Nowe lokacje “żyją”? Czy są to jedyne puste mapy, które nie żyją. Przechadzają się tam stalkerzy? Spawnują mutanty? Występują artefakty?
Nowe lokacje są zasiedlone, ale nie tak, jak np Kordon, czy Wysypisko. Paru ludków i trochę stworów tam spotkasz. Co do stworów, to nieraz potrzeba sporo amunicji. O artefakty nie musisz się martwić, jest ich dużo i to czasami przedziwnych. Tak, że śmiało pobieraj i graj, jak lubisz podróżować po mapie.
Linki do modów na tym forum są zawsze w pierwszym poście, w tym, w którym mod jest opisany. Najczęściej znajdują się na samym końcu takiego opisu. Tam można znaleźć także ewentualne linki do aktualizacji modów lub ich polonizacji. Czyli mówiąc krótko - przewiń ten temat do samej góry i szukaj tam. PS:Byłoby bardzo fajnie, gdybyś pisząc następnym razem użył magicznego słowa “proszę”
Zacząłem grać w tego moda i zauważyłem, że jest problem z naprawami…owszem jest w dialogach opcja ulepszania broni i pancerzy, ale nie ma napraw…chyba, że ja coś nie zauważyłem…
Obserwuj sumę pieniędzy bo to trochę z automatu działa…nie ma za dużo opcji, ale jak dasz napraw, pojawia się wiadomość w rogu, odcina kasę i jest dialog… nic dziwnego że bierzesz tyle za robotę.
Tak miałem przy kombinezonie..broni jeszcze nie próbowałem naprawiać. Pojawia się duża tabela z modelami kaftanu które możesz/ ulepszyć/ naprawić..podobnie jest w przypadku broni.
Zacząłem grać w tego moda i zauważyłem, że jest problem z naprawami…owszem jest w dialogach opcja ulepszania broni i pancerzy, ale nie ma napraw…chyba, że ja coś nie zauważyłem…
Naprawa broni i kombinezonów zawarta jest w jednym z dialogów. Nie jest widoczna, tak jak w innych modach, ale jest. Sam długo myślałem, że jej nie ma.
Odśwież kilka razy i pojawi się mod do pobrania. Inne serwery to w większości premium , a tam za free to lepiej sobie odpuścić… deklarują 8 godzin pobierania.
Trochę już pograłem w tego moda i jest szczerze powiedziawszy taki sobie. Na początku niema żadnych zmian, zero nowych zadań, zero nowych postaci na starych lokacjach. Doszedłem do Baru. Dzisiaj byłem na bagnach, tak jak się spodziewałem jest tam bardzo dużo ludzi, ale jest jeden problem.. są tam przeważnie tylko bandyci i troszkę trepów którzy się biją między sobą, np. w starej cerkwi. W zatoce rybackiej jest teleport prowadzący do dawnej bazy czystego nieba, są tam samotnicy, dosłownie kilku i tylko z jednym można nawiązać dialog, i cały polega na tym że prosimy go aby nam pokazał drogę prowadzącą do wyjścia z bazy.. Druga lokacja jaką odwiedziłem to pieczara, wejście jest na wysypisku w tunelu kolejowym. Niestety, są tam tylko mutanty i nic więcej. Mod jak dla mnie słaby i nie wiem czy dalej go ciągnąć.
A na dodatek słaby motyw z tym ulepszaniem wszystkiego, skoro raz można wszystko ulepszyć i banalne czasem ulepszenia, gdzie seva ma oryginalnie noktowizor drugiej generacji a i tak go można wstawić.