Niby poradnik :) Do wyszukiwania rosyjskich poradników na YouTube

Najprościej🙂 Najlepiej sobie założyć taką zakładkę w wyszukiwarce:

W nowej karcie otworzyć translator, np ten https://translate.google.pl/#view=home&op=translate&sl=pl&tl=ru&text=cien Chyba że znacie jakiś lepszy🙂

Tłumaczycie w translatorze na rosyjski to, czego potrzebujecie (przykładem tutaj będą wyspy) np:

Kopiujecie rosyjską nazwę z translatora i wklejacie w szukajkę YT obok nazwy сталькэр ОП 2 / 2.1

I wyskoczą Wam wtedy wyniki związane z wybranym wyrażeniem.

Ciekawostka - częstą frazą, jaka jest wyszukiwana przy OPku to schowki, tzn. Тайники🙂

Nigdy wcześniej nie robiłem podobnych rzeczy, poradników itp, więc jak ktoś ma jakieś pytania/uwagi, pisać mi na PW.:slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

7 polubień

ja jeszcze polecam, jak włączasz filmik, to zazwyczaj jest taka opcja(napisy)

To klikamy “rosyjski (wygenerowany automatycznie)” następnie klikamy jeszcze raz w opcje, napisy, i tam jest opcja “przetłumacz automatycznie” na język, ja używam zawsze angielskiego, bo lepiej się na pewno przetłumaczy, bardziej powszechny, ale można też na Polski, Mongolski itd.  

(To tylko działa na kompie, na telefonie czasem chcę coś po rusku oglądnąć, a jako że nie znam ruskiego to oczywiście chcę ten patent użyć, ale nie ma tam takiej opcji)

2 polubienia

Zacznijmy od tego, że każdy sposób jest dobry. Wystarczy chcieć go znaleźć

Do tego mojego “niby poradnika” sugeruję podchodzić “z przymrużeniem oka” Nigdy wcześniej podobnych rzeczy nie robiłem, nie znam się na tym, więc, jeśli mogę, proszę o odrobinę wyrozumiałości, jeśli ktoś to czyta

No tak, ale często jest tak że ktoś coś mówi ale nie pokazuje tego w grze, czasami można coś wydukać z ich ruskiego biadolenia, ale to trzeba się nieźle skupić i żeby ktoś czasem nie przeszkadzał, na przykład mama w tle kotletów by nie klepała  

Ja osobiscie też polecam w wyszukiwarce wygooglować np : Stalker Schowek Tubylca lub inny quest, Często wyskoczy strona z Forum na ten temat, a jak to nie zadziała to zastosować Metode Wariata 

Jak ktoś ma problemy z wyszukiwaniem poradników, można uderzać do mnie na PW. Pomocy nikomu nie odmówię, jak będę mógł w czymś pomóc, na pewno pomogę.

Bardzo dobra koncepcja Gratuluję

Polecam tego pana, bo są filmiki z miejscem znalezienia potrzebnych przedmiotów w modach:

https://www.youtube.com/c/TopSecretGames/playlists

Kamil190 - mam prostszą metode, otwieram tłumacza w google, kopsam po lewej stronie rosyjski i wpisuje np. frazę w grażdance  - bastarda głagolicy - (fonetycznie) tajna stancji duga i mam wszystko co dotyczy moda Tajemnica stacji Łuk.*

8 dla tych co piśmienni w grażdankach cyrylicy i głagolicy.