@cez137 no czyli powinny być te celowniki bo to jest wersja deweloperska i to ostatnia.
@cez137 Chyba jeszcze można ulepszyć w broni wmontowany celownik na ten z noktowizją.
Tylko że wtedy noktowizja aktywna jest całodobowo.
18 godzin temu, LisKot napisał(a):
Nie mam już tego moda. Może jutro coś zerknę, ale nie obiecuję.
@Mayer99 Będziesz to jednak musiał przeboleć.
Takie moje 1 przemyślenie: Seva - kultowy (chociaż nie lubię tego słowa to tutaj chyba pasuje) kombinezon serii Stalker jest praktycznie bezużyteczny…Chodzi o brak możliwości używania go z psi-hełmem, podobnie z resztą wdzianka naukowców czy egzo. Czy możliwe jest zmienienie tego? Bez tego inwestowanie w w/w pancerze kompletnie mija się z celem.
EDIT: Zagadka dla fanów serii: Co to za lokacja??? :
@Mayer99 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale masz rację z tymi pancerzami, nie ma sensu ich kupować a juz na pewno nie na początkowym etapie gry bo tez ostatnio myślałem żeby sprawić sobię egzę ale tylko dlatego jej nie kupiłem bo nie da się w niej biegać ale z drugiej strony czy hełmu używamy cały czas? no chyba nie, używamy go tam gdzie jest psi a przecież nie wszędzie jest, zawsze można nosić 2 kombinezony, ale fakt że można by to zmienić żeby się dało używać psi hełmu w w/w pancerzach, a co do lokacji, strzelam - mroczny wąwóz?
W dniu 4.12.2023 o 15:44, LisKot napisał(a):
Tylko że wtedy noktowizja aktywna jest całodobowo.
Ludzie co tu zrobić z tymi sejwami? Jestem w opuszczonej fabryce u Deedee czy jak mu tam, była emisja, w tracie jak już wiadomo sie nie da, po też nie mogę, mówię pójdę na wieś i jeszcze raz wejdę i zapisy się odblokują, (ktoś tam tak pisał ostatnio jak pytałem że na następnej lokacji się da)…taki hooy nie da się, kiedy te zapisy konkretnie sie odblokowują? mam drugi hełm, mam iść do fabryki wyłączyć emitery jakby to miało jakieś znaczenie
Dorzuciłem link do poprawek spolszczenia ze wszystkimi błędami wyłapanymi m.in. przez @LisKot do posta #1!
Informuję tak w razie czego
Jeśli ktoś grający w przyszłości znalazłby jeszcze jakieś błędy to niech też wrzuca screeny z nimi do tego tematu, ale teraz już raczej powinno być w porządku.
W dniu 5.12.2023 o 11:40, cez137 napisał(a):
mam drugi hełm
A wsadziłeś plik (ten umożliwiający wejście do podziemi) z powrotem?
On odpowiada za możliwość zapisywania w niebezpiecznych strefach.
@Szczepan9205 W pierwszym poście to się siebie nie spodziewałem. ![]()
@LisKot on za to odpowiada?
Oszszsz ty Karol! Nie pamiętam ale chyba zapomniałem
Salut
pobrałem moda i byłoby wszystko git gdyby nie dwie irytujące sprawy . Po pierwsze zawsze gdy klikam lewym przyciskiem myszy cały ekran miga na biało , nawet w menu . Po drugie nie mogę przeładować żadnej broni ani zmienić amunicji .
12 minut temu, Robert4466 napisał(a):
Po drugie nie mogę przeładować żadnej broni ani zmienić amunicji .
@Robert4466 Musisz najpierw przełożyć amunicję na pas.
12 minut temu, Robert4466 napisał(a):
Po pierwsze zawsze gdy klikam lewym przyciskiem myszy cały ekran miga na biało nawet w menu
Ja tak miałem przy niektórych ustawieniach w ReShade.
Zmień je na jakieś inne. Np. te z gammy.
Ustawienia ReShade chyba włączało się przyciskiem HOME, nie pamiętam już. Z każdym włączeniem gry jest gdzieś tam na górze napisane jakim.
34 minuty temu, LisKot napisał(a):
@Robert4466 Musisz najpierw przełożyć amunicję na pas.
