MYSTERY 2.0

Działa na oświetleniu statycznym ?

Yyy, ale to jest link to MISERY, a nie do MYSTERY, który jest modem głównie wizualnym do CS.

Panie smox czy jest chociaż wersja eng do tego MYSTERY full realism? Jeśli jest to czy można linka czy coś w tym stylu?

Wystarczy smox, bez pana - próbowałeś z yandexa - https://yadi.sk/d/LKeKbneuXXvQ2

Wstawiłem na moje konto, zobacz czy możesz pobrać - https://yadi.sk/d/DsOTJhrbgPS5F

Dzięki smox i jeszcze pytanie: Czy to mam wrzucić do czystego stalkera czy może być po usunięciu tego MYSTERY full realism co napisałeś wyżej i czy ta wersja co ją teraz udostępniłeś to jest to samo co tamto (w sensie że czy są tak samo nowe bronie itp. czy jest to samo co w opisie) ?

Wybacz @Wirus136PL, trochę się pośpieszyłem z podaniem Ci tego linka. Z tego co widzę jest kilka wersji moda MYSTERY -

1. MYSTERY (to jest ten link co Ci podałem)

2. MYSTERY 2.0

3. MYSTERY 2 - FuLL Realism Edition

4. MYSTERY 2.0 + CS OGSE 1.8

Tylko 2 pierwsze wersje mogą być całkiem po polsku (bo zmiany są w grafice, dźwiękach itp.) . W MYSTERY 2 - FuLL Realism Edition spolszczenie z podstawki już nie będzie pasowało ( dodano  nowe mutanty, bronie, amunicję i pancerze z nowymi opisami). No a do moda MYSTERY 2.0 + CS OGSE 1.8 powinno pasować spolszczenie do moda OGSE 1.8.

Zacząłem tłumaczyć Mystery 2 Full Realism. Jeśli będą chętni na zagranie w tego moda w polskiej wersji to musimy wspólnie przekonać smoxa i resztę tłumaczy do pomocy. Przynajmniej przy tłumaczeniu pliku z bronią i amunicją.

Nienawidzę tłumaczyć tego pliku, wrrrr…

OGSM 1.8 CE też warto wziąć na warsztat tłumacza, mi osobiście ten mod bardzo się podobał. Warto połączyć go od razu z dodatkiem Community Fix, tylę że autor tego add-onu co jakiś czas wypuszcza nową wersję  i usuwa starą. Trzeba by było ciągle robić aktualizację polonizacji.

Gatzek - w sprawie plików z bronią i amunicją, napisz na PW do metek58. Ma ich multum, do rożnych modów. W naszym zespole, to on się tym zajmuje.

Jest teraz czym innym zajęty i może Twojej prośby nie przeczytać.

Proszę was dajcie link do mystery 2.0 z polonizacją bo tutaj niluja nic się nie da ogarnąć taki bałagan.

MYSTERY 2.0 bez spolszczeniahttps://cloud.mail.ru/public/ff892756f2a2/Mystery2.rar

1 polubienie

to je całe?

Tak całe, a pisałeś że przeglądnąłeś temat.

pomyłki się zdarzają

Zainstalowałem sobie Stalkera, później patch 1.5.10 i spolszczenie lektora. z godzinę w googlu szukałem MYSTERY Mod (tu). Znalazłem, pobrałem, folder gamedata wrzucam do folderu z grą na C:/. Nie da się odpalić przez ikonke z pulpitu i w notatniku do patcha było że grę należy odpalić przez setup. Jeszcze przed instalacją moda działało a kiedy jest z modem to się zawiesza po intrach producentów (GSC itd.). W pliku fsgame zmieniłem liniki (nie miałem lepszego pomysłu)
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
na:
$game_data$ = true| false| $fs_root$| gamedata\
To nic nie dało gra zawiesza się w tym samym momencie. Można zrobić tylko reset.
пожалуйста, помогите!

Spróbuj dodać - nointro do skrótu gry na pulpicie.

18 godzin temu, smox napisał:

Spróbuj dodać - nointro do skrótu gry na pulpicie.

Możesz dokładniej mi wytłumaczyć?

Klikasz prawym klawiszem myszy na ikonce skrótu do gry, wybierasz “Właściwości”, przechodzisz do zakładki skrót, w polu “element docelowy” masz w cudzysłowach ścieżkę dostępu do pliku exe gry. Po cudzysłowach wklepujesz spacja -nointro. Zapisujesz zmiany i uruchamiasz grę.

2 polubienia

Bez Zmian. Zmieniając skrót setup daje mi instalacje (w podstawce odpalałem przez setup). Zmieniając ten zwykły skrót (screen) jest to samo co wcześniej, przemijając intro producentów zawiesza się na amen a czekając do jego końca… zawiesza się na końcu. Wszystko też odpalam przez admina, jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie. Jak sobie odpuszcze Mystery to chyba polece na Complete Mod.

21 godzin temu, Izeld napisał:

W pliku fsgame zmieniłem liniki (nie miałem lepszego pomysłu)
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
na:
$game_data$ = true| false| $fs_root$| gamedata\
To nic nie dało gra zawiesza się w tym samym momencie.

Masz zmienić na:

$game_data$ = true| true| $fs_root$|

Dalej bez zmian. Odpuścić sobie, Stalker?