Nie wyświetlające się obrazki.

Witam, tutaj możecie zgłaszać tematy które mają problem z wyświetlaniem obrazków tzw. “Dołączona grafika”

2 polubienia

No to zgłaszam. Screeny wstawiam bezpośrednio do posta, bo do spoilera nie mogę tego zrobić, bez korzystania z zewnętrznego hostingu.

Wstawienie screenów do spoilera, bez kombinacji, chyba jest niemożliwe. Jestem w spoilerze, a mimo to wybrane pliki screenów są wstawiane do posta.

I nie miałbym nic przeciwko temu, aby screeny były wstawiane w mniejszym formacie, z opcja powiększania po kliknięciu.

W odpowiedzi wstawiam instrukcje dodawania obrazków :

[details=]

Wstawiamy obrazek:

Wstawiamy spoiler tak aby “kursor pisania” był aktywny w środku.

Klikamy przycisk “Wstaw do postu”

Oto wynik

Jak widać obrazek jest w spoilerze, teraz odnośnie edycji obrazka

Dwukrotnie klikamy na obrazek wyskoczy okienko

Wybieramy rozmiar

Możemy wyłączyć oryginalne proporcje i zmieniamy obrazek jak chcemy

Efekt Końcowy

[/details]

1 polubienie

Jak w pokerze, no to sprawdzam :face_with_tongue:

Spoiler

Dziwne dla mnie, bo tak robiłem i nie wskakiwało. Ale jak raz wskoczyło, to chyba za następnym razem też się uda.

A o ręcznej zmianie formatu wiedziałem, z tym, że ja powyżej pisałem o automatycznym wstawianiu, co najmniej trzykrotnie mniejszych screenów, z przyciskiem powiększania.

Nie wiem czy takie coś jest możliwe musi wypowiedzieć się @portals , dla mnie taka opcja jest zbędna ponieważ przestawienie wielkości obrazka zajmuje chwilę.

@Allen @kondotier Tak, jest taka opcja i jest włączona ale da grafiki powyżej 800px. Wydaje mi się to optymalna wartość bo ktoś może chcieć wstawić np. logo moda do postów i wtedy byłoby ono niepotrzebnie zmniejszone.

Teraz jak już wkładam w spoiler, wielkość nie jest już takim problemem. Ważny screen do posta, a reszta do spoilera i git.

Poradnik moda Fotograf :

Naprawione

1 polubienie

Tu kolejna :slightly_smiling_face: :

Temat w części naprawiony, jest problem z resztą obrazków nie wiem jaki, trzeba czekać na @portals-a.

1 polubienie

@Allen, @pacjent1972. Nie wiem w czym problem, poszło zgłoszenie.

1 polubienie

Kolejne krzaki:

Kolejna złota malina:

Kolejny temat gdzie zniknęły screeny:

Kolejne tematy z zepsutymi screenami:

Oprócz:

wszystko powinno być ok w ciągu 24-48h. Ten wyjątek trzeba skopiować z SU jak jest a jak nie ręcznie dodać od nowa.

Kolejne zepsute screeny.

U mnie wszystkie screeny we wskazanym temacie, wyświetlają się prawidłowo.

Tak, bo zostały naprawione wczoraj.