Ściągnąłem moda i fixa. Spakowałem moda do .dbm, fixa do .dbn - standardowo odpalam z dodatkiem -nointro.
Po odpaleniu wołał o pliki w text/rus więc wypakowałem z vanili katalog text/pol i wkleiłem pliki bez zamieniania do text/rus moda. Dla pewności tym samym sposobem dokleiłem pliki z TŚ2 i kolejna próba startu gry bez problemu. Przynajmniej w kordonie - chodziło o odpalenie i sprawdzenie celownika.
W tym modzie nie ma opcji “handel”. Nie wiem jak jest dalej, ale Sidorowicz wymienia towar za artefakty i części mutantów. Innym stalkerom można podarować broń i stają się przyjaciółmi.
Nie chcę robić zamieszania, ale mój mod wypakował się w postaci normalnej gamedaty i wystarczyło zrobić standardowe zmiany w configu, by działał. Problem w tym, że nie pamiętam skąd go pobrałem. Dzisiaj w nocy pobiorę moda z linka podanego na forum i jutro rano napiszę sposób instalacji.
Mi też wywala log z brakującymi plikami, ale raczej tak nie powinno być bo jeśli wklejać będziemy pliki z innych modów to w pewnym czasie może się pojawić zamiast dialogu informacja jakiej linijki brakuje czyli zamiast opcji dialogowej będzie pisać coś w stylu dialog_manager_bar_21 czy jakoś tak. Ogólnie cały czas mi wywala o te pliki brakujące niezbyt to rozumiem bo mam ten problem z każdym rosyjskim modem, a dawniej jakoś nie miałem. Cóż, chciałbym zagrać w tego moda, ale nie wiem co zrobić. Może ktoś będzie wiedział co z tym zrobić podam loga na wszelki wypadek.
Gdyby to była gamedata normalna nie pisało by chyba na końcu .rar ? W każdym razie z tego linku pobrałem 486mb archiwum rar, które po rozpakowaniu ma około 900mb (i wgraniu fixa, oprócz tego na rękawiczki). Cóż najwyraźniej to musiałbym spakować w gamedate, ale czy to by coś dało ? Ewentualnie co potem po spakowaniu ? Bo skoro teraz wywala to czemu miało by nie wywalać później.
Jest to normalna gamedata czyli w folderze gamedata masz podfoldery. Gamedata. db to forma gamedaty używana do pakowaniaplików oryginalnego stalkera. Dograj brakujące pliki tekstowe z polskiej podstawki do folderu tekstowego rus a potem go skopiuji kopię nazwij pol. Edytuj localization.ltx i do skrótu na pulpicie dodaj
A to tak będzie za każdym razem taki obraz rozmazany? Czy to tylko takie przejściowe co do tego moda poczekam na spolszczenie bo tak na pałę to nie ma co grać.
Ha, żeby wystarczyło tylko menu spolszczyć, to byłoby klawo. Roboty przy tym modzie jest naprawdę sporo, bo wyglądało na mniej. @smox może to potwierdzić. Jest okres świąteczny i prace nie pójdą tak szybko, bo by nas z domów powyganiano, gdybyśmy Święta całe przy kompie siedzieli. :yes:
@smox, testy to raj dla niecierpliwych, przy okazji testowania, popykają sobie chłopaki. Tak jak napisał @smox , pracy przy nim sporo, więcej jak zwykle bywało. Twórca nie tylko utrudnił grę, ale i wymieszał w plikach tekst, by przekopiowywać nie było tak łatwo. Ale jest warty zagrania, bo utrudniony sposób gry, trzyma w napięciu grającego. Za kasę nie kupisz, tylko za arty, im lepszy art, to towar też z wyższej półki.