NLC 7.0: "Ja, Naznaczony"

Myślałem o wersji z dodatkiem Eclipse Final mod w formie instalatora pobralem zainstalował sie bez problemów.

• czy ta wersja po zainstalowaniu ma gamedatę? Bo jeśli nie, to jest duży problem.

Zaraz włączę komputer i sprawdzę.Tak mod posiada folder gamedata a folder text ma 5.38 mb.

Wielkość folderu text nie ma większego znaczenia. Jest gamedata, więc i dostęp do plików moda. Nie trzeba będzie kombinować. Tylko nie wiadomo, jak poskładają finalnego.

To zakończenie moda w jednym z lepszych poradników do moda:

Wersji moda jest już kilka, z dodatkiem graficznym, wersja dla hardcorowców, repacki i mnóstwo fiksów i poprawek, dodatków.

Jak można było się spodziewać użytkownicy obeszli zabezpieczenia moda i nie dali się wciągnąć w DLC które wiązało się z kosztami. Biorąc to wszystko po uwagę nie sądzę by autor moda wstawiał finalną wersję inną od tej która już jest. 

To strona domowa moda: http://nlc-zone.ru/

Przykładem może być ta wersja moda: http://nlc-zone.ru/forum/topic/157-nls7-ya-mechenyj-originalfinal/

Edit: Tak jak pisałem, autor moda liczył na zysk oferując DLC, w Stalkerze to nie złapie. Przejechał się troszkę.

Odpowiedź na moje pytanie na forum ap-pro.ruhttps://scr.hu/ZMXPK1

3 polubienia
  • Masz moda uruchomionego? Jeśli tak, to czy mógłbyś sprawdzić tę metodę scigacza1978, polegającą na dodaniu do user.ltx linii powodujących szybkie zapisy jak z konsoli?

bind_console save save1 k7 bind_console save save2 k8 bind_console save save3 k9

Były zrobione dla moda też z rozwiązaniem zapisów przy ognisku i działały. Ja je wstawiam do wszystkich modów, zaraz po linii z qucksavami.

Gracz który robił wstawiony przeze mnie filmik, dał pewną radę zachowania zapisów robionych opcją z moda. Trochę kłopotliwa, ale pozwala się cofnąć o kilka zapisów wstecz i powtórzenia gry.

Po zrobieniu zapisu, wchodzi się do folderu z zapisami i robi kopię zapisu. Z filmiku wyglądało, że nie wychodził z gry. Ją przenosi się do innego folderu i do nazwy dodaje nr np.001. Przy kolejnym zapisie 002 itd. Lub dać zamiast 001 opis miejsca zapisu. Można też z taką zmienioną nazwą pozostawić w folderze z zapisami. Zmiana nazwy jest po to, aby nie został nadpisany następnym zapisem.

1 polubienie

@Kondotier ten sposób nie działa mimo dopisania a  w ustawieniach  nie ma takiej opcji   w grze nie działają szybkie zapisy.

W takim razie, jest to pierwszy mod na którym nie działają. A quick save wymieniłem tylko jako miejsce doklejenia linii.

A jak wygląda sprawa zapisów z konsoli? Mod pozwala je robić, czy nie?

I może - dałby radę uruchomić ten zapis z klawiatury.

Dopytuję, bo w zależności od uzyskanych  odpowiedzi zależeć będzie moja decyzja o udziale w tłumaczeniu.

5 godzin temu, kondotier napisał:

Z filmiku wyglądało, że nie wychodził z gry.

Czy mógłbyś podać, w którym momencie filmiku to było?

• To filmik nr 2 do 5 min 35 sek. Opowiada co robić i biegnie szukać skrzynki. Następnie o wyjściu na pulpit mówi po 18 min kilka sekund, przy zapisie pod mostem. Czyli tylko przerwał filmowanie.

Dzięki , obejrzę te fragmenty. Sposób, podany wcześniej przez Ciebie stosowałem od początku, inaczej nie wyobrażam sobie gry. Jeśli zginie postać niezbędna w dalszej fabule, z czymś się opóźnisz, coś się nie zespawnuje, bez twardego zapisu - kaplica. W najlepszym wypadku powrót do przejścia na lokację i to wszystko w modzie, gdzie są momenty, gdy jedynym marzeniem jest, aby dotrzeć do ogniska i zrobić zapis.

1 polubienie

Czyli wychodzi, że jednak sposób działa. To dobrze, bo większość ewentualnych graczy, szybko by moda porzuciła.

• Spróbuj z tymi zapisami od nowej gry. Skoro działają u @gawrona, muszą działać i u Ciebie.

Dnia 21.10.2016 o 11:40, kondotier napisał:

Po zrobieniu zapisu, wchodzi się do folderu z zapisami i robi kopię zapisu.

Dla jasności, chodziło mi o ten sposób.

1 polubienie

A może nasi mechanicy postarają się o zrobienie czita, umożliwiającego stosowanie tej metody scigacza1978. Nie pamiętam nazwy moda dla którego była zrobiona, ale scenariusz był bardzo podobny. Możliwe że to nawet była jakaś wcześniejsza wersja tego moda. Tak samo zawsze albo brakowało zapałek, albo nie było niczego co można by było rozpalić.

, jak wędrówka po NLC 7? Wędrujesz nadal czy odpuściłeś?

Nie odpuściłem, na pewno do wędrówki, tylko było parę spraw…

1 polubienie

Oglądałem TOP 5 najlepszych modów - 2016 według ap.pro i ten mod jest na 1 miejscu. Muszę mu się bliżej przyjrzeć w wolnej chwili. Tu jest oficjalna strona moda - http://nlc-zone.ru

Są dwie wersje do pobrania. Ciekawe.

Ale porównaj też oceny jakie miały te mody na tym filmiku

To wg średnich ocen graczy jest na 4-5 miejscu w tej piątce najlepszych A wygrywa wg graczy ex aequo Another Zone mod i Kontrakt na dobre życie. No ale to wybór portalu, a nie graczy, chociaż dobrze wiedzieć też co oni sądzą.

, są cztery wersje, linki do pobrania oraz odnośniki do tematów znajdziesz tutaj - LINK

2 polubienia

Najnowsza wersja 7.5 z dnia 22.01.2017 dostępna do pobrania (wymagana rejestracja na Yandex Disk, waga ~6,02 GB) TUTAJ

W opisie wstawki można przeczytać o zmianach w tej wersji.

4 polubienia