Ja tak miałem przy niektórych ustawieniach w ReShade.
Zmień je na jakieś inne. Np. te z gammy.
Ustawienia ReShade chyba włączało się przyciskiem HOME, nie pamiętam już. Z każdym włączeniem gry jest gdzieś tam na górze napisane jakim.
Pomogło
Dziękuję bardzo za pomoc , ![]()
Witam
Otóż mam taki problem, zdarza się to coraz częściej i muszę wczytywać jakiś bardzo daleki sejv. Jakieś pomysły?
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 158
stack trace:
0023:65F2460A xrCore.dll, xrDebug::fail()
0023:630AFF2C xrGame.dll, GameGraph::CHeader::level(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h, 171
0023:6331A461 xrGame.dll, CMovementManager::process_game_path(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\movement_manager_game.cpp, 64
0023:63319BC3 xrGame.dll, CMovementManager::update_path(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\movement_manager.cpp, 212
0023:6335FDF6 xrGame.dll, CControlPathBuilder::update_schedule(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\control_path_builder.cpp, 111
0023:6335C0D1 xrGame.dll, CControl_Manager::update_schedule(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\control_manager.cpp, 122
0023:6337A847 xrGame.dll, CPoltergeist::shedule_Update(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\ai\monsters\poltergeist\poltergeist.cpp, 193
0023:002353AD XR_3DA.exe, CSheduler::ProcessStep(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrsheduler.cpp, 352
0023:00235135 XR_3DA.exe, CSheduler::Update(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrsheduler.cpp, 468
0023:633ED67B xrGame.dll, CGamePersistent::OnFrame(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\xrgame\gamepersistent.cpp, 470
0023:0021E49D XR_3DA.exe, CRegistrator::Process(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\pure.h, 86
0023:002654F8 XR_3DA.exe, CRenderDevice::FrameMove(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 520
0023:002656A8 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 341
0023:0026558A XR_3DA.exe, CRenderDevice::message_loop(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 417
0023:00266270 XR_3DA.exe, CRenderDevice::Run(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\device.cpp, 462
0023:002326F1 XR_3DA.exe, Startup(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 384
0023:002323A7 XR_3DA.exe, WinMain_impl(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 979
0023:00231F06 XR_3DA.exe, WinMain(), g:\projects\valerok\ladc_weapon_pack\xray-svn-trunk\xr_3da\x_ray.cpp, 1032
0023:002307CF XR_3DA.exe, __tmainCRTStartup(), f:\dd\vctools\crt\crtw32\dllstuff\crtexe.c, 618
0023:75CA6839 KERNEL32.DLL, BaseThreadInitThunk()
0023:77A9906F ntdll.dll, RtlGetFullPathName_UEx()
0023:77A9903D ntdll.dll, RtlGetFullPathName_UEx()
@Henkie ten wylot może mieć dużo powodów i różne sposoby leczenia.
Dzięki będę kombinował ![]()
Witam
Mam pytanie odnośnie misji dla Żwawego. Nie mogę znaleźć kombinezony Łowcy PS5, lokacje, które podaje w zadaniu przeszukane dokładnie jak również inne(bardzo dokładnie). Znalazł może ktoś miejsce gdzie jest ten strój z góry dziękuję za pomoc. Dodam, że jedynymi lokacjami jakiś jeszcze nie przeszukałem to Prypeć, Elektrownia, Generatory.
@Henkie Czerwony X przy przejściu na lokację.
Dzięki bardzo! ![]()
zassałem z 8 plików, instalacja według instrukcji
wyskakuje error OpenAL: Can’t create sound device
bez spolszczenia i ze spolszczeniem to samo, macie jakieś pomysły??
@Quban82 zainstaluj sobie OpenAL od dźwięku.
dzięki, pomogło
Pytam z ciekawości, dlaczego żaden przewodnik nie chce prowadzać do żadnej części północnej oprócz starej drogi? na moim przykładzie, byłem w opuszczonej fabryce a nie chce mnie tam zaprowadzić żaden przewodnik (pytałem w kilku lokacjach) i muszę dymać na radar i caaaałą wiochę muszę przejść żeby się tam dostać, przy okazji tracąc apteczki i amunicje
co znaczy napis na drodze?