Misery 2.2.1 Official + Gunslinger

Pobrałem, zainstalowałem, dodałem Fixa, wrzuciłem spolszczenie “addony” dodałem. MOD działa, wygląda na prawdę ładnie, odkrywam nową skalę szarości w otaczającym świecie  :slightly_smiling_face:
Ale gdy podchodzę do Składowska to trach wywala mnie z gry. i to kilka razy. 
Możliwa jakaś pomoc?  plz.  

Jakiś log by się przydał czy coś bo nie mówi to zbyt wiele co napisałeś  

dzięki za reakcję, pracuję nad tym. 

OK, mam dwa pliki, czy któryś może pomóc?

już pół sukcesu, zerknij tutaj

< base_url >/applications/core/interface/index.html

Bo przydałoby się to co jest w logu.

Tak jak w odnośniku do którego podał link  - otwierasz ten plik, który masz oznaczony jako dokument tekstowy, zjeżdżasz na sam dół i zaznaczasz od FATAL ERROR, przykładowo:

_FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r\_section[error]File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrCoreXr\_ini.cpp [error]Line : 502 [error]Description : \<no expression\> [error]Arguments : Can't open section 'bar\_a2\_dolg\_3\_squad'. Please attach [\*.ini\_log] file to your bug report_

I potem wrzucasz nam tu to co było u Ciebie w pliku to może coś poradzimy.

* Saving objects…
* [win32]: free[74612 K], reserved[193040 K], committed[3926588 K]
* [D3D]: textures[2466070 K]
* [x-ray]: crt heap[516138 K], process heap[23299 K], game lua[60021 K], render[4694 K]
* [x-ray]: economy: strings[54681 K], smem[13704 K]

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : out_of_memory_handler
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line          : 336
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Out of memory. Memory request: 4096 K

rozdzielczość w dół, opcje graficzne w dół i ewentualnie rodzaj oświetlenia na mniejszy.

Weź też pobaw się parametrami alife zmniejsz odległości.

Mniejszy switch distanece w Misery jest chyba 300 domyślne.

Zajrzyj do:

gamedata/config/alife.ltx

Tak myślałem, że to będzie wylot z powodu braku pamięci patrząc na zrzut, a raczej jego tło  Rzadko się już spotyka taki wygląd Windowsa co świadczy raczej o tym, że komputer raczej pierwszej młodości nie jest i  tak czy tak możesz mieć problemy z wylotami bo Gunslinger trochę obciąża jednak komputer więc tak jak  pisze - w pierwszej kolejności ustawienia grafiki w dół (jak nie chce Ci się bawić suwakami to z listy gotowych ustawień wybieraj gotowe presety od np. wysokich do niskich tylko po zmianie np. z wysokich na średnie restart gry i wtedy sprawdzaj bo zmiana niektórych ustawień wymaga restartu gry, jak to nie pomoże i nawet na niskim presecie będą wyloty to wtedy Typ Renderowania na niższy ( i wtedy tak samo - zmiana typu, restart gry, test i jak nie pomaga to kolejny z listy), a jak już to nie pomoże i wylot nadal będzie to zmiana switch_distance raczej nie pomoże bo po prostu komp nie będzie dawał rady.

Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb.

i dziękuję za pomoc, faktycznie komp już leciwy ale karta nowa i 16 Giga Ramu, myślałem że da radę na wysokich ustawieniach. Ale ten mod to jak się wydaje specyficzne wymagania ma. Zmniejszyłem już na średnie i spoko chodzi, a różnicy w  wyglądzie nie widać, pewnie dlatego że to noc i w ogóle mało widać :-}

Pozdrawiam

3 minuty temu, Gatzek napisał:

Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb.

A jak to zrobić?

użyć googla, wpisać w pole wyszukiwania xrengine 4gb patch. 

ale ty masz windows XP na tym kompie?

Nie no jak karta nowa i 16 giga to nie powinno się wywalać - ja w swoim mam 8GB i na maksymalnych grałem w tego moda jak robiłem spolszczenie do niego. No chyba, że masz ram DDR3 to może przez to nie daje rady  Ale jak działa to gitara, różnicy jakiejś wielkiej w grafice być nie powinno, jedynie może tekstury będą trochę mniej szczegółowe. 

Tym bardziej - dziś ogarniałem aktualizację spolszczenia do samego Gunslinger Moda i musiałem trochę skręcić szczegółowość tekstur, żeby mod mi trzymał stabilne 60FPS, a mimo to udało mi się takie widoczki zachować :heart_eyes:

Spoiler

Nie no to raczej Windows 7 W ustawieniach ekranu, albo wyglądu da się ustawić taki wygląd okien

bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał.

No fakt, ale to musi być mocny sentyment za tym wyglądem

1 minutę temu, tom3kb napisał:

bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał.

a to luz :smiling_face:

To teraz jak chcesz to pobaw się różnymi suwaczkami graficznymi w menu.

Ewentualnie zostaw jak jest jak ci odpowiada lub zmniejsz rozdzielczość, a podbij ustawienia grafiki. To już metodą prób i błędów żeby wg ciebie dobrze wyglądało i ok chodziło.

Więc tak, zaciągnąłem dwa różne patche ale coś źle robiłem bo porażką się to kończyło za każdym razem.

Grafę ustawiam na 1920 x 1200 i na średnich i powinno chodzić.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Paka!

Można prosić o linka?

Poszukałem i znalazłem to: misery_2_2_1_gunslinger_mod.torrent (94.7 KB) aczkolwiek nie jestem w 100% pewny czy spolszczenie będzie dobrze z nim działało.

Pamięta ktoś gdzie są narzędzia precyzyjne na Zatonie?

Znalazłem - Zakład utylizacji odpadów.