Nie wiem czy w dobrym dziale to piszę, jakby co to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu
No ale do rzeczy, planuje kupić nową maszynkę (sam komputer, resztę mam), głównie do gier i modów stalkerskich, ale wiadomo że jak będzie inna maszyna to i w co innego też się pogra, budżet jakim W TEJ CHWILI dysponuje to ~2000zl i mam do Was pytanie jak w temacie czyli co i gdzie kupić? Coś tam można bo wstępnie przejrzałem trochę sklepów ale kompletnie się w tym nie orientuje, Pewnie większość z Was odradzi gotowce z allegro czy marketów więc zostaje albo samemu sobie złożyć albo kupić używkę, poradzono mi żeby rozejrzeć się po sklepach z poleasingowymi komputerami, nie mam zbyt wielkiej wiedzy na temat współczesnych komputerów i ich bebechów dlatego pomyślałem że zapytam Was, tym bardziej że niektóre mody są kapryśne i potrafią przysporzyć sporo problemów sprzętowych, chciałbym tego uniknąć, wrzucam 2 linki do w/w sklepów komputerów używanych, osoby która mi złoży komputer i przy okazji mnie nie oszuka na gratach nie mam jak na razie, po prostu nie znam takich ludzi, pozdro