@smox napisz proszę czy działa to zaimplementuję go od razu do poprawki polonizacji.
Działa @Anton_Gorodecki🙂 Bardzo dziękuję.
Ładowanie broni nie jest wielkim problemem. Robiłem to tylko kilka razy. Przy trupach zazwyczaj można znaleźć pełne, no i śrutówki ładuje się normalnie.
Dodano:
Niestety z tą paczką broni mam problemy. Źle wyświetla mi się część ikon w ekwipunku.
Nie wiem @smox. Zainstalowałem przez skopiowanie całej zawartości pobranego archiwum dodatku do folderu z modem, ze zgodą na zamianę plików. Później przekopiowałem folder “pol” (bez pliku string_table_enc_weapons) z poprawki polonizacji. To wszystko.
Też sobie zainstalowałem. Oczywiście z tym weapon packiem. Pierwsze wrażenia jest dziwnie graficznie, kolorystyka i tekstury. Ziemia na kordonie wygląda jak jakaś wypalona pustynia Newady w jakimś Falloutcie
Latarka strasznie bije po gałach tym swoim rozświetleniem.
Broń fajna paczka, modele, których chyba nie widziałem i inne dźwięki broni. Gra się wolno i ostrożnie, ginie się szybko. Ładowanie nieźle męczy chyba, że na bieżąco w walce np podnosimy z trupów pełne magi, a wywalamy nasze puste. Ryzykowne ale może się opłacać. Nieraz strasznie długie te opady radioaktywne, lub kwaśne deszcze. Trzeba pospać parę godzinek.
Handel to chyba czysta losowość albo ja miałem taką schizę. Sprzedałem Sidowi kopytko dzika dał mi 28,8 tyś rubli naprawa kombinezonu najemników zużytego w około 80% wyniosła mnie 12tyś. Za chwilę zrobiłem misję na ogon pseudopsa 4,5 tyś i trochę ammo do strzelby, a np za arta Kamienna krew dał mi tylko 1 apteczkę
Ps. ale tutaj chociaż miałem motywację, żeby kombinezon najemników chapnąć w wiosce kotów.
W paczce z bronią trzeba było zmienić między innymi “adresy”, niektórych opisów. Poniżej patch, który to naprawia. Wystarczy zawartość skopiować do gamedaty i powinno być w porządku.
Co do odgłosów kroków - im twardsza powierzchnia tym lepiej je słychać (wystarczy potuptać u Grubego w bunkrze na próbę). Na tej “złej ziemi” słychać je słabo albo wcale. Deszcz oczywiście zagłusza całkowicie prawie wszystkie odgłosy.
Zbierajcie arty - to najlepsza droga do szybkiego barteru najlepszego sprzętu.
Po tych wszystkich modach fabularnych gdzie często trzeba było się nieźle nagimnastykować, by ruszyć z fabułą do przodu, Rzeźnia jest miłą odskocznią. Fabuła starego dobrego Stalkera SoC ciągle daje radę. No i nie trzeba główkować co zrobić. Można skupić się na przeżyciu. Mod może początkowo wydawać się trudny. Jednak jak już się załapie o co chodzi z doborem magazynków do broni i ich ładowaniem, systemem handlu i ogólnie mówiąc zasadami moda - bardzo fajnie się gra. Jednak nie będę zdziwiony jeżeli część graczy ten mod przerośnie.
[error]Expression : fatal error
[error]Function : weapon_hud_value::load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\WeaponHUD.cpp
[error]Line : 34
[error]Description :
[error]Arguments : There is no ‘binoculars’ bone for weapon ‘wpn_binoc_hud’.
odrazu powiem wersja repack, instalacja przebiegła jak w instrukcji do wylotu dochodzi w trakcie tworzenia nowej gry w momencie gdy wyświetla się napis Klient synchronizacja.
@gawron Jeszcze raz wybacz tym razem za zawracanie głowy,
To była moja wina, w złej kolejność instalowałem dodatek z brońmi,
Po prawidłowej instalacji jest wszystko w porządku.
Po prawidłowej instalacji jest wszystko w porządku.
Dobra wiadomość🙂. Na przyszłość (oby nie było takiej potrzeby) najlepiej podawaj dokładnie co i w jakiej kolejności instalowałeś, inaczej trudno będzie pomóc.
chciałby zwolnić trochę miejsca na swoim koncie GD i wrzuciłem wersję repack Krwawego Szlaku na nasz serwer + na wszelki wypadek paczkę broni od . Jest tylko jedna zła wiadomość - spolszczenie z naszej pobieralni padło i chwilowo jest niedostępne: KLIK.
Przy okazji odświeżyłem wstawkę moda. Wydaje mi się, że teraz całość jest bardziej przejrzysta. W opisie znajduje się bardzo dużo pożytecznych wskazówek i jeżeli ktoś zdecyduje się zagrać, to wypadałoby się z nimi zapoznać. Mamy też szczegółową instrukcję instalacji wraz ze zrzutami.
We wstawce znajduje się także starsza wersja moda z 01.05.2011 roku. Linki do moda + spolszczenia są aktywne. Niestety padły stare linki od , które zawierały parę dodatków ( celownik, zmieniony układ HUD dla monitorów panoramicznych, nowe ikony menu i shadery oraz 3 drobne fixy ).
Ps.
Po wrzuceniu repacka na serwer sprawdziłem, czy wszystko jest okej. Działa: