Narodnaja Solianka 2016 [OGSR]

ogółem odpaliłem moda jak normalnie rozpoczynam nową gre i ładuje sie normalnie ale kiedy dojdzie do 88 to wywala mnie

@pingwinczyk no i fajnie ale jakbyś chociaż napisał o jakiego moda chodzi to może ktoś by coś kombinował, a tak to…

W ciemno to opcje graficzne w dół i próbować.

ano sory zapomniałem xD, Narodnaya Solyanka OSGR 2016

@pingwinczyk

Zobacz czy nie ma czegoś w logu na dole po Fatal error.

Tu pewnie logi będą w folderze moda w jakimś user, apdata czy coś w tym stylu.

No i serio zacznij odpalanie na niskich ustawieniach, szczególnie jak masz jakiegoś starego kompa.

Zainstalowałeś biblioteki vc++ i resztę tak jak jest napisane w pierwszym poście.

Mod jest samodzielny, nie wrzuciłeś go czasem na grę?

Ps. Znasz rosyjski? Bo ten mod nie jest spolszczony, zwykła wersja NS 2016 jest po polsku.

1 polubienie

nie no nie wrzuciłem go do gry, odpalałem na średnich ustawieniach nawet spolszczenia nie pobierałem wszystko zrobiłem tak jak trzeba było, teraz pobieram drugi raz właśnie

@pingwinczyk no ale do tego OGSR nie ma spolszczenia, on jest tylko po rusku.

@pingwinczyk po polsku jest ta wersja.

no właśnie po rusku odpaliłem i nie działa

@pingwinczyk W folderze z logami na pewno jakiś log powstał, podrzuć go nam to może się dowiemy co jest nie tak.

Mam pytanie co do misji dla gen. Woronina, w której należy udać się na ATP w celu znalezienia egzoszkieletu. Gdzie znajduje się owe przejście? Podobno na prawo od drogi na Wysypisko, ale żadnego przejścia nie umiem tam znaleźć. Dodam, że zgodnie z zaleceniem najpierw próbowałem przejść głowną linię fabularną, ale doszedłem do miejsca, gdzie trzeba rozkodować drzwi przepuszczające na CEA-2, ale nie zdobyłem potrzebnego dekodera. W związku z tym cofnąłem się po zapisaniu misji w chwili dojścia do sarkofagu i próbuję rozwiązywać poprzednie zadania z nadzieją znalezienia owej cześci ale też jednoczesnie tak żeby nie ruszyć elementów nowej fabuły bez dokończenia głównej. W związku ztym pytanie - czy pójście za daleko z głowną fabułą nie zepsuło możliwości znalezienia przejścia na ATP i czy w ogóle jest to potrzebne zanim nie ukończyłem głównej fabuły (nie otwarłem drzwi na CEA-2) ?

Tu się jedzie i główną fabułę z gry i dodatkowe linie fabularne, a nawet i poboczne razem.

Nie da się grać, że najpierw zrobisz tylko główną fabułę z gry, a potem resztę.

A na ATP to przejście czasem nie było w Barze na południowym posterunku, że przez płot przeskakiwałeś, zaraz zerknę na zdjęcia.

W NS2016 było chyba jednak w rejonie północnym Baru, czerwona strzałka.

Tylko nie pamiętam czy przejścia nie dawał Adrenalina, żeby misję dla niego tam zrobić(szukanie dysku komputerowego bodajże), a jak nie robiłeś innych misji tylko głównie te z czystej gry to mogą być problemy.

Ps. Ja jestem akurat w momencie, że z głównej fabuły załatwiłem już wizytę w elektrowni ale reszty z moda to też narobiłem kupę, zawsze jak wchodziłem na lokację to starałem się zrobić co tam akurat jeszcze dodatkowo można.

