Jest to wersja z patchem 1.0.3.1, który wnosi sporo zmian w plikach, a spolszczenie było robione pod v 1.0.3 i nie jest kompatybilne z ostatnim patchem. Jakiś czas temu zacząłem adaptację istniejącej polonizacji do ostatniej wersji moda, chwilowo leży na półce, ale jak wyjdę ze wszystkim na zero, dokończę tę sprawę. Na razie, tak na próbę możesz wrzucić sobie to do repacka - rzenia.7z (1.43 MB)
Za każdym razem kiedy odpalam tego moda przechodzą mnie ciarki, to dobrze świadczy o modzie.
Do pierwszego postu w tym temacie zostanie dodana beta wersja uaktualnienia polonizacji modyfikacji Жесть Mod 1.0.3.1 + Add-on «Twisted Area». Jest ona przeznaczona dla samodzielnego repacka opartego o CCz 1.0004. Wszelkie błędy polonizacji proszę zgłaszać w poniższym temacie:
Zagram sobie w tego moda z addonem. Grałem kiedyś pewnie we wcześniejszą wersję i pamiętam tylko, że był trudny i bardzo mi się podobał. Jednak skleroza swoje zrobiła i szczegółów zapomniałem🙂
Namiastkę realizmu, to hard core mod w czystej postaci, poczytaj w #1 a się zorientujesz. Grając w tego moda, dobrze jest mieć nervosol pod ręką, ale co tam, najwyżej zmienisz klawiaturę🙂
Mod nie zmienia podstawowej fabuły Cienia Czarnobyla. Dodano jednak sporo nowych funkcji, które w znacznym stopniu utrudniają rozgrywkę:
system handlu barterowego (brak opcji “zwykłego” handlu wymusza na Graczu intensywne poszukiwanie artefaktów);
system ładowania magazynków (pas nośny, który jest prawdopodobnie uproszczonym protoplastą systemu kamizelka taktyczna + pas nośny z serii NLC);
system ograniczonego ekwipunku (teraz to co możesz ze sobą wziąć wyznacza jakość twojego kombinezonu t.j. ilość broni, apteczek, opatrunków etc.);
duża “paczka broni”;
system “niebezpiecznej pogody” czyi kwaśne i radioaktywne deszcze + radioaktywny wiatr;
lekarstwa działają z opóźnieniem;
wprowadzono efekt zużycia noża;
groźne mutanty;
oddawanie broni NPC (walczą po naszej stronie);
zróżnicowany system ulepszania ekwipunku (zupełnie inny niż w CCz);
realistyczny widok z kolimatorów;
egzy zasilane bateryjnie;
nowe gatunki artów (niektóre można znaleźć tylko w nocy);
pojemniki na artefakty;
system losowości schowków AMK;
poprawiona grafika.
Proszę pamiętać, że mod powstał w roku 2012, więc cudów na kiju w nim nie ma. Modyfikacja skupia się na koncepcji wprowadzenia namiastki realizmu do podstawki CCz.
Mam prośbę do kogoś znającego się na rzeczy. Czy dało by się powiększyć tę kropkę celownika? Może zmienić na krzyżyk? Cokolwiek, byle było lepiej widoczne.
Trzeba skasować pliki cursor.dds i cursor_blank.dds z gamedata\textures\ui
oraz w pliku system.ltx w sekcji [hud_cursor] zmienić cross_length = 0.000 na 0.015 i mamy stary kursor
Pewnie więcej, jak rok temu znalazłem paczkę broni specjalnie zrobioną pod RZEŹNIĘ - 1.0.3.1 i za Chiny nie mogę znaleźć strony, skąd ją pobrałem, ale paczkę mam i pomyślałem, że warto by ją wykorzystać. Co w paczce? Nowe modele, zmiana starych, zmienione tekstury wielu przedmiotów, ikony i okno inwentarza (wszystko moim zdaniem zrobione subtelnie, nie na siłę). Dla mnie jednak na największą uwagę zasługują, niektóre animacje, chociaż zrobione już jakiś czas temu, to w niczym nie ustępują tym współczesnym.
Pakiet, do którego link poniżej, został spolszczony i przystosowany do aktualizacji Antona.
Uaktualniłem pierwszy post o paczkę broni. @gawron świetna robota! Polonizacja jest autorstwa chłopaków, ja tylko ją brzydko mówiąc zmałpowałem (do tłumaczenia było może ze 60 linii) i złożyłem do kupy.