Na przekór śmierci: W pajęczynie kłamstw

Tytuł oryginalny: Смерти вопреки: В паутине лжи
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 16.12.2015 r.
Autorzy: artGT969, makdm, Wolfstalker, GasSnork
Autor spolszczenia: @gawron
Śr. długość rozgrywki: ok.10 godzin

OPIS:

Spoiler

Fabuła moda rzuca światło na epizod z oryginalnej trylogii S.T.A.L.K.E.R.-a, a mianowicie przyczynę pojawienia się na Bagnach znanego z Czystego nieba najemnika Szramy.

Główny bohater - stalker o ksywce Warg, długi czas należał do grupy Oresta i zajmował się zdobywaniem rzadkich oraz drogich artefaktów w okolicach Agropromu i Jantaru. Za sprawą zrządzenia losu dotarł na Bagna, gdzie podejmuje się wykonać zadanie dla ugrupowania Czyste Niebo. Zlecenie wydaje się proste - odszukać grupę naukowców, którzy zaginęli w zachodnich terytoriach Strefy. Wkrótce zaczyna sobie uświadamiać, że został wciągnięty w rozgrywkę animatorów Zony - są gotowi poświęcić dowolną figurę na szachownicy dla osiągnięcia swoich chciwych i tylko im zrozumiałych celów.

Nigdy nie możesz być pewien, kogo masz przed sobą - wroga czy przyjaciela. Czy po właściwej stronie przelewasz krew? Pajęczyna kłamstw została już upleciona przez jednego z uczestników tej partii - złapał kolejną ofiarę. I tak łatwo jej nie wypuści…

Cechy moda:

• nowa fabuła z dwoma zakończeniami;
  • aktostwo głosowe;
  • nowa lokacja - “Grzęzawisko”;
  • nowe uzbrojenie i artefakty;
  • dwie wersje moda do wyboru (letnia i jesienna);
  • nowe mutanty;
  • nowe modele NPC.

Porady i zalecenia:

Spoiler
  • Wymagania Sprzętowe:

• CPU: Intel® Core™ i3-4150 i +
• RAM: 6 Gb i +
• VRAM: 1024 Mb i +

• Zakończenia moda:

- Wybierając, stronę Harolda gra nieco inaczej się potoczy - po rozmowie z Anubisem najpierw należy porozmawiać z Kłem.

**-**Wybierając stronę Hasana mamy do wyboru dwa różne zakończenia. Zależnie od tego, czy po spotkaniu z łącznikiem Czystego Nieba i rozmowie z Hasanem, pobiegniemy najpierw do Czecha, czy do Anubisa.

• Jeżeli komuś przeszkadza dubbing:

W gamedata/sounds/characters_voice/dialogs, wystarczy zmienić nazwę ostatniego katalogu, dodając np. jedną literę.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Zew Prypeci 1.6.02.
  2. Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum z modem zawartość przenosimy do głównego katalogu z grą.
  3. Kopia plików bin moda do bin podstawki ze zgodą na zamianę.
  4. Patch z 19.12.15 - kopia plików ze zgodą na zamianę.
  5. Nakładamy spolszczenie.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Letnia wersja moda:

• CloudMail - [KLIK]

Jesienna wersja moda:

• CloudMail - [KLIK]

Patch z 19.12.15:

• CloudMail - [KLIK]

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Jesienna wersja moda + patch z 19.12.15 + spolszczenie + zoptymalizowane tekstury roślinności + Sound Addon:

Autor spolszczenia moda NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

Testerzy wersji zamkniętej: @gawron, @smox

Dodatki:

Oddzielnie tekstury flory (dla tych, którzy zechcą zmienić lato na jesień i odwrotnie): LINK- CloudMail
Zoptymalizowane tekstury (dla słabszych komputerów, można stawiać na dowolną wersję): LINK- CloudMail
Zoptymalizowane tekstury roślinności (dla słabszych komputerów): LINK- CloudMail
Sound addon (dodaje nowe odgłosy przyrody ( nie wymaga nowej gry): LINK- CloudMail

Źródło:

10 polubień

Trzecia i ostatnia część trimodia. Już jestem nie w temacie. Gra zjadła mi mnóstwo godzin z życia i pozostanie jako miłe wspomnienie. Screeny z gry wyglądają świetnie, to przerobiony silnik gry?

