Mody w trakcie tłumaczenia

Podobnie jak  też tak uważam. Twórcy Call of Chernobyl non stop coś majstrują przy tym modzie. Wprowadzają zmiany raz za razem. Modyfikacja ciekawa, jeżeli chodzi o jej możliwości tzn. starcia między frakcjami, dobra oprawa-audiowizualna. Kiedyś ta modyfikacja była mało dostrzegalna, teraz po paru wielkich łatkach, modyfikacja nabrała sporych rumieńców. Jeszcze dochodzi do tego ta mieszanka z Misery, czyli Call of Misery. Razem to wszystko daje niezły misz-masz. 

No ale może to ich majstrowanie to tylko łatanie bugów, dodawanie czegoś do mechaniki rozgrywki (nie interesowałem się dotychczas za bardzo) i nie będzie to wpływać na polonizację. Chyba, że wezmą się za robienie questów (nadzieja matką głupich) albo będą dodawać nowe bronie i np “pasowałoby” te opisy potłumaczyć wtedy kiedyś.

Testowanie polonizacji jest dalej aktualne?

Jak najbardziej. Kończę powoli polonizację. dostaniesz ode mnie PM o rozpoczęciu testów.

1 polubienie

Świetnie! Widzę że z modem się trochę porobiło, moja nadzieja nie była nadaremna. Pobieram moda i czekam na PW od ciebie, jak skończą się prace na polonizacją i zaczną się testy.

Też chętnie przetestuje  

Witam. Kiedy można się spodziewać premiery spolszczenia?

Po zakończeniu testów 

Co prawda trwają jeszcze testy polonizacji Zewu Czarnobyla, ale powolutku dłubię już przy 

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

5 polubień

Zrobiłem spolszczenie Outfit Addon dla Call of Chernobyl, lecz potrzebuje ono jeszcze testów i tu moje pytanie. Czy mogę założyć stosowny temat do zgłaszania błędów?

• Odpowiedź na pytanie z SB. To nie zależy od tłumaczy, a od administracji. Nie my tu rządzimy.

Najpierw musisz zrobić zgłoszenie tłumaczenia. Dla osób nie będących tłumaczami, jest specjalny dział.

1 polubienie

Dziękuje ślicznie 

A gdzie znajdę spolszczenie?  oraz, żeby zagrać CoP musi być na PC tak?

Spolszczenie jest w trakcie testów, owszem trzeba mieć CoP’a na PC.

2 polubienia

Spolszczenie jest na ModDB:

http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/polish-translation-1422-beta

Dziękuję bardzo za spolszczenie i chciałbym zapytać jak idą prace nad tłumaczeniem dodatków oraz jakie dodatki są tłumaczone ?

22 minuty temu, Ajek napisał:

jak idą prace nad tłumaczeniem dodatków oraz jakie dodatki są tłumaczone ?

Beta wersja tłumaczenia do AO 3.1 jest już gotowa (jesteśmy w fazie testów), tłumaczenia OWR3 (v6) i STCoP Weapon Pack 2.8 v5 są w zaawansowanej formie. Po nich prawdopodobnie ruszy polonizacja zadań DoctoraX. Na razie tyle mogę powiedzieć od siebie.

Tłumaczenie Outfit Addona jest również gotowe (jesteśmy w fazie testów). 

Z tego co Anton pisał wynika że spolszczenie powinno się pokazać na dniach.

Zobaczymy co ten DoktorX wymyślił prace trwają… 

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Według mnie strasznie ten “Doktor” nagmatwał w plikach, jak co pisz na PW, pomoge.

1 polubienie