Ja po odpaleniu moda dostałem zadanie(zresztą jak każdy) na znalezienie kumpla stalkera i odpłacenie bandytom. No to po nocy między anomaliami, trup przeszukany bandziory się respią i mój trup leży obok znalezionego. No to teraz będę uciekał i znów trup(w nocy jest ten problem że nic nie widzisz). No rzesz, load i od nowa zabawa z bandziorami ale goście są zabójczy(tak sobie myślę: to tylko przedsmak/początek moda) a już nieźle w dupsko dostaje, jak tak dalej będzie to ja piórkuję tego moda. No to poszedłem spać i w dzień jakoś poszło. Po zdobyciu abakana lub lepszego ak z optyką mod robi się łatwiutki.
Fajna mapa, gruzu w trupach nie brakuje bo non stop coś lub ktoś się zabija. Nie ma jakichś udziwnień na których można się zawiesić. Faktycznie fabułę można by pociągnąć bardziej lub rozbudować(bo dużo miejsc jest nie wykorzystanych na mapie). To niecałe 300MB więc śmiech nie pobrać i nie spróbować.
Bardzo krótki mod, na powiedzmy 3-4 godzinki. Historia opowiada o najemniku Karpiu ,który zaginoł w 1 części. Fabuł to niewielki dopełnienie z poprzedniej części.
Mod poprawny , ale bez większego wow. Jak ktoś grał w “kontrakt na dobre życie” pozycja obowiązkowa
Po zrobieniu wszystkiego jak należy włącza mi się podstawka, co robię nie tak? może o czymś zapomniałem? pomóżcie mod jest postawiony na kopii podstawki na dysku D, tak wygląda mój folder z modem
uruchamiam moda tym plikiem który jest zaciemniony a w gamedacie jest to co powinno tam być czyli fix i spolszczenie, dałem jeszcze paczki na stalkerow i broń może to jest powód?
Dopiero teraz zauważyłem, że ty przy tym pliku niby startowym, nie masz rozszerzenia .exe. Zobacz w oryginalnej podstawce, czy masz taki z rozszerzeniem.
niestety nic to nie dało, nadal włącza się podstawka, po drugie to przecież jakby było tak jak mówisz to nawet podstawka by się nie odpalała, a ten plik tj exe tylko nie widać tego jak otwieram folder, w podstawce też nie mam exe przy tym pliku, no nic, postawie go jeszcze raz bo pewnie o czymś zapomniałem
hmm? no postawiłem go ponownie, już bez paczek i innych wynalazków, nadal to samo, włącza się podstawka, nie mam pojęcia o co chodzi
Widocznie w ustawieniach windy masz zaptaszkowane niepokazywanie rozszerzeń. Zmień to, nie będzie niejasności. Ja już nie pamiętam gdzie to zmienić. Może ktoś inny Ci wskaże miejsce.
A przez przypadek w gamedacie nie masz drugiej gamedaty? Daj zrzut ekranu z zawartością tej gamedaty.
Bez żadnych dodatków i spolszczenia u mnie ona wygląda tak.
ale jaja, jak berety, wyobraź sobie że z ciekawości jeszcze raz pobrałem moda bo wydawało mi się to niemożliwością że to nie działa jak wszystko zrobiłem dobrze i okazało się że z dysku google nie pobrało mi kilku plików z gamedaty moda bo porównałem je jak go ponownie pobrałem i oczywiście teraz się włącza
nie pamiętasz co tu dalej robić? w tej pierwszej lokacji zrobiłem wszystko co należało zrobić, teraz mam tylko to 100000r uzbierać dla tego przewodnika, plany tuneli mu już dałem, mam mniej więcej połowę tej kasy ale znikąd roboty i kręcę się jak G w przeręblu w te i we wte, złom zbieram i arty ale za to jest niewiele kasy.
Zrobiłem go, szału ni ma jak dla mnie, zakończenie też lipa, myślałem że chociaż dostane się do tego niby lasu w końcu, czas na coś o wiele dłuższego, pozdro
To może być w trzeciej części, jak ją zrobią, albo w nowym modzie zawierającym całość. Ale czasem, tak ja z Nowicjuszem, Doliną Szeptów, u autorów moda zapał gaśnie, a nam pozostaje niedosyt i niesmak. C’est la vie.
Smutny los spotkał Karpia, ale czy zawsze wszystko musi się kończyć happy endem ?
W modzie dostajemy nową lokację, ale z lekko zmarnowanym potencjałem. Efekt Motyla jest krótką produkcją i uważam, że autor mógł postarać się o lepsze zadania poboczne. " Pójdź i zabij " psują całość, a wystarczyło w jakiś sposób wykorzystać ciekawe miejsca na mapie. W pewnym momencie musimy pobawić się w łowcę artefaktów, a to też nie każdemu może się spodobać.
Ciekawe czy będzie jakaś wzmianka na temat Karpia w Kontrakcie na Nowe Życie, bo tylko on został mi już do ogrania.