Ano prosta sprawa. Wybrałeś specnazowca. Możliwe, że tą formacją nie należy się pchać na Bagna, dopóki nie dostaniemy zadania ich likwidacji.
I jeszcze jedno. Czy “oraz drugą panią na kordonie na miejsce.”, oznacza że Aniela jest w kopalni w RL? Tego nie wolno robić. Najpierw tam musi się znaleźć jej ojciec - Galetski. Chyba że piszesz o radiotelegrafistce Ket (Katia). Ją prowadzisz po oczyszczeniu Wysypiska. Dla prowadzenia Anieli, musi być również czyszczona droga przed nią.
Anielę można podprowadzać po jednej lokacji, albo jak ojciec już jest w kopalni, od razu z Kordonu do kopalni.
Nie wiem jak to jest z Ket.
Opis przejścia z rus forum.
Ruski gracz szedł z Kordonu na Wysypisko, Mroczną dolinę, znowu Kordon, poprowadził Ket i znowu na Wysypisko (przewodnik). Kolejno poszedł na MW. Porozmawiał, zebrał co należy i wrócił na Wysypisko po Ket. Trzeba stojącego na posterunku Kamaza usunąć, bo mutanty mogą nim zablokować przejście dla niej. On Ket prowadzi po jednej lokacji. Jak mu poszła na MW, to wrócił na Kordon, zrobił jakieś kwesty (dopiero teraz zwalił śmigłowiec). Pohandlował i wrócił na Wysypisko i do MW. Stąd poszedł do RL. Oczywiście, wcześniej na Wysypisku i w DM, zebrał wszystkie PDA i fleszki.
Pisze, że ze względu na to że jest specnazowcem, czystoniebowcy w RL są mu wrodzy. Miejsca gzie są trzeba obchodzić. Przy moście gdzie są, jest trudno, bo drugą stronę z mutków trzeba oczyścić, stojąc na wzniesieniu z lewej strony mostu, idąc tam od bramy zapowiednika. Nie wolno tam CzN likwidować ( masz już chyba PDA z informacją o tym).
Zadania które grającym innym ugrupowaniem, dawał czn Azot, specnazowiec dostaje od swoich. Inne PDA i schowki się nie zmieniają.
Pisze, że pośpieszył się z prowadzeniem Ket z Wysypiska. Że powinien prowadzić ją dopiero po RL, bo by mu dała naprowadzenie na 1 art śmierci ( chyba po drodze wcześniej mu ją zabili ).
Poszedł na Agro z przewodnikiem. Porobił zadania, zebrał PDA. Robiąc podziemia, tajnymi teleportami poszedł do estakady w DM. Zabrał fleszkę. Kombinacjami, przewodnicy teleporty wrócił na Agro pokończyć zadania. Poszedł po Anielę. Z nią na Jantar. Jantaru wcześniej nie robił, to teraz ma kłopoty. Ale przeprowadził, został i robi zadania na Jantarze. Teraz poszedł na Bagna, unikając CzN, poszedł po Zarkę ( uwaga kondotiera: nie wiem czy to dobry moment ), czyszcząc dla niej drogę, tam gdzie dużo mutantów stawiał Z-drużynę, do uzyskania PDA Gryka w trupie Czarnego Serża.
PDA Gryka, najłatwiej jest pozyskać na Jantarze koło bunkra, kiedy jest tam masa mutantów. Na pewno, jeśli jest w Z-drużynie - zginie. Jak go nie było nowa Z-drużyna. Albo na Wysypisku, Z-dużyną zdobywając hangar i zarazem PDA Jochy.
I tu część porad na której się opierałem, kończy się. Kolejnej części nie znalazłem.
A co dotyczy cierpliwości, jaką frakcją byś nie grał, niestety, ale musisz jej mieć bardzo wiele. Nie raz znajdziesz się całkiem nie tam gdzie chciałeś, nadreptasz się szukając ukrytych teleportów, których znalezienie ułatwia grę, a czasem nawet jest konieczne. A to wymaga sporej ilości powtórzeń. Jeden krok w nie tę stronę i dupa chlup.