W pierwszym poście jest taki bajzel, że się nie dziwię
Instalujesz TYLKO to, w tej kolejności:
I koniecznie przejdź przez konfigurator, bo inaczej nie pograsz.
Instalujesz TYLKO to, w tej kolejności:
I koniecznie przejdź przez konfigurator, bo inaczej nie pograsz.
Dziękuję za szybką odpowiedz
8 minut temu, Sierioża napisał:
Oj tam, w 2012 były inne trendy. Poza tym miał być zaraz koniec świata, kto by się tam porządkiem przejmował.
Nie za ma co, miłej gry
Wywaliłem przestarzałe dane z pierwszego posta. Powinno być nieco czytelniej.
Porządek był do fixu bodajże 05 czy 06 do którego na początku było przygotowywane spolszczenie. No ale moderzy potem ciągle dłubali w modzie, co trochę wychodziły kolejne łatki oficjalne i nieoficjalne. tu patch 13.7 tu 15.6, tu 17.9 i co jakiś czas znowu robione były polonizacje no i trochę faktycznie jest tam bałagan. Kilka patchy i kilka spolszczeń.
Ale jak któregoś pięknego dnia tam wpadnę z miotłą
O pierwszy czystkę zrobił
Wywołałem temat ale dzięki temu uruchomiłem przed chwilą bez problemu grę
A może był, tylko przegapiliśmy…?
Fix 19 jest na tyle stabilny (przynajmniej u mnie), że spokojnie może być “oficjalny”. A zamiast liczyć kolejne fixy i dostosowywać spolszczenie, lepiej czekać na 3.0.
W martwym mieście dowódca wolności kazał mi wyłączyć antenę psioniczną w jakiejś chatce, przeszukałem już chyba coś się da i nic .Wie ktoś gzie tego szukać?
Jeszcze jedno pytanie (jak na razie). Skąd wziąć artefakt kinetyczny? Mam już dwa psi prototypy i gravigun ten strzelający śrubami jeśli o tego chodzi
Artefakt kinetyczny to inaczej Silny artefakt grawitacyjny
Robisz go w transmuterze artefaktów z 1 słabego i 1 normalnego grawi arta
nawet łatwo możesz je znaleźć na wysypisku w stertach złomu
Można go też dostać czy kupić?
Było parę razy w temacie.
Nie wiem, przeszedłem OLR dwa razy i nie przypominam sobie że ktoś sprzedawał Grawi-arty.
Miałem silny grawitacyjny i nie zaliczyło mi questa, a to na pewno chodzi o miotacz gwoździ czy ten artefakt który dostaje się w laboratorium do przesuwania przedmiotów? Przepadł mi w którymś zadaniu
Ten Artefakt z laboratorium jest związany z zadaniem,dlatego ci przepadł.
Ja w grze miałem dwa grawi guny i chyba dwa te arty kinatyczne do przesuwania przedmiotów.
Jeden art dawał ten zombiak Staruch na dnie x18 bodajże, co siedział w “studni” w labie, na najniższym poziomie.
Pomyliło mi się, artefakt kinetyczny to ten artefakt za pomocą którego można ruszać rzeczy.
Zdobyć można go (chyba) na 2 sposoby.
Pierwszy to wycieczka do Med-Priboru. Po przybyciu Barman powinien powiadomić nas że potrzebuje anomalnego Wintorieza, który jest w rękach gościa z Czystego Nieba w głównym kompleksie (tam gdzie był schowek Striełoka).
Po pogadaniu z gostkiem odeśle nas za bazę wojskową, gdzie znajdziemy dużo trupów stalkerów w niebieskich kombinezonach i stalkerów z płaszczami. Gdzieś w pobliżu znajdziemy czarną teczkę z artem kinetycznym.
Po powrocie do kompleksu czeka nas komitet powitalny złożony z całej hordy mutantów, poczynając od zombi kończąc na chimerach, więc się przygotuj. Gościu z CN zginie a my możemy zabrać jego pukawkę.
Weż trochę antyradów bo koło teczki jest dużo promieniowania.
Drugi sposób na który nie jestem w 100% pewny to odwiedzenie Starucha w X18. Bodajże będzie teraz siedział tam gdzie ratowaliśmy artem kinetycznym jakiegoś samotnika podczas pierwszej wizyty.
Jeśli mnie pamięć nie myli to za któryś z artów grawitacyjnych (nie pamiętam który) możemy kupić od niego art kinetyczny lub strzelbę na bolty.
Byłem u czystoniebowca na med pribor i kazał mi przynieść teczkę która leży “za murem” ale którym murem i gdzie konkretnie tego się nie dowiedziałem, obczesałem całą bazę dookoła i nic więc olałem to zadanie.Teraz już wiem że za bazą wojskową więc tam pójdę i poszukam
Jak się dostać do laboratorium w jantarze? Mam już hełm przeciw-psioniczny ale i tak mnie ubija promieniowanie