Poniżej dowód że na “dużą rybę” najlepiej chodzić ze strzelbą ![]()
Gram sobie w tego moda, i jak na razie trochę lipny się wydaje, jedyne co dobre to fajnie przetłumaczone dialogi natomiast bugi i jakiś takie dziwny concept tej gry trochę odpycha. Pare błędów/rzeczy które mi się nie podobają:
-
Tak samo jak jaskinia w OP-2, tak samo tu pierwszy poziom lekko irytujący
-
W pierwszej misji w bunkrze, nie mogłem przejść przez pokój z gazem nawet po tym jak już gaz odciąłem, musiałem restartować
-
Pare reloadów musiałem też zrobić żeby pod koniec bunkra ten gostek ze świadomości wreszcie sobie poszedł
-
Nie mam pojęcia co robi to menu ‘Faction Commander’ - pomimo to że można łatwo się domyślić to opcje jak i cała ta ‘wojna klanów’ jak to miała miejsce w Clear Sky jest mało trafionym pomysłem w modzie fabularnym a co za tym idzie…
-
Byłem w Kordonie i pograłem sobie pare questów z wioski nowicjuszy i tego gospodarstwa ze stalkerami, poszedłem dalej i nagle widzę komunikat że ‘misja nieudana’. Nie wiem czy NPC które poginęły były jakieś bardzo ważne czy nie ale słabą perspektywą jest jeśli wojsko zabije mi wszystkich questgiverów w całej lokacji. Jak na razie wojacy zajęli cały Kordon, łącznie z bazą neutralnych stalkerów.
-
Byłem już u paru mechaników i jak na razie tylko ta kobieta z kordonu była mi w stanie naprawić broń, reszta nie miała nawet opcji dialogowej do naprawy, nie mówiąc już o ulepszaniu.
-
Niektóre NPC które są zaznaczone jako ‘ważne’ mam wrażenie że podczas mojej nieobecności albo chodzą sobie po mapie albo wdają się w jakieś walki bo jak wróciłem na wysypisko to jeden gość z tego targu leżał sobie martwy…
-
Wchodzę sobie w teleport i po drugie stronie dostaje od razu kontrolera, i to co zrobili z tym ‘zakłóceniem’ które wytwarza kontroler i co to robi z kamerą to jakaś pomyłka.
-
Tak jaki w większości tych rosyjskich modów ciężko dostać cokolwiek i ogólny brak itemków, i z tego co zauważyłem to npce nie dropią ammo do broni.
Planuje jeszcze trochę pograć i zobaczyć jak to się rozkręci.
12 godzin temu, AhrimanTheSorcerer napisał:
…
- Tak jaki w większości tych rosyjskich modów ciężko dostać cokolwiek i ogólny brak itemków, i z tego co zauważyłem to npce nie dropią ammo do broni.
Planuje jeszcze trochę pograć i zobaczyć jak to się rozkręci.
Tak się składa że to akurat dzięki “tym rosyjskim modom” żyje nadal Stalker. Zmęczył cie ten mod okropnie z tego co widzę i myślę że nie jest on “lipny” jak piszesz lecz za trudny dla ciebie.
Nie jesteś pierwszy dlatego proponuje się zapoznanie z tym tematem i zastanowienie się nad kolejnym modem, może po prostu łatwiejszym dla ciebie.
Temat dla do przeczytania i przemyśleń:
Pozdrawiam.
Jak pobrać tego moda klikam na link https://yadi.sk/d/gU6UxXLEiscT8 , i po wczytaniu strony na download i nic się nie dzieje chyba ze coś inaczej ?
Interesuje nas prawa strona https://yadi.sk/d/gU6UxXLEiscT8 a dokładniej 2 zaznaczone miejsca - Save to Yandex Disk i Download. Jeżeli masz konto na Yandex, to klikasz na - Save to Yandex Disk i pobierasz szybciej, a jak nie masz, to klikasz na - Download i pobierasz wolniej.
Podejrzewam ze tak jest ale po klikniecie na dow, nic się nie dzieje nawet po odczekaniu kilku minut a konto zakładać?
Internet z Orange?
