Tytuł oryginalny: Смерти вопреки: В паутине лжи Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 16.12.2015 r. Autorzy: artGT969, makdm, Wolfstalker, GasSnork Autor spolszczenia:@gawron Śr. długość rozgrywki: ok.10 godzin
OPIS:
Spoiler
Fabuła moda rzuca światło na epizod z oryginalnej trylogii S.T.A.L.K.E.R.-a, a mianowicie przyczynę pojawienia się na Bagnach znanego z Czystego nieba najemnika Szramy.
Główny bohater - stalker o ksywce Warg, długi czas należał do grupy Oresta i zajmował się zdobywaniem rzadkich oraz drogich artefaktów w okolicach Agropromu i Jantaru. Za sprawą zrządzenia losu dotarł na Bagna, gdzie podejmuje się wykonać zadanie dla ugrupowania Czyste Niebo. Zlecenie wydaje się proste - odszukać grupę naukowców, którzy zaginęli w zachodnich terytoriach Strefy. Wkrótce zaczyna sobie uświadamiać, że został wciągnięty w rozgrywkę animatorów Zony - są gotowi poświęcić dowolną figurę na szachownicy dla osiągnięcia swoich chciwych i tylko im zrozumiałych celów.
Nigdy nie możesz być pewien, kogo masz przed sobą - wroga czy przyjaciela. Czy po właściwej stronie przelewasz krew? Pajęczyna kłamstw została już upleciona przez jednego z uczestników tej partii - złapał kolejną ofiarę. I tak łatwo jej nie wypuści…
Cechy moda:
nowa fabuła z dwoma zakończeniami;
aktostwo głosowe;
nowa lokacja - “Grzęzawisko”;
nowe uzbrojenie i artefakty;
dwie wersje moda do wyboru (letnia i jesienna);
nowe mutanty;
nowe modele NPC.
Porady i zalecenia:
Spoiler
Wymagania Sprzętowe:
• CPU: Intel® Core™ i3-4150 i +
• RAM: 6 Gb i +
• VRAM: 1024 Mb i +
Zakończenia moda:
- Wybierając, stronę Harolda gra nieco inaczej się potoczy - po rozmowie z Anubisem najpierw należy porozmawiać z Kłem.
**-**Wybierając stronę Hasana mamy do wyboru dwa różne zakończenia. Zależnie od tego, czy po spotkaniu z łącznikiem Czystego Nieba i rozmowie z Hasanem, pobiegniemy najpierw do Czecha, czy do Anubisa.
Jeżeli komuś przeszkadza dubbing:
W gamedata/sounds/characters_voice/dialogs, wystarczy zmienić nazwę ostatniego katalogu, dodając np. jedną literę.
GALERIA:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
Zew Prypeci 1.6.02.
Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum z modem zawartość przenosimy do głównego katalogu z grą.
Kopia plików bin moda do bin podstawki ze zgodą na zamianę.
Patch z 19.12.15 - kopia plików ze zgodą na zamianę.
Oddzielnie tekstury flory (dla tych, którzy zechcą zmienić lato na jesień i odwrotnie): LINK- CloudMail Zoptymalizowane tekstury (dla słabszych komputerów, można stawiać na dowolną wersję): LINK- CloudMail Zoptymalizowane tekstury roślinności (dla słabszych komputerów): LINK- CloudMail Sound addon (dodaje nowe odgłosy przyrody ( nie wymaga nowej gry): LINK- CloudMail
Trzecia i ostatnia część trimodia. Już jestem nie w temacie. Gra zjadła mi mnóstwo godzin z życia i pozostanie jako miłe wspomnienie. Screeny z gry wyglądają świetnie, to przerobiony silnik gry?
Informacja jeszcze gorąca. W modzie, który już wkrótce ma mieć swoją premierę, będziemy mieli do wyboru dwie opcje tekstur lata, a jesień ukaże się jako oddzielny mini mod graficzny.
Szykuje się kolejny fajny mod. Pewnie niezadługi bo skoro tylko jedna lokacja (a może będą inne). Wygląda bardzo fajnie. Wśród autorów Geonezis to questów może być sporo i ciekawe.
Wszystko będzie na jednej nowej lokacji. Obserwuję temat moda od dłuższego czasu i miałem nie wstawiać pierwszego trailera, ponieważ ukazał się nowy, ale w sumie dlaczego by nie…
Pomimo że bardziej cenie fabułę modyfikacji aniżeli grafikę użytą do jej tworzenia to przyznaje że widoki są piękne - czy to w słońcu czy po zmroku i z tą wydawałoby się mistyczną mgłą
Widać bardzo duże spadki wyświetlanych klatek - przy przejściu z budynku na teren zalesiony… Mocnego kompa trzeba będzie do tego moda
W każdym bądź razie czekać będę na spolszczenie z niecierpliwością
Szkoda że mój rosyjski nie jest na tyle zaawansowany żeby sobie swobodnie pykać w tego typu mody Aczkolwiek śledzę ten mod od dłuższego czasu i nie mogę doczekać się polonizacji