Lost Alpha Developer's Cut Extended (1.4008) + Dead Zone

@cez137 ten napis to “Wejście do strefy skażonej.”

A co do przewodników, a oni czasem nie mówili, że do niebezpiecznych lokacji nie prowadzą? Chyba nawet do Doliny Mroku nie chcieli mnie zaprowadzić. Ewentualnie tylko niektórzy przewodnicy tam chodzą?

@tom3kb no mówią że tam jest niebezpiecznie etc, ale dlaczego prowadzają do starej drogi tylko? przecież to też jest część północna i tam też jest niebezpiecznie, do DM prowadzają np z baru cię zaprowadzi przewodnik

@cez137 no to może po prostu takie widzimisię autorów żeby utrudnić i wydłużyć grę.

@tom3kb też mi się tak wydaje

co Wam tak muli to forum? czy tylko u mnie tak?

No tak muli od paru dni, trwają różne prace techniczne.

Ludzie, mam pytanie, właśnie “pracuję” nad drugą próbą dostania się do X16 i zdobycia emiterów, pierwsza mi nie wyszła ponieważ doszedłem do wniosku że nie jestem dostatecznie dozbrojony, dozbroiłem się no ale jak teraz zszedłem na sam dół i zorientowałem się jakie tam “towarzystwo” mnie zaatakowało no to nie wiem co tu teraz robić, to jest wgl do przejścia? czy może trzeba coś zrobić/coś zdobyć żeby to przejść? już pal licho promieniowanie bo na drabinach przy zejściu jest max i tu nie pomagają antyrady i same meduzy na pasie, ale chyba wszystkie dostępne mutanty mi wyskoczyły, nawet nie zdążyłem się rozejrzeć jak już mnie ubiły, jest coś o czym nie wiem? może czegoś nie mam?:thinking:

Siema,

Takie pytanko z mojej strony. Na pierwsze przejście i styczność z Lost Alpha polecacie tą wersję czy może LA DC 1.4007? Bo z tego co widzę ta wersja jest trudniejsza.

@Almahin Zdecydowanie LA DC 1.4007 :blush: 1.4008 z tego tematu jest bardziej dla weteranów modów i do łatwych nie należy :face_with_tongue:

Cześć, naszła ochota na stalkera… no i wszystko super ale jak próbuję odpalić to brakuje pliku “MSVCP120.dll”

Reinstal nie pomaga. Ktoś coś wie na ten temat i może pomóc?

@_Zdzichajev brakuje ci bibliotek microsoft vc++ w systemie.

10 minut temu, tom3kb napisał(a):

@_Zdzichajev brakuje ci bibliotek microsoft vc++ w systemie.

Problem z uruchomieniem moda-brak Microsoft Visual C++

Biblioteke miałem, ale dla pewności zainstalowałem od nowa i zrestartowałem kompa, bez zmian niestety :confused:

@_Zdzichajev brakuje ci wersji z 2013 roku, pobierz dla systemu 32 i 64 bitowego i zainstaluj obie, pobieraj z oficjalnej strony microsoftu najlepiej.

26 minut temu, tom3kb napisał(a):

@_Zdzichajev brakuje ci wersji z 2013 roku, pobierz dla systemu 32 i 64 bitowego i zainstaluj obie, pobieraj z oficjalnej strony microsoftu najlepiej.

Pomogło, jeszcze OpenAl był do ogarnięcia ale wygląda na to, że śmiga. Dzięki :grin:

Jak pozbyć się tego efektu? nie da się prosto chodzić nie wspominając o celowaniu bo tj jakiś dramat, arty na telepatię i leki nic nie dają

Przy próbie uruchomienia gry wyskakuje komunikat

@SarkazmPPM na skrót-> Właściwości i z “Rozpocznij w:” skasuj końcówkę \bin czy tam \binsi powinno ruszyć.

Ścieżka powinna wyglądać np. tak: “D:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha Enhanced Edition” zamiast “D:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha Enhanced Edition\bins” - ja podaję przykład akurat na Enhanced Edition bo mam ją na dysku, ale chyba będziesz wiedział o co kaman.

1 polubienie

38 minut temu, Szczepan9205 napisał(a):

@SarkazmPPM na skrót-> Właściwości i z “Rozpocznij w:” skasuj końcówkę \bin czy tam \binsi powinno ruszyć.

Ścieżka powinna wyglądać np. tak: “D:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha Enhanced Edition” zamiast “D:\S.T.A.L.K.E.R\Lost Alpha Enhanced Edition\bins” - ja podaję przykład akurat na Enhanced Edition bo mam ją na dysku, ale chyba będziesz wiedział o co kaman.

teraz jest taki błąd

@Sarkazmhttps://www.openal.org/downloads/ Pobierz, zainstaluj i zobacz czy pójdzie.

1 polubienie

Gdzie jest HUD? Bo zupełnie nie ma żadnego paska życia, amunicji czy czegokolwiek. Jest tylko mapa

@Szczepan9205da sie jakoś ustawić HUD? bo mam tylko mape