44 minuty temu, gucio46 napisał:
Podejrzewam ze tak jest ale po klikniecie na dow, nic się nie dzieje nawet po odczekaniu kilku minut a konto zakładać?
Masz #1 poście tematu link na Mega do moda.
link do poradnika Cichego nie działa gdzie go znajde
@gucio46 - na drugim naszym forum stalkeruniwerse. https://stalkeruniverse.stalkerteam.pl/index.php?topic=782.0 Ale musisz tam być zarejestrowany oddzielnie.
Jeśli nie jesteś, to po zarejestrowaniu, puść PW do cichego, bo musi Cię dopuścić.
Ale musisz o jednym pamiętać. To jest poradnik z gry cichego i jest mało prawdopodobne, abyś przeszedł dokładnie tę samą drogę. Dlatego graj sam, a poradnikiem podpieraj się wybiórczo. Wystarczy że w Metrze, trafisz na inny teleport i już to co cichy miał na początku, będziesz mieć wiele później i odwrotnie. Jego późniejszą grę, na początku. Ten mod to prawie free play i chodzisz po lokacjach jak chcesz, oczywiście zmierzając do wykonania zadań z PDA i tych co musisz mieć w głowie lub na papierku. W Leszym kraju dostałeś, lub dostaniesz informację, że niektóre z głównych zadań znikają z PDA.
I powodzenia w grze ![]()
Jak przejść przez te okna na 1 pietrze Agropromie do tego teleportu ? Kucanie nic nie daję.
Niski przysiad, wskoczenie na parapet okienka i wtedy wejście. Albo już na parapecie zrobić niski przysiad. Nie ma problemu.
Lub skok na parapet i przysiad, działa w 90% przypadków vide okna w hotelu w Prypeci zachodniej.
Mam pytanie do @Anton_Gorodecki . Masz chyba tego moda postawionego ze spolszczeniem. Czy mógłbyś zrobić wykaz wszystkich lokacji? O polskie nazwy prosi LIQUIDATOR, a ja zapomniałem jak się niektóre nazywały. Prześlij mi to na PW. Takie jak Kordon, Wysypisko, Jupiter czy Prypecie, możesz pominąć.
Albo wstaw ten plik tekstowy, w którym są nazwy lokacji.
Na lokacji “Zarządzanie Tunelem” znalazłem artefakt “Śmierć Wróżki”, jednak ciała samej Wróżki (aby je ożywić) nie udało mi się znaleźć.
Czy komuś z kolegów, którzy ukończyli moda to może się udało?
Ciała wróżki również nie znalazłem. Jego najprawdopodobniej w ogóle nie ma.
Trzeba pamiętać, że w produkcji jest 3 część. Pewne rozwiązania dopiero tam znajdziemy. Tak jak po 1 części, nie wiadomo było, po co nam były te trzy artefakty. Dopiero tu się tego dowiadujemy. Tyle dobrze, że kolejne części zaczynają się tak, jakbyśmy poprzednią prawidłowo ukończyli. A teraz trzeba zobaczyć tylko ten napis, że tu będzie przejście do 3. części. Jest wstawiony screen z tą informacją.
Tak też sobie to wytłumaczyłem że z niektórymi postaciami spotkamy się znowu w kolejnej części moda. JEDNAK mod nie powala na kolana ILOŚCIĄ zadań, więc jak dla mnie to rozbicie go na kolejna część mija się trochę z celem. Choć z drugiej strony byc może zawartość “Źródła” pozytywnie nas zaskoczy.
Wybaczcie proszę tą krytykę ale pod względem ilości zadań i zasiedlenia lokacji 7.63 naprawdę słabo się prezentuje… chciałoby się po prostu więcej od moda który ma 62 lokacje i niektóre z nich naprawdę są BARDZO klimatyczne…
10 godzin temu, Anton Gorodecki napisał:
Wybaczcie proszę tą krytykę ale pod względem ilości zadań i zasiedlenia lokacji 7.63 naprawdę słabo się prezentuje…
Nie przepraszaj @Anton
Ten mod, tak jak chyba wszystkie mody, ma zalety i wady. Tylko czasem bywa tak, że to co dla jednego jest wadą, dla drugiego jest zaletą:slightly_smiling_face:
Tak jak w tym przysłowiu - “Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.”