@cez137 Musisz się pokręcić po bocznych pokojach (tych mniejszych) i w jednym z nich na stole będzie leżeć fleszka (obok laptopa) to na tej fleszce jest ten kod, który podałeś. Z tym, że nie pamiętam już czy on jest do dezaktywowania tej klatki, którą już i tak widziałeś na filmiku czy do sejfu w biurze na górnym poziomie tej sali z tą świecącą sferą. W każdym razie dopiero jak znajdziesz fleszkę i w notatce na fleszce będzie ten kod to dopiero będziesz mógł pchnąć fabułę dalej.
Taki jest urok tego moda, że nie prowadzi do końca za rączkę i trzeba kombinować, a i znajomość poprzednich modów poprzednich modów przy których pracował Policai (autor Dead City: Breaktrough i Special Relase) się przydaje do odnalezienia się w tych wszystkich podziemiach bez błądzenia.
Czy jest jakiś poradnik może? Mam problem z wejściem do x9. Najpierw nie dostałem od Wilka klucza, po wczytaniu sejwa klucz do drzwi dostałem ale nie mam hasła do zamka.
@gucio46
Tak ma być. Koniec końców protagonista dochodzi do wniosku, że sam nie wie, kto stoi za kradzieżą. Możesz w teorii któregoś NPC oskarżyć, ale to do niczego nie doprowadzi, a zadanie zostanie pomyślnie ukończone.
A ja pyknąłem sobie drugi raz z sentymentu. Był to pierwszy mod, w którego zagrałem w 2023 roku. Bardzo mi się spodobał. Przede wszystkim pod względem scenariusza. Gra się bezstresowo i przyjemnie. Stabilny. Pierwszym razem miałem drobne problemy ze skryptem w DM. W drugim podejściu było ok. Tylko grać i się cieszyć.
Śmieszna rzecz, miałem grę zainstalowaną, która działała ok**,** ale zmieniałem dysk na ssd i musialem odinstalować i teraz lipa po ponownej instalacji**.** O co chodzi chłopaki**?**
@toldi Wyżej odpowiedział Ci @tom3kb. Gdzieś jest tekstura z cyrylicą w nazwie - wylot z automatu.
Domyślam się, że ten plik ma w nazwie “detail_grnd_leaves — копия”.
Spróbuj go skasować lub ewentualnie zmień nazwę na “detail_grnd_leaves — ęîďč˙”.
taka mała prośba - tuż przed spotkaniem z Kłem, w pomieszczeniu z najemnikami jest sejf i laptop, który domaga się włączenia. Niestety, nie dysponuję ani kodem do sejfu, ani hasłem do laptopa. Chyba przeszukałem wszystko w pomieszczeniu i przyległych korytarzach, więc teraz nie wiem - ślepota na starość, czy to ma tak być i - cytując klasyka: “pomyślę o tym jutro”?
@bacenty Chwilowo nie przejmuj się ani laptopem, ani sejfem. Po wybiciu najemników sprawdź drzwi na górnym piętrze i wróć do Kła. Później wylądujesz na kolejnej lokacji, ale po pewnym czasie i tak wrócisz do pomieszczenia z laptopem i sejfem, tylko wejdziesz tam przez inną lokację, dlatego właśnie na niej (laboratorium) przeszukaj uważnie wszystkie pomieszczenia, sprawdź laptopy.
@Agrael dzięki za wyoślenie. Piszesz o nowej lokacji, na której zaraz będę - wyobraź sobie, że już tam byłem… Musiałem się kawałek wracać, bo robiąc zadanie na umieszczenie
Spoiler
czterech czujników ruchu u wejść do tuneli
nie znalazłem jednego z nich, więc odpalam filmiki i tu nagle zdziwienie, bo na dwóch filmikach gracze używają sobie radośnie
Spoiler
welesów, kiedy ja jeżdżę na niedźwiedziu.
I tak dowiedziałem się o istnieniu takich dwóch dodatkowych bethyngalw na ścianach, których - oczywiście - nie zauważyłem, co poskutkowało tym, że nie poznałem pięknej Marii etc.
@toldi A jak nazywa się Twój folder z modem? Nie masz czasem nazwy folderu w cyrylicy? Bo instalator chyba domyślnie ustala nazwę folderu na s.t.a.l.k.e.r. - лабиринт i coś mi się kojarzy, że ja musiałem nazwę folderu zmieniać bo inaczej nie chciał się uruchomić.