Dzieki za rozwiązanie tego problemu w sposób przyjazny dla każdego użytkownika, który nie zawsze musi mieć pojęcie o jakiś tam pamięciach RAM, czy wirtualnych. Teraz będzie można podmienić tylko plik o po krzyku
Oczywiście masz ode mnie za to punkt do reputacji…
Grając w soljankę trzeba zastosować ten plik z podanej paczki, może ktoś mi to wytłumaczyć bo przy soli i tak trzeba zastosować zmieniony plik exe, który był podany w paczce dodatki wrzuconej razem z plikami soli przez Trurla?
Grając w soljankę trzeba zastosować ten plik z podanej paczki, może ktoś mi to wytłumaczyć bo przy soli i tak trzeba zastosować zmieniony plik exe, który był podany w paczce dodatki wrzuconej razem z plikami soli przez Trurla?
W soljance nie zmienia się żadnego pliku… exe… tylko plik… xrgame.dll… z katalogu bin , a i to tylko jeśli mus taki jest. Choć ja zmieniam od razu…
Mam prośbę o solidne przetłumaczenie info z tej paczki Out of Memory.
All of these executeable files have had their addressable memory increased from 2GB to 4GB. Those using a 64-Bit operating system or a 3GB switch for 32-Bit users will benefit from an increased ceiling value.
Always remember to backup your original executeable file!
Mniej więcej to znaczy tyle
Wszystkie zawarte w paczce pliki wykonawcze ( exe) mają poszerzone adresowanie pamięci z 2GB do 4GB. Korzystający z systemów 64- bit, lub 3 GB switch dla systemów 32- bit będą mogli wykorzystać powiększone zasoby pamięci. Zawsze pamiętaj o kopii zapasowej oryginalnego pliku exe.
Tak na prawdę chodzi tutaj o to samo co robi… Szybka optymalizacja silnika gry., czy inne narzędzia np… 4 GB Patch…3GB switch …dla wykorzystania RAM.
Dodaje zaznaczenie do..APP CAN HANDLE > 2GB ADRESS SPACE. Wszystko zależy tylko od rodzaju systemu z jakiego korzystamy…64-bit/ 32-bit…oraz ilości pamięci RAM w naszym komputerze.
Niestety te narzędzia nie pomogą w grze, czy innych aplikacjach jeżeli mamy zainstalowane mniej niż 3 GB RAM.
//
Poprawiłem opis w pierwszym poście. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej w temacie który podałem masz szczegółowy opis.
A ja mam małe pytanie. Czy zadziała u mnie również ten fix jak mam 3,5gb ramu ? Czy trzeba mieć pełne 4gb ? Bo w solyance przy respawnie najemników koło wioski kotów, tuż po X18 wywala mi out of memory.
Dla systemów 32 bit i minimum 3 GB RAM…plik .exe zawiera zmienioną wielkość adresowanej pamięci z 2 GB..do 3 GB
//
Zadziała również jeżeli skorzystasz z programu w linku lub 3 GB switch.
No właśnie użyłem ten switch w linku 3gb dla WW 1.0004. Ogólnie to mam windowsa 7 32 bit, 3.5gb ramu a w indeksie wydajności pokazuje mi wolną pamięć 3,25gb około.
Zrób jeszcze inaczej…pobierz sobie programik z linka i sprawdź czy w opcjach pliku .exe masz zaznaczoną obsługę więcej niż 2 GB RAM..jeżeli masz to nic więcej nie można zrobić.