Nowy S.T.A.L.K.E.R

W sieci pojawiła się dość rozbudowana plotka, jakoby GSC, twórcy poprzednich S.T.A.L.K.E.R.ów w kompletnej tajemnicy tworzyli nowego S.T.A.L.K.E.R.a - obecny tytuł roboczy to Apokalipsa (już nazwa budzi pewne podejrzenia…).
http://x-12.pl/node/101
Co wy o tym myślicie. To są plotki czy może to być prawdą.

StarForce to jedno z najprostszych zabezpieczeń, jakie obchodziłem. Jaki NO DVD? Z możliwością grania na Win XP/Vista? Cóż, ktoś wpadł na fajny pomysł, ale będzie cienko, jeśli nie robi tego programista znający się na rzeczy, to ciężko będzie o poprawną i działającą optymalizację, możemy spodziewać się błędów. Wszystko w mojej wypowiedzi jest na etapie “jeśli”.

Według obecnych informacji grę ściągniętą z internetu można uruchomić tylko w systemie Windows 7. Dobrze zresztą, zredukuje to liczbę przyszłych piratów, którzy i tak nie zakupią gry. Na dniach powstać może plik NO DVD, choć nie ma jeszcze o tym żadnej wzmianki. Wiadome jest natomiast to, że powstanie, gdyż wbudowany system StarForce nie wydaje się zbyt skomplikowany.

Co to coś (fload) robi pod moim postem na poprzedniej stronie?
A tak do tematu.
Nie wiem czy to co teraz powiem nie będzie ukarane, ale pobieram CoP. Zamierzam kupić grę, jak tylko wyjdzie w Polsce, a to co teraz pobieram, to tylko żeby zobaczyć, jaka gra jest (wymagania co do mojego kompa, hud, siła stworów). Więc teraz Elvis masz pretekst, aby mi dać warna ;]

Ja i tak kupie w dniu premiery wersje kolekcjonerka [o ile wyjdzie].

No fakt. Raczej skłaniałbym się do tego, że jest to stara wersja - która wyciekła “dla hałasu”. Bywały już “wpadki” z wyciekami filmów nieobrobionych, gier niedokończonych itd. po to, aby ludzie się zachłysnęli a potem aby z ciekawości poszli zobaczyć/zagrać w pełną wersję, aby wiedzieć co oni ściągnęli.

Gra już dawno uzyskała status GOLD, a co za tym idzie została ukończona i trafiła do tłoczni, więc wyciek jest jak najbardziej możliwy. Pytanie tylko, czy jest to finalna wersja, czy może wersja alfa bądź beta, którą mógł podwędzić jakiś redaktorek.

A może ten wyciek to kawałek kampanii marketingowej producenta? Wersja będzie się różnić od tej wydanej - sporo czasu jeszcze jest do wydania oficjalnego na świecie, więc kto wie :stuck_out_tongue:

Rzeczywiście jest,wersja rosyjska…ilość pobrań spora :smiley: ,pojemność ok.3,2GB.

No pięknie :-/ Nie wiadomo jak u nas z premierą, kto wyda grę i kiedy, a tu nowy stalker już wyciekł. Zresztą podobnie jest jak z CS :wink: A tak swoją drogą to słyszałem, że CoP ma być w Europie i USA w pierwszym kwartale 2010, a w Niemczech, Australii i Szwajcarii na początku listopada 2009 :-/ Nie wierzycie? Zobaczcie tutaj: http://www.bit-composer.com/www\_en/game.aspx?gameid=f4aadcf4-a26a-4ec7-ab06-e6e2f5ab05dc To jest strona oficjalnego wydawcy.

Uwaga! Gra Call of Pripyat (prawdopodobnie w wersji beta) wyciekła już do sieci. Namiarów nie podam, bo regulamin mi tego zabrania.

Elvis Scatter, przeżywam mordęgę z dwiema grami wydanymi przez Cenegę. W jednej jest dubbing właśnie z “akcentem” i rzecz w tym, że wszyscy gracze jakich znam - a znam większość polskich graczy tej gry, uważa, że jest to najgorsze z możliwych wyjść. Co do jakości wydania, to Cenega potrafi ładnie wydać kolekcję, ale nie nową grę - przykład Hearts of Iron 3. Od premiery gry wyszły dwa patche już - miesiąc od premiery minął! A Cenega nie ma w planach nawet ich spolszczenia - a bez spolszczenia patchy nie można grać w polską wersję tej gry, na szczęście pozostaje oryginalna angielska wersja językowa, która działa. Przykładowo Hearts of Iron 2, Cenega nigdy nie spolszczyła i nie spolszczy patcha 1.3 do tej gry nigdy, mimo, że wszyscy gracze grają na tym patchu bo zmienia on diametralnie grę. Na szczęście gra chodzi mimo, że jest po polsku ale patch po angielsku. Inną grą w którą gram jest Men of War - rosyjska gra, Cenega nie wprowadziła żadnego marketingu dla jej premiery i supportu nie ma i nie było dla poprzednich gier serii - z których pierwsza była wydana przez CD-Project bardzo dobrze z świetnym spolszczeniem.

Więc ja się bardzo boję wydania tej gry przez Cenegę.

A mi nie wydaje się żeby był jakiś problem z wydaniem. Powód jak zawsze kasa to jest za duży zysk który komuś może śmignąć koło nosa i dlatego ktoś po to sięgnie, może właśnie w tej chwili się zastanawiają kto da więcej.

Jeśli Cenega miałaby wydać Call of Pripyat, to mogłoby być ciekawie. Oczywiście polska Cenega ma swoich zwolenników, ale także przeciwników. Podejrzewam, że zrobiliby oni pełny dubbing z rosyjskim akcentem, co niektórym się podoba, zaś innym nie za bardzo i chcieliby usłyszeć pana Uttę po raz trzeci. Według mnie pełny dubbing byłby bardzo dobrym pomysłem, wystarczyłoby “tylko” zatrudnić odpowiednich aktorów tj. Mirosław Baka.
P.S. Po raz kolejny proszę Was o pisanie wartościowych i przemyślanych wypowiedzi - te niewnoszące nic do tematu (bądź o niskiej wartości merytorycznej) będą kasowane.

Nie mówię o Cenedze. Tak samo było z GTA 4.

Cenega ma nieprzyjemne spojrzenie na takie nieoficjalne spolszczenia. Wiem coś o tym w praktyce.

Chyba że ktoś wyda nie oficjalne spolszczenie.

Jeśli plotka z Cenegą się sprawdzi, to musimy kupić sobie te gry w Rosji i grać na ich wersji, bo Cenega nigdy nie podoła spolszczeniu patchy do Stalkera przy ich ilości. Sam wiem coś o tym bo gram w kilka gier wydanych w Polsce przez nich i wiem jak ciężko jest z patchami do nich… Oj kiepsko to wygląda.

Miejmy nadzieje że to tylko spotka niemieckich graczy…
:cry: :cry: :cry:

Złe wieści:
http://www.cdaction.pl/news-8858/stalker-zew-prypeci-dopiero-w-i-kwartale-2010-roku-a-w-polsce-moze-w-ogole.html
(sorry Elvis za linka, ale inaczej się nie dało)