Obcy wśród obcych: Epizod III

Jako że zostałem zaproszony do testów moda, to przeszedłem go jako jeden z pierwszych, a przynajmniej polską wersję.

Przyznam, że było warto. Według mnie jest to najlepszy epizod z serii OwO i gołym okiem widać, że autor nabrał więcej doświadczenia w modowaniu. Przede wszystkim plus za niektóre pomysły - np. odnalezienie artefaktu w laboratorium, którego właściwości są… Niespodziewane. Kolejnym elementem był nieoczekiwany podział fabuły na dwóch protagonistów, czyli rodem z True stalkera.

Dodatkowo wszystkie części - a już zwłaszcza tę - zaliczyłbym do grona modów humorystycznych. Przecież “zagubione” marakasy to było coś pięknego :grin: Widać też, że autor moda lubi serię autorstwa Andriuchy Swiatoja. Zresztą ona została dosyć wysoko oceniona przez wschodnią społeczność. Wydaje mi się, że nie bez powodu.

Jak już miałbym się do czegoś doczepić, to zabrakło mi bardziej rozbudowanych zadań na Kordonie. Ciekawe, czy w przyszłości pojawi się IV epizod, ale wydaje mi się, że autor zostawił sobie otwartą furtkę.

Podziękowania dla @OldMan i @LisKot za włożoną pracę w spolszczenie.

2 polubienia

IV epizod będzie bo panuje moda na seriaLE MODOWE, TAK Z 5 - 6 “ODCINKÓW” MODA PO 1 - 2 GODZINY GRANIA.

Witajcie.
Dzisiaj krótko i na temat.
Mam już wszystko co potrzebne do ostatnich poprawek, więc premiera spolszczenia do moda już jutro :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Witajcie bracia Stalkerzy !
Proponuję Wam kontynuację modów z serii Obcy Wśród Obcych.
Dzisiaj ostatnia (przynajmniej tak na dzisiaj deklaruje twórca) trzecia część “EPIZOD III” w wersji PL.

Mod jest w wersji repack wystarczy pobrać, wypakować poza dysk systemowy i można grać.
Moda uruchamia się plikiem launcher.exe - jest w głównym katalogu gry.

Zapraszam na kilka godzin dobrej zabawy :slightly_smiling_face:

https://drive.google.com/file/d/1D4MgzYO3cOZXnq9GhDHQ_X-kDaG6NW8W/view?usp=sharing

TRADYCYJNE JUŻ PODZIEKOWANIA za pomoc przy opracowywaniu spolszczenia:
POMOC TECHNICZNA @LisKot - opracowanie dodawania napisów w cutscenkach to wynik jego starań :slightly_smiling_face:
Testy: @Agrael i @smox

5 polubień

Dzięki @OldMan :slightly_smiling_face: Mamy całą serię po polsku.

Podziękowania również dla @LisKot i @smox. Mod trafi zapewne jeszcze dzisiaj na nasz serwer.

3 polubienia

Jak coś, to modzik trafił również na nasz serwer.

Przy okazji wrzucam rozmieszczenie układów elektronicznych na Wysypisku.

Spoiler

3 polubienia

O akurat dobrze bo latam po tych hałdach i ciągle mi czegoś brakuje.

Czy na początku dostępny jest tylko bar? mam kilka zadań na innych lokacjach ale mod nie puszcza, na wysyp i magazyny nie ma tekstur a przy wejściu na dzicz ginę

@cez137 tak tylko Bar pomimo zadań na innych lokacjach, po rozmowach ze stalkerami o gościu okradającym schowki (jedno z zadań) ruszysz na Wysypisko i dalej.

1 polubienie

:slightly_smiling_face: @cez137 zawsze potrafi wywołać u mnie uśmiech !
Skoro takie pytania zadaje na pierwszej lokacji, to już wiem
jakie będę pytania kolejne :blush:

2 polubienia

@OldMan

2 godziny temu, OldMan napisał(a):

:slightly_smiling_face: @cez137 zawsze potrafi wywołać u mnie uśmiech !
Skoro takie pytania zadaje na pierwszej lokacji, to już wiem
jakie będę pytania kolejne :blush:

No ale jakie pytania?:rofl: pomyślałem że mam coś skopane, a mało to razy w tych modach jest coś skopane że dojść nie idzie co i jak?

Wszystko się zgadza i moja uwaga nie była złośliwa :slightly_smiling_face:

Ludziki, jak wyjść z x18? wszystko mam, co trzeba zrobić?

A znalazłeś “Serce Chimery”?
Ze zrzutu ekrany wygląda, że nie.

@OldMan mam na pasie

1:23:00 - serce chimery

1 polubienie

No to śmiało, po prostu idź w górę.
To jest lab x-18 i wejście jest wyjściem.

1 polubienie

Nie wie ktoś może gdzie jest ten laptok? i jak wejść do tej części bazy? bo może tam ale nie wiem jak tam wejść

Wejście do bazy jest to co zawsze :blush:

Nie pamiętam dokładnie, ale laptop powinien być w skrzyni, w miejscu
gdzie stał mechanik bandytów. Chyba do jej otwarcia potrzebny będzie klucz.

@OldMan nie chodzi mi o wejście do bazy tylko o wejście do tej drugiej części bazy tam gdzie w podstawce był Dzik, a u mechanika nie ma żadnej skrzyni, coś chyba mylisz mody, albo ja jej nie znalazłem a o kluczu w tym zadaniu nie było mowy