Dzięki za rozwianie wątpliwości. W takim razie będę po kolei wykonywał misje. Faktycznie pamiętam przejście w północnej części Baru, tylko zapomniałem już w jakim modzie to było :slight_smile:

P.S. Mod trafił już do kosza. Zauważyłem zbyt wiele bugów, które bardzo utrudniają grę. Np. pociski wroga przenikają przez mur lub grube stalowe drzwi, wrogowie widzą mnie przez ścianę albo w chwili pojedynku 1 na 1 gdy NPC zacznie strzelać razem ze mną, zawsze ginę ja. Powrót do grania w mody do Stalkera nie był dobrym pomysłem…

No patrz, a ja w zwykłej NS 2016 nie mam takich problemów :blush:

Witam ponownie. Postanowiłem “przeprosić się” z tym modem i przymknąć oko na pewne “zjawiska” i doszedłem do momentu, w którym jestem w kropce. Wykonuję misje dla Dezertera, który ukrywa się przy moście na bagnach i prosi on żeby zanieść teczkę dla Kutwy oraz wykraść dokumenty wojskowe z Agropromu. Problem w tym, ze gdy pojawię się w bazie Wolności, to nagle cała Wolność do mnie strzela, także nie da się nawet dojść do Kutwy i nie ma mowy o kontynuacji jakiejkolwiek misji. Nie mam pojęcia o co chodzi… Nie przypominam sobie, żebym np, przez pomyłkę postrzelił jakiegoś wolnościowca i nic w tym rodzaju…

1 polubienie

Hmm, a jak wchodziłeś na Magazyny to czasem nie gadałeś z Powinnościowcami co siedzą w chatce i chcę zaatakować bazę Wolności? Jak poszli wysadzić mur itd to mogło zrobić Wolność wrogą do ciebie.

A np nie chce ci się lecieć do Sidorowicza on ma opcję naprawy stosunków z frakcjami, sporo to kosztuje ale chociaż sprawdzić czy rozwiąże problem.

Ostatnia opcja chyba to grzebanie w plikach i zmiany stosunków frakcji do gracza ale to by trzeba poczytać.

Jak robisz dla Czachy questa to jest po temacie właśnie. Ewentualnie w starszych wersjach w misji z Najemnikami także wyskakiwał ten błąd. Że jak zostałeś najmolem to Wolność stawała się wroga.

Nie rozmawiałem z powinnościowcami i nie jestem najemnikiem. Wcześniej robiłem misję obrony posterunku dla Czapy, była też misja strzelania do najemników na Magazynach. Ale po tym wszystkim było wszystko w porządku, a to dzieje się jak wracam z Bagien z tą własnie teczką.

A co do Sidorowicza, to kiedyś próbowałem skorzystać z tej opcji, ale okazuje się że jak już nazbieram kasę, to dalej nie ma rozmowy i ta opcja w ogóle nie działa.

A nie byłeś już najemnikiem? Bo objawy typowe dla tego.

Nic z tych rzeczy. Ale wróciłem do zapisu, gdzie jestem przed misją dla Czapy i udało mi się ją ominąć. Zobaczę co będzie jak dojdę ponownie do tego etapu. Jak będzie to samo to mówię definitywnie do widzenia. Ale już widzę, że niektóre misje to kopanie się z koniem. Np. misja zabicia snajpera na tym małym bagienku na Magazynach. Po odebraniu mu fleszki do chaty wpadają 3 albo 4 elektrochimery, gdzie jedna zabija mnie jednym dotknięciem a ucieczka przez pole minowe nie ma sensu. Jedyne rozwiązanie to włączyć tryb “god mode” edytowany w pliku. Znowu mam wrażenie że albo coś się autorowi popieprzyło albo gra nie służy do grania tylko do udowodnienia sobie przez autora jakimi frajerami są potencjalni gracze. Jeszcze jeden taki kwiatek to mod ląduje w koszu i na czarnej liście.

O nic tak nie wkurza jak wszelkie te anomalne odmiany chimer czy pijawek. :grin: A nie lepiej je zdjąć wcześniej zanim wejdziesz do chatki. Gdzieś z dystansu ze snajperki albo granatami czy coś.