Pobrałem, zainstalowałem, dodałem Fixa, wrzuciłem spolszczenie “addony” dodałem. MOD działa, wygląda na prawdę ładnie, odkrywam nową skalę szarości w otaczającym świecie ![]()
Ale gdy podchodzę do Składowska to trach wywala mnie z gry. i to kilka razy.
Możliwa jakaś pomoc? plz.
Jakiś log by się przydał czy coś bo nie mówi to zbyt wiele co napisałeś
już pół sukcesu, zerknij tutaj
< base_url >/applications/core/interface/index.html
Bo przydałoby się to co jest w logu.
Tak jak w odnośniku do którego podał link - otwierasz ten plik, który masz oznaczony jako dokument tekstowy, zjeżdżasz na sam dół i zaznaczasz od FATAL ERROR, przykładowo:
_FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r\_section[error]File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrCoreXr\_ini.cpp [error]Line : 502 [error]Description : \<no expression\> [error]Arguments : Can't open section 'bar\_a2\_dolg\_3\_squad'. Please attach [\*.ini\_log] file to your bug report_
I potem wrzucasz nam tu to co było u Ciebie w pliku to może coś poradzimy.
* Saving objects…
* [win32]: free[74612 K], reserved[193040 K], committed[3926588 K]
* [D3D]: textures[2466070 K]
* [x-ray]: crt heap[516138 K], process heap[23299 K], game lua[60021 K], render[4694 K]
* [x-ray]: economy: strings[54681 K], smem[13704 K]
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : out_of_memory_handler
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line : 336
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Out of memory. Memory request: 4096 K
rozdzielczość w dół, opcje graficzne w dół i ewentualnie rodzaj oświetlenia na mniejszy.
Weź też pobaw się parametrami alife zmniejsz odległości.
Mniejszy switch distanece w Misery jest chyba 300 domyślne.
Zajrzyj do:
gamedata/config/alife.ltx
Tak myślałem, że to będzie wylot z powodu braku pamięci patrząc na zrzut, a raczej jego tło Rzadko się już spotyka taki wygląd Windowsa co świadczy raczej o tym, że komputer raczej pierwszej młodości nie jest i tak czy tak możesz mieć problemy z wylotami bo Gunslinger trochę obciąża jednak komputer więc tak jak pisze - w pierwszej kolejności ustawienia grafiki w dół (jak nie chce Ci się bawić suwakami to z listy gotowych ustawień wybieraj gotowe presety od np. wysokich do niskich tylko po zmianie np. z wysokich na średnie restart gry i wtedy sprawdzaj bo zmiana niektórych ustawień wymaga restartu gry, jak to nie pomoże i nawet na niskim presecie będą wyloty to wtedy Typ Renderowania na niższy ( i wtedy tak samo - zmiana typu, restart gry, test i jak nie pomaga to kolejny z listy), a jak już to nie pomoże i wylot nadal będzie to zmiana switch_distance raczej nie pomoże bo po prostu komp nie będzie dawał rady.
Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb.
i dziękuję za pomoc, faktycznie komp już leciwy ale karta nowa i 16 Giga Ramu, myślałem że da radę na wysokich ustawieniach. Ale ten mod to jak się wydaje specyficzne wymagania ma. Zmniejszyłem już na średnie i spoko chodzi, a różnicy w wyglądzie nie widać, pewnie dlatego że to noc i w ogóle mało widać :-}
Pozdrawiam
3 minuty temu, Gatzek napisał:
Można też załatać plik xrEngine aby korzystał z 4gb pamięci wirtualnej a nie z 2gb.
A jak to zrobić?
użyć googla, wpisać w pole wyszukiwania xrengine 4gb patch.
ale ty masz windows XP na tym kompie?
Nie no jak karta nowa i 16 giga to nie powinno się wywalać - ja w swoim mam 8GB i na maksymalnych grałem w tego moda jak robiłem spolszczenie do niego. No chyba, że masz ram DDR3 to może przez to nie daje rady Ale jak działa to gitara, różnicy jakiejś wielkiej w grafice być nie powinno, jedynie może tekstury będą trochę mniej szczegółowe.
Tym bardziej - dziś ogarniałem aktualizację spolszczenia do samego Gunslinger Moda i musiałem trochę skręcić szczegółowość tekstur, żeby mod mi trzymał stabilne 60FPS, a mimo to udało mi się takie widoczki zachować ![]()
Nie no to raczej Windows 7 W ustawieniach ekranu, albo wyglądu da się ustawić taki wygląd okien
bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał.
No fakt, ale to musi być mocny sentyment za tym wyglądem
1 minutę temu, tom3kb napisał:
bo tak czytam 16gb ramu na kompue patrzę, a to XP to na co tyle jak 32bitowy system to 4GB pamięci maks obsługiwał.
a to luz ![]()
To teraz jak chcesz to pobaw się różnymi suwaczkami graficznymi w menu.
Ewentualnie zostaw jak jest jak ci odpowiada lub zmniejsz rozdzielczość, a podbij ustawienia grafiki. To już metodą prób i błędów żeby wg ciebie dobrze wyglądało i ok chodziło.
Więc tak, zaciągnąłem dwa różne patche ale coś źle robiłem bo porażką się to kończyło za każdym razem.
Grafę ustawiam na 1920 x 1200 i na średnich i powinno chodzić.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Paka!
Można prosić o linka?
Poszukałem i znalazłem to: misery_2_2_1_gunslinger_mod.torrent (94.7 KB) aczkolwiek nie jestem w 100% pewny czy spolszczenie będzie dobrze z nim działało.
Pamięta ktoś gdzie są narzędzia precyzyjne na Zatonie?
Znalazłem - Zakład utylizacji odpadów.