Jako że zostałem zaproszony do testów moda, to przeszedłem go jako jeden z pierwszych, a przynajmniej polską wersję.
Przyznam, że było warto. Według mnie jest to najlepszy epizod z serii OwO i gołym okiem widać, że autor nabrał więcej doświadczenia w modowaniu. Przede wszystkim plus za niektóre pomysły - np. odnalezienie artefaktu w laboratorium, którego właściwości są… Niespodziewane. Kolejnym elementem był nieoczekiwany podział fabuły na dwóch protagonistów, czyli rodem z True stalkera.
Dodatkowo wszystkie części - a już zwłaszcza tę - zaliczyłbym do grona modów humorystycznych. Przecież “zagubione” marakasy to było coś pięknego Widać też, że autor moda lubi serię autorstwa Andriuchy Swiatoja. Zresztą ona została dosyć wysoko oceniona przez wschodnią społeczność. Wydaje mi się, że nie bez powodu.
Jak już miałbym się do czegoś doczepić, to zabrakło mi bardziej rozbudowanych zadań na Kordonie. Ciekawe, czy w przyszłości pojawi się IV epizod, ale wydaje mi się, że autor zostawił sobie otwartą furtkę.
Podziękowania dla @OldMan i @LisKot za włożoną pracę w spolszczenie.
Witajcie bracia Stalkerzy !
Proponuję Wam kontynuację modów z serii Obcy Wśród Obcych.
Dzisiaj ostatnia (przynajmniej tak na dzisiaj deklaruje twórca) trzecia część “EPIZOD III” w wersji PL.
Mod jest w wersji repack wystarczy pobrać, wypakować poza dysk systemowy i można grać.
Moda uruchamia się plikiem launcher.exe - jest w głównym katalogu gry.
TRADYCYJNE JUŻ PODZIEKOWANIA za pomoc przy opracowywaniu spolszczenia:
POMOC TECHNICZNA @LisKot - opracowanie dodawania napisów w cutscenkach to wynik jego starań
Testy: @Agrael i @smox
Czy na początku dostępny jest tylko bar? mam kilka zadań na innych lokacjach ale mod nie puszcza, na wysyp i magazyny nie ma tekstur a przy wejściu na dzicz ginę
@cez137 tak tylko Bar pomimo zadań na innych lokacjach, po rozmowach ze stalkerami o gościu okradającym schowki (jedno z zadań) ruszysz na Wysypisko i dalej.
@OldMan nie chodzi mi o wejście do bazy tylko o wejście do tej drugiej części bazy tam gdzie w podstawce był Dzik, a u mechanika nie ma żadnej skrzyni, coś chyba mylisz mody, albo ja jej nie znalazłem a o kluczu w tym zadaniu nie było mowy