Zapomniałem, zmiany i co nowego odnośnie MODa:

• Nowa lokacja Grzęzawisko.
  • Nowa linia fabularna.
  • Scenki filmowe.
  • Nowy interfejs GUI.
  • Nowe udźwiękowienie, niektórych momentów gry.
  • Zamiana większości modeli gry - artefaktów, uzbrojenia, anomalii.(zmiana modeli, tekstur)
  • Zachowanie balansu gry w ramach oryginału. Uwzględniono błędy z poprzednich części.
  • Pogoda na bazie AtmosFear - 3.
2 polubienia

Informacja jeszcze gorąca. W modzie, który już wkrótce ma mieć swoją premierę, będziemy mieli do wyboru dwie opcje tekstur lata, a jesień ukaże się jako oddzielny mini mod graficzny.

LATO

Spoiler

JESIEŃ

Spoiler

5 polubień

Szykuje się kolejny fajny mod. Pewnie niezadługi bo skoro tylko jedna lokacja (a może będą inne). Wygląda bardzo fajnie. Wśród autorów Geonezis to questów może być sporo i ciekawe.

Wszystko będzie na jednej nowej lokacji. Obserwuję temat moda od dłuższego czasu i miałem nie wstawiać pierwszego trailera, ponieważ ukazał się nowy, ale w sumie dlaczego by nie…

https://www.youtube.com/watch?v=poTlCl99-z4

Jak poinformował Geonezis jeden z autorów, wkrótce rozpocznie się testowanie MODa. Dorzucił też dwa screeny.

4 polubienia

Tak wygląda jeden z głównych personaży, mogę tylko .

Warto zwrócić uwagę na szczegóły.

4 polubienia

Jeszcze ciepły…

4 polubienia

Gameplay trailer.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=sHAWhclB30Q

2 polubienia

Pomimo że bardziej cenie fabułę modyfikacji aniżeli grafikę użytą do jej tworzenia to przyznaje że widoki są piękne - czy to w słońcu czy po zmroku i z tą wydawałoby się mistyczną mgłą

Widać bardzo duże spadki wyświetlanych klatek - przy przejściu z budynku na teren zalesiony… Mocnego kompa trzeba będzie do tego moda

W każdym bądź razie czekać będę na spolszczenie z niecierpliwością

To mamy podobnie. Ja na razie czekam na link do moda. Trwa odliczanie.

Racja. Dopiero teraz zauważyłem że ukończono 75%. Co nie zmienia faktu że po rosyjsku i tak nie zagram

MOD jest już do pobrania .

Linki w #1.

2 polubienia

Przed chwilą dla sprawdzenia, odpaliłem moda na sprzęcie znacznie słabszym niż zalecany do optymalnego działania gry.

Wszystko działa.

1 polubienie

Super czekam na wersję PL :wink: bo coś mam przeczucie, że prędzej czy później powstanie.

Bo już widzę po screenach, że są jakieś urządzenia, które trzeba obsługiwać, jakieś nowe itemy to na wersji rosyjskiej padnę jak kawka. :slightly_smiling_face:

Ps. modele postaci wyglądają kozacko.

Dobre przeczucia jak widzę Tomku, to twoja specjalność :wink:. Długo czekałem na premierę tego moda.

1 polubienie

Wieczorem, już w domu odpaliłem moda, chwilę pograłem, a właściwie to rozejrzałem się po lokacji i wygląda to tak.

Stalkerzy - nowe tekstury i animacje.

Jesień w pełnej krasie.

Pelengator, schowki…

2 polubienia

Szkoda że mój rosyjski nie jest na tyle zaawansowany żeby sobie swobodnie pykać w tego typu mody :slightly_frowning_face: Aczkolwiek śledzę ten mod od dłuższego czasu i nie mogę doczekać się polonizacji :slightly_smiling_face:

U mnie gawron też działa, gra i buczy: http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=1004.0 a na bar reaktor koleś już solucje robi

Co do polonizacji @Nuclear_Messiah_to_możesz_trochę_poczekać_bo_już_w_miesiącach_XI_i_XII_jest_wydane_na_światło_dzienne_około_40_modów_:wink:

1 polubienie