Tytuł oryginalny: Oblivion Lost Remake 2.5 OGSR Engine Platforma: Mod samodzielny, OGSR Data premiery: 31.07.2026 r. Autor: StrawFlux i rnm_016 Autor spolszczenia:@FeRu Śr. długość rozgrywki: kilkadziesiąt godzin
Opis
Podsumowanie
Mod Oblivion Lost Remake v2.5 przeniesiony 64 bitowy silnik OGSR. Czym jest OLR V2.5 możecie przeczytać w jego temacie:
W tej wersji zmian jest bardzo dużo, zaczynając od grafiki i stabilności, dodatkowo dodano też wiele funkcji i zmian z Oblivion Lost Remake 3.0, system zadań dodatkowych itd itp. Zaimplementowano też paczkę broni FWR, jest też dodatkowy mod na uzbrojenie do pobrania.
W dniu premiery mod jest w języku polskim, rosyjskim i angielskim (wersja angielska jest nieukończona cokolwiek to znaczy).
Trzeba liczyć się z tym, że mod będzie otrzymywał różne patche w najbliższym czasie, to samo tyczy się opcjonalnych dodatków. Można też liczyć na nowe rodzaje broni i różne dodatki zmieniające gameplay.
Jest język polski ale bez polskich znaków. Jest dla nas notatka (dla polskich graczy) ale z nie wynika że trzeba edytować localization.ltx z katalogu gamedata/config. Tyle że tego katalogu ani pliku tam nie ma. Ktoś wie jak to ogarnąć ?
O nieźle A w zmianach czytałem, że są też jakieś tablice z zadaniami, takie coś w stylu ogłoszeń z Wiedźmina, jak się natkniesz to też zerknij czy są po “naszemu” bo tego oryginalnie w v2.5 nie było chyba.
Krótka pamięć, przegapił czy już skleroza się coraz mocniej objawia jak u mnie? Pisałem w wątku z OLR 2.5, że dogadałem się ze StawFlux i moja polonizacja do OLR 2.5 fixx59 będzie użyta w tej wersji od dnia premiery…Także nie ma za co
Kilka plików dodatkowych, które są w tej wersji przetłumaczyłem ja, ewentualna reszta zmian w polonizacji to robota autora przy użyciu AI, więc może się zdarzyć, że coś będzie niedokładnie przetłumaczone, ale to się poprawi