Porządek i schludność, to co lubię Mam jedno zastrzeżenie. Tak, tak nie był bym sobą Nie oplata się kabli przesyłających dane dookoła kabli zasilających, wytwarzają one bowiem pole elektromagnetyczne(oczywiscie nie przykleisz do nich widelca) które zakłóca sygnał i dodaje swoje śmieci.
Też mam te kable, bo to są kabelki dołączone do płyty GB, nie są wcale takie złe, ale kupiłem sobie dwa kabelki asusa, dość grube z rozdzieloną żyła zasilania i różnica jest. Na oko tego nie zobaczysz, ale zrób sobie screen smartu, i porównaj za miesiąc.
Junx u Ciebie pusto..nie ma wiatraków..ta zabawka nie grzeje się latem ?
Nie temperatury są w normie.
@Kpuc dobrze mówi…np. audiofile stosują w tym miejscu kable ekranowane. Kable zasilające to wróg wielu sygnałów.
Przy czasie “rozłączę oba kable i zobaczymy.” /// Mam w planie “apgrejd” zrobić tylko nie wiem co będzie lepsze, płyta + procek czy karta graficzna. Jakieś pomysły możecie podsunąć? Wydatek w okolicach 500 zł.
Za 500zł to raczej dobrego procesora z płytą nie znajdziesz. Polecam albo jakąś gafikę z serii 650/660 (ja się niedługo wyposażam w GTX650) albo poczekać trochę, dozbierać pieniędzy i kupić płytę z procesorem.
Przyznaję że maszynka niezła, co do karty graficznej, pomyśl o dokupieniu drugiej takiej i spięciu ich w SLI.
Szczerze ? Nieopłacalne, bo wiąże się z wymianą zasilacza na min. 750W. Też się nad takim rozwiązaniem zastanawiałem, ale taniej i lepiej zmienić samą kartę na jakąś wydajniejszą. Dodatkowo, w SLI mogą (choć nie muszą) dojść problemy ze sterownikami i z kompatybilnością gier.