Narodnaja Solianka 2010 na torrencie [AKTUALIZACJA LINKU]

Źródło : http://rutracker.org…c.php?t=3189743.

Wstawka zawiera: NS 19.04 + DOPA 14.08 + Kumulatywny patch 03.09
Jest to całość w jednej gamedata. Po rozpakowaniu ok 10GB. Nie jest to repack z podstawką.

UWAGA…info by @Kobal
Niestety, powyższa wstawka zawiera kilka zmian w stosunku do wersji NS z linków na naszym forum i w związku z tym może konfliktować z obecną wersją polonizacji.
Zaleca się nałożyć na ściągniętą z torrentu gamedatę tego patcha patch dla NS z torrentu.7z i ręcznie usunąć z katalogu gamedata / scripts plik sol_sound.script.
Patcha instalujemy przed nałożeniem polonizacji.
Zapewne w wersji torrentowej jest dodanych kilka autorskich poprawek, nie uwzględnionych w polonizacji. Powyższy patch przywróci gamedatę moda do postaci znanej i sprawdzonej.

Jak na torrent soljanki waga mała, tylko 3.28GB (Prawdopodobnie mocno skompresowane). Zasysam z maksymalną prędkością (Może Let’s Play z tego nagram :slight_smile: Dzięki Cichy za torrenta.

Po pobraniu torrenta w katalogu mamy: gamedata.rar , bin.rar, adaptacja pod szerokokątne monitory, textury, dodatki i zapis z Kordonu.

Gamedata rozpakowujemy, przenosimy do podstawki z patch 1.004 i nakładamy spolszczenie dostępne w Pobieralni.

Działa:

Spoiler

Oczywiście pozostała podmiana xrGame.dll w katalogu bin. Plik znajduje się w pobranym BIN.RAR

Witam. jestem nowy, a to mój pierwszy post na tym forum.

Pamiętam jak pierwszy raz zagrałem w Stalkera… 1 na 150 gier które ukończyłem :slight_smile: ale mniejsza o to…

Właśnie ściągam z torrenta Stalkera+patche do tego moda solianka, a że czytam o tych modach od tygodnia i tyle tego jest ze omal nie zwątpiłem w końcu znalazłem całość w 1 paczce. Brakuje tylko spolszczenia, znalazłem kilka ale nie wiem czy będą dobre.

Czy mógłby ktoś mi podać link do jakiegoś sprawdzonego spolszczenia gry, którą ściągam z tego forum tutaj. ??

Regulamin który powinieneś znać mówi:

Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych.

1. Na forum zakazuje się:

8.Pisania na temat materiałów łamiących prawa autorskie, podawania linków do niego czy wysyłanie na nasz serwer.

Pisz poprawnie i pirackich wersji nie wspieramy LD

Ściągnąłeś stalkera ? Oj nie ładnie, nieładnie. Spolszczenie masz w pobieralni forum.

1 polubienie

No mam gdzieś w domu ogrinalnego stalkera - cień czarnobyla i chyba czyste niebo tez mam orginał … ale myślałem ze to co sie pobiera (przez torrent) to juz razem z grą jest i będzie mniej zabawy z instalowaniem, patchowaniem itp.

http://stalkerteam.p…-polski-akcent/

Ta wersja polonizacji jest dobra??

Tak to najnowsze spolszczenie do N Soljanki.

1 polubienie

A najlepiej nakładać na wersję oryginalną i tak jak jest w opisie unikniesz niepotrzebnych wylotów i problemów.

Czyli Pobieram Pliki z torrenta nakładam patche i spolszczenie tak ?

Po pobraniu masz gotową gamedata i bin. Nakładasz tylko spolszczenie. Tak jak w poście nr 3. Metoda sprawdzona.

*```
FATAL ERROR[error]Expression : m_pItemDataVector->end() == t_it[error]Function : CXML_IdToIndex::InitInternal[error]File : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamexml_str_id_loader.h[error]Line : 184[error]Description : duplicate item id[error]Arguments : gar_hellcar_storystack trace:

Bugtrap przy uruchamianiu gry. Zainstalowałem od nowa i także bug.
*```
FATAL ERROR[error]Expression : I[error]Function : CInifile::Load[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 166[error]Description : Can't find include file:[error]Arguments : w_mp5_m1.ltxstack trace:
```*

Dla spokoju sumienia jeszcze raz rozpakowałem wersję z torrenta. Użyłem 7zip. Po rozpakowaniu mamy gamedata w gamedata (aby się nie mieszało przemianowałem powstały katalog na 1 a w nim mam nasz mod…Np… C:GAMES 1 gamedata).

Uruchamiamy instalator spolszczenia i wypakowujemy. Gamedata spolszczenia nakładamy na gamedata moda. Całość wklejamy do katalogu gry. Działa. Odpaliłem ponownie bez żadnych problemów.

Spoiler

Oczywiście podmieniamy plik xrGame.ltx w kat. bin.

Możesz wysłać mi Gotową game date i bin.

Możesz wysłać mi Gotową game date i bin...jak ma przeslać 10 GB danych. Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

@cichy co zawiera plik BIN.RAR pobrany z torrentu ?

Tam jest tylko zmodyfikowany plik xrgame.dll, czyli ten, który i my zawsze zalecamy podmienić.

1 polubienie

Pewnie się ośmieszę nie wiem jak to pobrać Pobrał mi się rutracker i nic sie nie dzieje dalej

Powinieneś mieć plik “rutracker.org.t3189743.torrent” teraz tylko musisz mieć program do pobierania z torrentu. Na przykład uTorrent. Instalujesz, klikasz dwa razy na pobrany wcześniej pliczek, czekasz aż się pobierze.

Mam 2 pytanka.

1. Jest tam taki plik z teksturami ‘’ tex_prav_06102010.7z ‘’. Co te tekstury dają?
  2. Jest też adaptacja pod monitory niestandardowe w pliku ‘‘аддаптация под широкоформат.rar’’. W tym pliku są trzy foldery dla monitora 16x9. Tyle, że wszystko po rusku są opisy. Mam wrzucić tylko ten jeden główny folder ‘‘Адаптация народной…16x9gamedata’’ czy wszystkie gamedaty z folderu 16x9?

Paczka tekstur zmienia aktualne. Adaptacja pod monitory panoramiczne, instalujesz tylko tę gamedata: аддаптация под широкоформатаддаптация под широкоформатАдаптация народной солянки от 14.08 под широкоформатные мониторы16х9gamedata. Tak wygląda ścieżka dostępu po rozpakowaniu.

Dzięki. Śmiga. Ale te tekstury do podmiany… Mam rozumieć, że to są tekstury lepszej jakości tak?