Wstawka zawiera: NS 19.04 + DOPA 14.08 + Kumulatywny patch 03.09
Jest to całość w jednej gamedata. Po rozpakowaniu ok 10GB. Nie jest to repack z podstawką.
UWAGA…info by @Kobal
Niestety, powyższa wstawka zawiera kilka zmian w stosunku do wersji NS z linków na naszym forum i w związku z tym może konfliktować z obecną wersją polonizacji.
Zaleca się nałożyć na ściągniętą z torrentu gamedatę tego patcha patch dla NS z torrentu.7z i ręcznie usunąć z katalogu gamedata / scripts plik sol_sound.script.
Patcha instalujemy przed nałożeniem polonizacji.
Zapewne w wersji torrentowej jest dodanych kilka autorskich poprawek, nie uwzględnionych w polonizacji. Powyższy patch przywróci gamedatę moda do postaci znanej i sprawdzonej.
Jak na torrent soljanki waga mała, tylko 3.28GB (Prawdopodobnie mocno skompresowane). Zasysam z maksymalną prędkością (Może Let’s Play z tego nagram Dzięki Cichy za torrenta.
Witam. jestem nowy, a to mój pierwszy post na tym forum.
Pamiętam jak pierwszy raz zagrałem w Stalkera… 1 na 150 gier które ukończyłem ale mniejsza o to…
Właśnie ściągam z torrenta Stalkera+patche do tego moda solianka, a że czytam o tych modach od tygodnia i tyle tego jest ze omal nie zwątpiłem w końcu znalazłem całość w 1 paczce. Brakuje tylko spolszczenia, znalazłem kilka ale nie wiem czy będą dobre.
Czy mógłby ktoś mi podać link do jakiegoś sprawdzonego spolszczenia gry, którą ściągam z tego forum tutaj. ??
Regulamin który powinieneś znać mówi:
Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych.
Na forum zakazuje się:
8.Pisania na temat materiałów łamiących prawa autorskie, podawania linków do niego czy wysyłanie na nasz serwer.
Pisz poprawnie i pirackich wersji nie wspieramy LD
No mam gdzieś w domu ogrinalnego stalkera - cień czarnobyla i chyba czyste niebo tez mam orginał … ale myślałem ze to co sie pobiera (przez torrent) to juz razem z grą jest i będzie mniej zabawy z instalowaniem, patchowaniem itp.
Bugtrap przy uruchamianiu gry. Zainstalowałem od nowa i także bug.
*```
FATAL ERROR[error]Expression : I[error]Function : CInifile::Load[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 166[error]Description : Can't find include file:[error]Arguments : w_mp5_m1.ltxstack trace:
```*
Dla spokoju sumienia jeszcze raz rozpakowałem wersję z torrenta. Użyłem 7zip. Po rozpakowaniu mamy gamedata w gamedata (aby się nie mieszało przemianowałem powstały katalog na 1 a w nim mam nasz mod…Np… C:GAMES 1 gamedata).
Uruchamiamy instalator spolszczenia i wypakowujemy. Gamedata spolszczenia nakładamy na gamedata moda. Całość wklejamy do katalogu gry. Działa. Odpaliłem ponownie bez żadnych problemów.
Spoiler
Oczywiście podmieniamy plik xrGame.ltx w kat. bin.
Powinieneś mieć plik “rutracker.org.t3189743.torrent” teraz tylko musisz mieć program do pobierania z torrentu. Na przykład uTorrent. Instalujesz, klikasz dwa razy na pobrany wcześniej pliczek, czekasz aż się pobierze.
Jest tam taki plik z teksturami ‘’ tex_prav_06102010.7z ‘’. Co te tekstury dają?
Jest też adaptacja pod monitory niestandardowe w pliku ‘‘аддаптация под широкоформат.rar’’. W tym pliku są trzy foldery dla monitora 16x9. Tyle, że wszystko po rusku są opisy. Mam wrzucić tylko ten jeden główny folder ‘‘Адаптация народной…16x9gamedata’’ czy wszystkie gamedaty z folderu 16x9?
Paczka tekstur zmienia aktualne. Adaptacja pod monitory panoramiczne, instalujesz tylko tę gamedata: аддаптация под широкоформатаддаптация под широкоформатАдаптация народной солянки от 14.08 под широкоформатные мониторы16х9gamedata. Tak wygląda ścieżka dostępu po rozpakowaniu.