Oblivion Lost Mod 3.1 Definitive Edition

@Monolithalian wiesz, że dzwonią ale nie wiesz, w którym kościele :blush: Tamten dział to początki stalkera gdy jeszcze nazywał się Oblivion Lost, tu masz temat moda. Przeniosłem.

A pobaw się ustawieniami suwakami i zbij opcje na oświetleniu dynamicznym do komfortowego grania, rysowanie trawy itp.

Wrzuć jakieś screeny jak to wygląda na statyce i dynamice.

Coś takiego, to ze strony moda:

Widać tak giera wygląda czasami w pewnych sytuacjach i przy oświetleniu.

7 godzin temu, tom3kb napisał:

@Monolithalian wiesz, że dzwonią ale nie wiesz, w którym kościele :blush: Tamten dział to początki stalkera gdy jeszcze nazywał się Oblivion Lost, tu masz temat moda. Przeniosłem.

A pobaw się ustawieniami suwakami i zbij opcje na oświetleniu dynamicznym do komfortowego grania, rysowanie trawy itp.

Wrzuć jakieś screeny jak to wygląda na statyce i dynamice.

Coś takiego, to ze strony moda:

Widać tak giera wygląda czasami w pewnych sytuacjach i przy oświetleniu.

Dziękuje za przeniesienie.

Już nie ważne, poszedłem spać, obudziłem się i Zona wróciła do normy, piękna jak zawsze, ale dziękuje za chęci.

Czemu na dynamicznym oświetleniu ( i na full ) przy ruszaniu kamerą mam rozmyty ekran ?

Bo może Komp nie wyrabia albo to jakieś efekt rozmycia obrazu podczas szybkich ruchów głowy.

Zajrzyj do opcji czy czego nie ma takiego bo nie pamiętam już :slightly_smiling_face:

3 minuty temu, tom3kb napisał:

Bo może Komp nie wyrabia albo to jakieś efekt rozmycia obrazu podczas szybkich ruchów głowy.

Zajrzyj do opcji czy czego nie ma takiego bo nie pamiętam już :slightly_smiling_face:

No własnie nic nie ma w opcjach o tym. Czyli te rozmycia to tak jakby lagi tylko w innej postaci

@Monolithalian nie wiem czy nie chodzi ci o jakiś head bobing (podskakiwanie główki bohatera) w tym modzie, możesz w googlu poczytać jak to zmienić w tym modzie bo jest trochę tematów.

15 godzin temu, tom3kb napisał:

@Monolithalian nie wiem czy nie chodzi ci o jakiś head bobing (podskakiwanie główki bohatera) w tym modzie, możesz w googlu poczytać jak to zmienić w tym modzie bo jest trochę tematów.

Nie, to po prostu rozmazany ekran przy ruchu kamerą, tak jakbyś napił się 10 butelek vodki. Prawdopodobnie to przez słabego kompa jak wspomniałeś

Na magazynach wojskowych na początku jest oddział wojskowych, którzy zostają zabici przez powinność w kombinezonach wolności ( identyfikują się też jako wolnościowcy ) Idę porozmawiać z Chachą, daje misje na zabicie snajpera wolności: jednak w tej bazie nie ma wolności, są tylko żołnierze którzy strzelają do mnie jak tylko podejdę.

???

Chcę porozmawiać z wolnością i co teraz ?

P.S wgl baza powinności pierwsza klasa, wejścia i wyjścia do rostoku nikt nie broni, większość terenu pusta, tylko bar zajęty przez stalkerów i kilku żołnierzy z powinności, a w samej piwnicy siedzi generał Woronin :grin:

P.S 2 Czy da się jakoś wyleczyć parkinsona naszego bohatera ? Ciekawe kto na takie genialne pomysły wpada.

Ma ktoś sejwa po skończeniu podstawki? Nie chce mi się jej znowu przechodzić. No chyba, że jest zmieniona fabuła. Odpaliłem i widzę te same misje.

Jest fabuła poszerzona o nowe misje i postacie po tym gdy przejdziesz wszystko co jest w podstawowym Cieniu.

@ArNie No właśnie w tym problem, że nie chce mi się już przechodzić, bo grałem w podstawkę tyle razy, że już nie mogę zliczyć. A nowa fabuła zaczyna się po przejściu tej z podstawki, więc pytam, czy ktoś ma sejwa, przed rozpoczęciem nowej fabuły.

Właśnie dymam od nowa całą fabułę z podstawki n-ty raz aby się odpaliła ta niby inna nowa fabuła. Kto wymyślił taki zabieg(domyślam się że ruskie). No i ten save by się przydał aby nie męczyć do nowa podstawki.

Taki urok tego moda. 

Mam do Ciebie prośbę - jeżeli uda ci się dotrzeć do dodatkowej linii fabularnej, to podrzucisz mi zapis ? Kiedyś próbowałem stworzyć do Oblivion Lost 3.1, ale zrezygnowałem przy samej końcówce gry. Może warto go dokończyć 

W paczce jest więcej zapisów ale ten właściwy to: 16 spotkanie z Połamańcem. Gram ze zwiększonym udźwigiem, więc zostawić co lubimy a resztę wywalić(albo sprzedać połamańcowi).

No i miałem “surprajsa” jak Połamaniec okazał się główny bohater innego moda

savedgames.7z (1.75 MB)

2 polubienia

Witajcie. Gram w tego moda i jestem już na etapie dodatkowej fabuły. Wszystko jest bardzo w porządku, tylko mam jeden ogromny problem z emisjami i brakiem schronienia. Dopadła mnie emisja na Bagnach i tam nie ma gdzie się skryć i jesteśmy kompletnie bez szans. Udało mi się przetrwać emisję zużywając chyba jakieś 15 apteczek, ale w taki sposób to chyba nie ma za bardzo sensu… W związku z tym mam pytanie, czy jest na to jakaś rada? Najlepiej jakby się dało wyłączyć w ogóle emisję z poziomu zaprogramowania w odpowiednim pliku, który to definiuje.

Chszarz - emisja - zalecenia własne - piwnice/ziemianki! - pod mostem/wiaduktem, w wiosce z wieżą ciśnień, piwnica w przysiółku z wyjściem z bagien, na bazie nieba.

U mnie się nawet nie chce gierka uruchomić.

Czy ktoś ma pomysł, jak można zmniejszyć spawn? To, co jest w grze, to jakiś absurd mordujący klimat…