Narodnaja Solianka 2016 [OGSR]

Muszę takie zapisy trzymające się sensu mojej gry specjalnie zrobić. Ale to już chyba jutro. Mam kilka innych zadań możliwych do zrobienia, to muszę się do nich jakoś dopasować.

Tylko rodzi się pytanie. Czy w dalszej grze, będę w stanie sam przez barierę przechodzić? Przecież za każdym razem nie będę Ci “zadnicy” zawracał.

A co to jest ten BingBar to nawet nie wiem i nie wiem jak wygląda, i gdzie jest. Nigdy z czegoś takiego od zainstalowania 10tki nie korzystałem. Chyba, że jest ukryty gdzieś w systemie.  Ale wiem, że ostatnia aktualizacja WIN10 coś namieszała, może i u mnie coś zmieniła. A z odinstalowaniem muszę poczekać na “młodszą głowę”.

1 polubienie

NS 2016 OGSR Engine - Aktualizacja z 09.09.2020  |  Źródło informacji: [KLIK]

• zaktualizowany silnik do wersji 2.1.112
  • HUD jest oświetlany latarką, jak w ZP.
  • poprawiony wylot przy próbie zmiany typu nabojów w broni, jeśli tych nabojów w inwentarzu nie ma.
  • naprawiony gamemtl.xr (nie było dźwięku kroków na ziemi na ATP)
  • pozostałe SMS’y Striełoka są udźwięcznione
  • poprawione ogniska, które paliły się, ale nie świeciły
  • także poprawione “dmuchające” ogniska (Dennis_Chikin)
  • wrogowie w Barze więcej nie powinni się pojawiać
  • poprawka błędów we wskazówkach w grze przy wczytywaniu od Vek Tor
  • unikalny znaczek dla tagów w PDA zamiast standardowego czerwonego

Poprawki od Nasar:

• forty: usunięto migający rękaw, poprawiono latającą gilzę przy wyciąganiu pustej broni
  • u Sajgi i Mosina po kilka soczewek, zob. sekcję chudą, dla celownika Mosina wybrać w menu swoją rozdzielczość ekranu i uruchomić ponownie grę, dla upgrade’a Sajgi - nowa gra nie jest potrzebna. Prawda, że zapisy nie będą kompatybilne z poprzednim patchem.
  • zamiana shaderu celownika na pistolecie Gaussa zamiast białego.
  • wprowadzono do gry 2 kolimatory - EoTech i Kobrę - na bronie AK-74, Abakan, AEK’i, AKM, Sig’i, Wał. Modele zrobiono, dopisano do sprzedaży\kupienia, w ulepszenia też dopisano.

Niuanse: przy doczepianiu\zdejmowaniu kolimatorów na bronie\z broni, będące w pierwszym slocie, bronie wędrują do plecaka lub w drugi slot (jeśli jest pusty); NPC nie chcą doczepiać kolimatorów (ale broni z nimi używają);

stalkerportaal.ru

Ten mod będzie przetłumaczony? 

na horyzoncie jest już NS 2020/2021 OGSR, więc zapewne poprzedniej wersji nikt nie będzie fatygował się tłumaczyć.

1 polubienie

Kiedy ewentualnie wyjdzie nowa wersja, ze spolszczeniem?

12 minut temu, Lolo napisał:

Kiedy ewentualnie wyjdzie nowa wersja

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.

12 minut temu, Lolo napisał:

ze spolszczeniem?

A tego to nawet najstarsi indianie.

Jak będę miał dzieci to raczej w Soljankę grać nie będę

Ruskiego to nie znam

A wiesz, że z conajmniej 1/4 ludzi na świecie, można się porozumieć po rosyjsku? I kto wie, czy za ileś tam lat, nie będzie trendu na ten język.

Może… Ale i tak chcę zagrać w soljankę na OGSR 

10 minut temu, kondotier napisał:

kto wie, czy za ileś tam lat, nie będzie trendu na ten język.

E tam już lepiej chińskiego się powoli uczyć

2 polubienia

Na Ap Pro Showcase pokazywano filmik ze zmianami w tym modzie.

Właśnie wyszedł nowy patch, w którym znajduje się część tych zmian. Nowa paczka uzbrojenia, zmiany w interfejsie, zmiany w grafice i silniku. Prace nad kolejnym patchem wciąż trwają więc ten można uznać za wersję beta ale już można testować.

Dokładny opis zmian znajdziecie Tutaj.

Linki do pobrania patcha: Yandex lub Google Drive.

Torenty: Klik 1 i Klik 2.

3 polubienia

Istnieje jakikolwiek cień szansy że ta nowa wersja zostanie przetłumaczona na polski albo chociaż angielski?

Nadchodzi soljanka 2020 więc chyba nie

1 polubienie

Broń w NS 2016 + OGSR Engine Update 2022:

@Anton_GorodeckiMasz może jeszcze to swoje spolszczenie do moda?

1 polubienie

@The_oofed_one Ta wersja na OGSR nie ma spolszczenia, a to ze zwykłej nie działa. Do gry po polsku zostaje zwykłe NS2016.

Ale czy @Anton_Gorodecki nie zrobił jego adaptacji, nie wiem. Pisał, że trudną nie będzie. Lecz jej nigdzie nie znalazłem.

Jeszcze nie zrobił bo bez przerwy jakieś nowe patche są .

@Anatolij Ale z tego co wiem, to @Anton_Gorodecki robi adaptację do NS2020 i to do niej są ciągle nowe łaty. Też czekam, aż skończą to zmienianie. A NS2020 na razie nie jest publicznie dostępna. Miałem jedną z wersji beta do testowania, ale już u Górnika była klapa z możliwością ładowania broni. Na tym skończyłem.

#1 post został zaktualizowany. Dodatkowo przetłumaczyłem zmiany, które wnosi aktualizacja z 01.01.2022 r., ale już na wstępie chciałbym zaznaczyć, że mogą i raczej na pewno występują błędy w owym tłumaczeniu, za co z góry przepraszam.

Dodatkowo:

• Link do dodatku “Weather Breathing of Zone” jest na AP nieaktywny.
  • Można pobrać inny HUD lub interfejs pod rozdzielczość 16:10-16:9-5:4, ale jeszcze się w to nie zagłębiałem. Tak czy siak - sporo tego :slightly_smiling_face:

Swoją drogą, to Hug jest w trakcie przechodzenia moda. Każdy odcinek trwa ponad godzinę.

Przegląd funkcji nowego patcha: