Żartobliwie mówiąc, jesteśmy na wakacjach. Ja samodzielnie nic nie planuję, a co zamierzają inni, nie wiem.
Dziękuję za rzeczową odpowiedź w imieniu graczy Stalkera, userów ST.
Szkoda że tylko sam @kondotier jako tłumacz wypowiedział się w tym temacie, a wiadomo że w pojedynkę zbyt dużo nie zrobi przy rozbudowanych modach i oczywiście odpoczynek najważniejszy.
Więc i ja się wypowiem🙂 Do jesieni nie mam zamiaru brać udziału w żadnym spolszczeniu. Miejcie trochę litości nad nami.
@smox ale my gracze jak najbardziej uważamy że należy się wam odpoczynek
i dziękujemy za waszą ciężką pracę. Wystarczył by wpis w tym temacie przerwa wakacyjna lub inny co jakiś czas i po herbacie
.
@mkk7 - mamy taki zwyczaj, że jeśli dogadamy się o tłumaczeniu jakiegoś moda, to pojawia się od razu informacja o tej decyzji. Jeśli takiej informacji nie ma, tzn. że żaden nie jest brany pod uwagę. Powodów może być 1001.
Dla was graczy fakt, że mod nie do końca jest dopracowany, ma niewielkie znaczenia. Ale dla tłumaczy każdy fix, to konieczność sprawdzenia jego zawartości i co nie daj boże, konieczność jego tłumaczenia, wstawienia do moda i sprawdzanie grą od początku. Jeden fix, pół biedy, ale po kilku, gdy zaczyna się znowu grę od startu, po prostu chce się rzygać.
Więc jeśli jest cisza na temat tłumaczenia, nie naciskajcie.
Ale mamy też tłumaczy solistów. Nie informują nas o swoich działaniach. Może mają coś na tapecie.
9 minut temu, kondotier napisał:
Więc jeśli jest cisza na temat tłumaczenia, nie naciskajcie.
Nikt nigdy nawet nie pomyślał by o naciskaniu. Jesteście najbardziej szanowaną Grupą na ST z oczywistych i wiadomych powodów. Czasami tylko jesteśmy ciekawi co dalej… i nic więcej. Dla większości z nas Stalker bez PL byłby ruską grą i tyle.
Spokojnych wakacji i odpoczynku na łonie. ![]()
To i ja napiszę coś od siebie. Z przyczyn różnych aż do odwołania będę mógł pomagać w ewentualnych tłumaczeniach tylko w weekendy.
Postaram się jutro wstawić spolszczenie moda Historia Dzika Remake , które już z miesiąc jest gotowe tylko jakoś nie mogłem się zebrać z poprawkami. Tak mi się ostatnio porobiło, że nie bardzo mam czas podrapać się po dupie, ale kiedy tylko mogę staram się robić krok do przodu z modem link . Mam nadzieję, że tego roku koniec września i październik będą kolorowe, lubię ten czas i właśnie wtedy planuję odpoczynek.
W imieniu grupy tłumaczy informuję, że trwa i jest mocno zaawansowane tłumaczenie moda Złoty kufer 2. Tłumaczą Yellow, gawron, metek58 i smox. No i ja.
To co trzeba przetłumaczyć, jest bardzo często “głęboko ukryte”. Więc nie pytajcie, kiedy będzie koniec. Przy sprawdzaniu prawidłowości spolszczenia trzeba będzie odnaleźć większość schowków, a to potrwa.
Jak się z tym uporamy, to damy OBT.
Bardzo fajnie, cała historia w wersji PL, i tak to lubię ![]()
Tam tych schowków to chyba od ciula jest, pewnie przyda się wypuścić publiczną betę spolszczenia jak przy OGSE to wam trochę pomożemy w testowaniu ![]()
Dziękuje pięknie w imieniu swoim i całej naszej stalkerskiej społeczności😊
ZK 2. Przystawka na zaostrzenie apetytu. Ale do dania głównego jeszcze daaaleko
.
Zadania główne i pierwsze poboczne do ich zrealizowania. Trzeba zrobić wszystkie.
Tłumacz proszą o cierpliwość. Są jeszcze wakacje.
2 godziny temu, kondotier napisał:
ZK 2. Przystawka na zaostrzenie apetytu.
Nie drażnij ![]()
Złoty kufer 2. Jeszcze trochę podrażnię. Mówi się trudno. Testowanie moda trwa dużo dłużej niż sama gra.
Bardzo ważna rzecz do sprawdzenia w spolszczeniu, jest pod sam koniec moda. Dlatego któryś z testujących musi tam dotrzeć i sprawdzić. To konieczne. Wypuszczenie OBT jest niecelowe.
Coś martwy i zapomniany zrobił się ten temat. Może nasi szanowni tłumacze co jakiś czas by go trochę odświeżyli (za co z góry podziękowania).
Trzymają nas w niepewności I wyjadą ze spolszczeniami jak czołg znienacka. Ja wiem o dwóch modach, które mają być spolszczone. Jeden to Another Zone Mod, ostatnie posty w temacie. Oficjalnej zapowiedzi spolszczenia drugiego moda w jego dziale nie widziałem to przed szereg się nie będę wychylał z informacjami.
Tak, trwa tłumaczenie moda Another Zone Mod -
//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png
12 godzin temu, tom3kb napisał:
Oficjalnej zapowiedzi spolszczenia drugiego moda w jego dziale nie widziałem to przed szereg się nie będę wychylał z informacjami.
Prace nad polonizacją Call of Chernobyl idą pełną parą, jednak każdy nowy patch powoduje powrót do początku, sprawdzania plików itd… Zainteresowanych proszę więc o cierpliwość
wybiegam nieco w przyszłość, ale proszę o kontakt na PM osoby zainteresowane testowaniem polonizacji.
Trochę niedobry mod wybraliście sobie do spolszczania bo ciągle autorzy przy nim coś dłubią