musisz wyczekać i uśmiechać się do @Buber jak on co miesiąć wymienia podzespoły to pisz, że masz “horom curke” to może coś przytulisz z najwyższej półki.
6 godzin temu, tom3kb napisał:
To jest ważne może dla % graczy spuszczajacych się na jakichś banchmarkach.
6 godzin temu, tom3kb napisał:
Jaki budżet to trzeba podchodzić realnie. Jeden ma 10tyś drugi 2tyś.
A ja tam kupując komputer zdałem się na profesjonalistów.
8 lat temu kupowałem swój obecny komputer w sklepie, który był partnerem znanej firmy Komputronik.
Po prostu powiedziałem, że chce wytrzymały komp do gier + monitor i na raty wyszło mnie to 2300 zł. Chociaż byłem w stanie kupić nawet za 3 tyś. Mniejsza o to.
Efekt? Komp zapierdziela jak poje@@ny przy modach do Stalkera🙂 i całkiem dobrze przy innych grach. Jedyna modyfikacja jakiej w nim dokonałem to dołożenie kości pamięci dzięki któremu mam nie 4 a 8 GB RAM-u.
Ja zalecałbym poradzić się profesjonalistów zanim coś kupisz.
Ja zalecałbym poradzić się profesjonalistów zanim coś kupisz.
Tych ze sklepu komputerowego ? Szczerze, to na podstawie moich doświadczeń wolałbym pytać się o sprawy komputerowe w pasmanterii lub mięsnym, ba, nawet na zieleniaku u baby handlującej pietruszką i szczypiorkiem, niż w specjalistycznym, profesjonalnym sklepie komputerowym. Stacjonarnym oczywiście. Zasada jest jedna - zawsze “najlepsze” będzie to, co jest najdroższe. Szczególnie, jak sprzedawcy mają premię od utargu
Druga sprawa - kupując gotowca, bardzo często obudowa jest zaplombowana. Zerwij plombę, stracisz gwarancję. Więc przez jakieś dwa lata, żeby chociaż przedmuchać komputer z kurzu trzeba go oddać do serwisu. Odpłatnego oczywiście.
No i ostatnia sprawa - cena. Fakt, często wydaje się atrakcyjna. Tyle tylko, że zamiast zasilacza jest urządzenie zasilaczopodobne, pamięci są no-name, w ogóle podzespoły są byle jakie od nieznanych lub słynących z niskiej jakości producentów.
Proponuje zapoznać się z kimś kumatym z tzw. konfiguratorem, wybrać opcję dla/pod siebie i do sklepu, każda część jest na gwarancji i każdą można wymienić osobno, nawet obudowę.
Jak się nie chce zbytnio myśleć polecam się przejść na techlipton.pl i wyszukać sobie w polecanych zestawach coś na swój budżet. Szczerze nie polecam kupowania używek ani w sklepach stacjonarnych bo najzwyczajniej w świecie potrącają swoją marżę a skoro budżet tu gra dużą rolę to ja zamawialbym tylko z neta
Edit: myślę że lepszego zestawu w tej kwocie się nie znajdzie niż to co wrzucam w załączniku, taki setup jest bardzo dobry i z pewnością przygotowany pod Stalkera 2
Skoro tak to tak moim zdaniem powinien wyglądać złoty środek:
A dlaczego odbiór w Żabce i moim city.
Bo jeśli zdecydujesz się na takie rozwiązanie i po zakupie sprzęt będzie wysłany do mnie to złożę Ci kompa wgram co trzeba za free i odeślę kurierem na mój koszt
pod wskazany adres.
Właśnie na tym polega moja propozycja o której pisałem wcześniej.
Jeśli ją zaakceptujesz resztę dogadamy na PM.
Zasilacz bym jednak zmienił na coś lepszego. A poza tym to chyba najrozsądniejszy kompromis cena/jakość. ( w kwestii GPU wolę zielonych, ale to kwestia “fanbojstwa”)
@cez137@OldMan to solidna “firma”, jak chce pomóc to skorzystaj. Mnie też uratował tyłek co najmniej dwukrotnie