@cez137Ostatnio było mówione w temacie spolszczeń, które mody są na tapecie.
Finalna wersja moda (samodzielna gra) oznaczona numerem 2.3 do pobrania z poniższych źródeł:
plik torrent ze strony rutracker.org (6,1 GB) lub (5.5 GB)
ŹRÓDŁO => ap-pro.ru
@tom3kb uzupełnij proszę #1 o powyższe informacje.
Bezproblemowo uruchomiłem najnowszą wersję moda. Okazuje się, że już w niego kiedyś grałem, ale absolutnie nie pamiętam jego treści. A to że grałem, przypomniała mi scena z likwidacją pijawek i otwarciem schowka Striełoka.
Stare lokacje, lecz mocno zmienione. W wiosce nowicjuszy jest podziemne pomieszczenie, z barem, mechanikiem i noclegownią. Scenariusz też mocno się różniący.
PODBICIE TEMATU:
Dla tych, którym nie powiedzie się samodzielne odszukanie schowków z dokumentami. Na razie tylko część.
Zagląda tylko ten, kto chce.
Spoiler
Mroczny Wąwóz
Podziemia Doliny Mroku X18
Górna Dolina Oczyszczalnia
Jantar X16
Wysypisko
Podziemia Agropromu
Podziemia Radaru X10
W Szpitalu
Inne:
Ukrycie Striełoka na Kordonie. Wnikliwie przeczytać dialog z Sidorowiczem o nim.
Szukanie Doktora na Bagnach
Gdzie szukać tajnego labu w Mrocznej Dolinie.
Dobre schowki
Spoiler
W podziemiach Górnej Doliny
W barze
Podziemia Limanska ( przy szukaniu broni dla Woronina )
Powodzenia w samodzielnym szukaniu
.
Kilka zrzutów ekranu z “mojego” DC:B
Spoiler
Załatwiłem pijawki i nie trzeba było wzywać z pagórka szturmowika - ten kwest upadł sam z siebie po w/w zabiciu pijawek.
42 minuty temu, vidkunsen napisał:
ten kwest upadł sam z siebie po w/w zabiciu pijawek
Zadanie nie “upada” (zalicza się), tylko nie można już wtedy wezwać helikoptera.
Zgadza się, był taki komunikat, zdobyłem ciemną duszę w laboratorium w dolinie, w ramach rekonesansu bojem zanim wziąłem zadanie od sidora.
Pożytek na razie z duszy mizerny bo ma -5 na promieniowanie.
No i Diegtiariow wykonał postawione mu zadanie. Tym samym ja ukończyłem i tę odmianę moda.
A jako obowiązkowy żołnierz, nie skończył na tym, lecz poszedł zameldować. Tyle tylko, że nikt meldunku przyjąć nie chciał.
Musiał jednak szybko opuścić Strefę, bo pogoniła go emisja. Niespotykanie fajne zakończenie “z przytupem” ?smile_00116? .
Mod będzie idealnym dla tych który nie lubią rozmieniania się na drobne, dla niezliczonej ilości zadań pobocznych, ale lubią trzymać się głównego wątku z możliwością samodzielnego wyboru drogi.
Nie wymaga żadnej cziterki. Oto czego się “dorobiłem” do czasu finalizacji gry na CEA. A ile sprzedałem, ile nie zabrałem, nie zliczę.
Udźwig też nie czitowany. Zawdzięczam go nowym artefaktom, zebranym za pomocą detektora Weles i Elitarnego, który akurat mam w słocie. Gdzie go znaleźć, pokazałem we wpisie wyżej.
Mały “przewodnik” po laboratorium ma CEA2.
I kilka widokowych z drogi powrotnej na Kordon.
Jeśli znajdzie się nowy artefakt to zawsze popatrzeć ile dodaje udźwigu, pomaga.
Trzymałem się głównej linii - świstki - 12 sztuk.
Szykujcie detektory, stalkerzy! Czas na kolejną wyprawę do Zony🙂
Do pierwszego postu w tym temacie zostanie dodane spolszczenie mojego autorstwa. Instrukcja instalacji:
- Pobieramy i rozpakowujemy modyfikację (poza partycję systemową i katalogi program files),
- Pobieramy spolszczenie, rozpakowujemy programem 7-zip i kopiujemy folder gamedata do katalogu z rozpakowaną grą.
- Grę uruchamiamy ze skrótu do S.T.A.L.K.E.R Dead City Breakthrough v2.3.exe.
Życzę wszystkim udanych łowów😬
@Anton Gorodecki
Chciałbym ci podziękować za spolszczenie , bo uwielbiam ogrywać modyfikacje na (call of pripyat) , mam tylko jedno pytanie na poprzedniej stronie wrzuciłeś screeny swojego przejścia , czy możną ściągnąć addona graficznego ? , czy może sam go zrobiłeś , bo inaczej wygląda mod u ciebie.
@kamilxx2 Dziękuję, za dobre słowo🙂
Używałem następujących dodatków graficznych:
Tutaj wrzucamy tylko foldery meshes (bez dynamics) i textures
https://www.moddb.com/mods/merge-mod/downloads/grass-draw-distances - wersja dla AtmosFear
https://www.moddb.com/mods/console-controlled-fov/downloads/xrgamedll - umożliwia regulację FOV (konsola fov XX i enter).
Ja na mapie naliczyłem 20 lokacji, podziemia agro to 21 i podziemia jupitera to 22, co tam jeszcze jest? no bo ma byś 26, laby też się liczą jako lokacje? bo jak tak to może ich będzie 26
@cez137 doliczyłeś podziemne lokacje, o których istnieniu nie masz pojęcia? BTW - lokacje z ZP na tą chwilę nie są grywalne.
Cez137 - jako przykład tego co napisał Anton Gorodecki podam ci małą ale jakże istotna lokację jaką są podziemia - przejście między Rudym lasem a Limańskiem - wejście z lasu przez sztolnię.
Mod na prawdę jest z 2019? Bo jak na razie po około 2 godzinach rozgrywki szału nie ma moim zdaniem.
8 minut temu, MaklerR napisał:
Mod na prawdę jest z 2019?
Pierwsza wersja moda w 2011 ![]()
No i wszystko jasne! Wiedziałem, że coś grzybem śmierdzi ![]()