozycji :grin:

Ja na pewno bym sobie wrzucił jakieś quest packi żeby sobie np zwiększyć różnorodność zadań, szczególnie tych wszelkich cyklicznych.

Jako, że Anomaly jest teraz w wersji 1.5.3 to podpowiem tylko, że jak już będziesz chciał sobie dorzucić jakieś mody to raczej staraj się brać takie, które będą dostosowane do tej wersji.

Te do starszych wersji 1.5.1/1.5.2 mogą działać ale mogą też powodować problemy.

Tu nawet jest dział ze spolszczonymi dodatkami ale widzę, że właśnie wszystko do starszych wersji ale zawsze sobie można poczytać co to za dodatki może coś się spodoba i jest też spora szansa, że i do 1.5.3 będzie coś w tym stylu.

Jak już coś polecać to chyba też to co wyewulowało z Anomaly czyli Gamma. To taki wielki mod z setkami addonów w sobie.

W sumie nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie zainstalować oba i pograć, zobaczyć co bardziej się podoba.

A co do instalacji modów do Anomaly, po prostu wrzucasz to co było w archiwum moda (folder gamedata) do głównego folderu Anomaly.

Tych addonów jest pierdyliard i ciężko polecić tylko kilka…Z tych które ja próbowałem gdy chwilę ogrywałem anomalkę wybrałem: holywood FX i Painter of the Zone z duzo lepszymi efektami trafien pocisków, anomaliami i efektami krwi. Screen space shaders na znacznie lepszy wygląd gry, dobry pack broni np improved weapon pack albo boomsticks and sharpsticks, A-Life mod.

Najlepiej jednak poszukać jakiegos packa dobrego z kompilacją wielu dodatków. Masa osób twierdzi, że Escape from Pripyat (EFP) jest znacznie lepsze od Gammy, jest też Anomaly Custom, które jest bardzo doyebane graficznie i bajerowo albo Old World Addon, który przywraca bardziej klasyczny klimat i wygląd zgodny z oryginalną trylogią… No i jest jeszcze Anomaly Anthology jeśli się chce mieć gameplay Anomaly z wieloma fabułami do przejścia. No i zawsze można stworzyć modpack stricte pod siebie tylko trzeba spędzić na moddb mnóstwo czasu :slight_smile:

Ehhh szkoda, że tak nie lubię gameplayu Anomaly i tego chorobliwego zbieractwa oraz pilnowania każdego skrawka złomu w plecaku, które w GAMMIE jest jest już wyniesione do potęgi nerwicy natręctw, a wszędobylski hardcore nazywany “realizmem” jest dla istnych masochistów bo dla Anomalki powstaje tyle świetnych modów i dodatków, które poprawiają wizualia, audio i estetykę Zony i usprawniają gunplay…ale na szczęście sporo z nich jest adaptowana do innych modów nastawionych na historię i klasyczny gameplay.