2.Odpalamy jeden z 2 programów znajdujących się w paczce: STALKER_Data_Unpacker_RU
Kolejno rozpakowujemy pliki moda gamedta.dbg i gamedata.gbh oraz fix na monitory gamedata.dbi i odpowiadający nam plik na udźwig gamedata.dbf. Każdy plik wypakowujemy do oddzielnego folderu.
scalamy powstałe foldery w katalog gamedata (kopiujemy zawartość 4 powyższych do jednego)
Nakładamy patch z postu 45
W localization.ltx zmieniamy:
[string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west
na taką postać
W katalogu text kopiujemy katalog rus i przemianowujemy kopię na pol
Zmiana w fsgame.ltx
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata
na taką postać
No i gramy. Działa.
Oczywiście nie zapominamy o podmianie w bin i wklejeniu user.ltx.
Mało nas jest (tłumaczy) i wszystkich modów nie jesteśmy w stanie spolszczyć. Jednak ten mod, wcześniej lub później zostanie spolszczony. Może ktoś chciałby spróbować swoich sił jako tłumacz? Mam takie pytanie - czy można zmienić kolor celownika? W tym modzie mamy zimę, więc celownik jest czerwony i nie wiadomo kto jest wrogiem, a kto nie. Mam problem w Barze, bo muszę czekać jak dany osobnik zacznie do mnie strzelać. Dobrze by było zmienić kolor np. na zielony lub niebieski, a po najechaniu na wroga, by zmieniał kolor na czerwony. Da się tak zrobić?
Tu jest zielony: http://www.sendspace…c516ce8c038940c . Ale na stronie http://www.amk-team…opic=12011&st=0 w zakładce do Natute Winter 2.0 jest zakładka dopełnienia i addony i tam kolejna zakładka kolory celownika. Można sobie wybrać. W wersji 2.3 Sidor przed wysłaniem nas do Baru odznacza zabójców na czerwono.
Dzięki @Cichy. Rozgryzłem kolor tego celownika. Jeżeli usunie się z gamedatatexturesui - cursor.dds, to celownik robi się biały. Próbowałem sam zmienić kolor, ale wychodziły mi bardzo krzywe te kółka.
Tak, oni są na czerwono, ale jeżeli zastrzelisz jednego, to włącza się komunikat o mordercy i inni też walą do nas. Widzę, że nie masz zadania od Elektryka z DM. Zareagowałeś na sygnał SOS na Wysypisku?
U Sidora za zadanie dostajesz Winchester 1300 mod 15 - on pobiera z plecaka. U Tolika Dinazaura (ekolog w Wiosce Kotów stoi w ziemiance) można kupić anomalną Grozę - też pobiera z plecaka - kwestia ceny.
Dzięki za tak szybką odpowiedź.Cichy możesz jeszcze powiedzieć co z amunicją 9x19.Przydałoby się by też była pobierana z plecaka.Czy jest taka możliwość?
Nie ma takiej możliwości. Jeżeli do danej broni są magazynki, to trzeba je ładować, wkładając magazynek do slotu na artefakty. Ja nie używam broni o kalibrze 9x18 i 9x19. W pierwszym slocie mam śrutówkę i dlatego mam więcej magazynków do drugiej broni.