a weź dużo apteczek i anty radów i przebij się na niższe piętro, tam chyba już promieniowanie nie biło. Dawno grałem ale wspomniane to jest w poradniku.
I kolejne pytanie
Gdzie są w rostoku dokumenty dla powinnościowców? Dobrą godzinę przełaziłem po lokacji albo i dłużej
Dokumenty leżą w podziemiach. Szczegóły w spojlerze.
Spoiler
Znajdź wejście pokazane na screenie. Na rozwidleniu schodami w prawo, kawałek dalej na ziemi będzie leżała kupa gruzu, a przy niej dokumenty.
Da się jakoś zdobyć tą strzelbę z początku gry od żaby?
Jaką strzelbę? TOZa? No raczej się da, nie widzę czemu nie.
4 minuty temu, GlucioPL napisał:
Jaką strzelbę? TOZa? No raczej się da, nie widzę czemu nie.
Mi nie chodzi o tego długiego toza, tylko tego co dostaje się od żaby zaraz przed zabiciem kontrolera w kordonie, wyrzuciłem go jakoś zaraz potem na wysypisku i już nigdzie nie widziałem takiego
Ludzie gdzie należy wkleić tą gamedatę ze spolszczeniem? to zrzut mojego folderu z modem a element zaznaczony na niebiesko to plik spolszczenia, czy dobrze? bo nie działa mi to spolszczenie, tak to mod się włącza ale po rusku
Sprawdź, czy w tej gamedacie jest plik localization.ltx i jaki język oraz plik docelowy pokazuje. Bo może trzeba samemu ten plik dodać. Nic we wpisach na ten temat nie ma?
3 minuty temu, kondotier napisał:
Sprawdź, czy w tej gamedacie jest plik localization.ltx i jaki język oraz plik docelowy pokazuje.
jest w configu, jak widać polski, reszta robaczywa
Pobierz repack, bo widzę, że masz inną wersję moda i może byc to problem. W Głownym katalogu powinieneś mieć OLR-Launcher.exe i Stalker-Orl.bat i przede wszystkim Configurator.cmd, który odpalasz na początku. U Ciebie nie widzę nic takiego. W ogóle masz wersję moda z Fixx 19? Na pierwszej stronie masz linki od do Repacka. Instalujesz tylko jego i nakładasz spolszczenie. Odpalasz konfigurator i wybierasz odpowiednie opcje. Potem odpalasz ORL-LAuncher.exe i klikasz Oblivion Lost Remake
Tak powinien wyglądać główny folder.
, tego folderu - STALKER OLR 2,5 nie powinno być w folderze z grą. Wypakuj zawartość tego folderu do folderu z grą, a jego usuń. Na to nałóż spolszczenie i tyle.
jaką inną wersje moda? przecież pobrałem to z pierwszej strony
nie, tak to nie działa, nawet mod się nie włącza, wyskakuje tylko jakiś monit
11 minut temu, FeRu napisał:
W ogóle masz wersję moda z Fixx 19?
tak
Pobrałeś z tych linków na pierwszej stronie?
https://cloud.mail.ru/public/7cHz/FaFom2F9D
https://cloud.mail.ru/public/A3Tf/oUeXZCNL5
Jeśli tak, to dlaczego twoja struktura plików się różni? Mod jest samodzielny, nie instalujesz go na podstawkę, a chyba to zrobiłeś.
Ale w ogóle się za tego moda nie bierz nie uciągniesz go na swoim kompie.
No i ten mod to był standalone to nie pakujesz go na podstawkę.
Gamedatę ze spolszczeniem i fixem wrzuca się do głównego folderu, potem odpala konfigurator i musi działać, ja tak robiłem
Ahaaaa a to on jest samodzielny, a ja go właśnie w podstawkę wklejalem ehh
jak to nie uciagnie toster tego moda? Z resztą zobaczę bo zawsze chciałem zagrać w tego rimejka, zwykłego obliviona kiedyś już zrobiłem i to nawet na poprzednim kompie, i chodził normalnie a tamten to jeszcze miałem na xp haha, to był dopiero zabytek
@FeRu tak z tych linków pobierałem
No to wszystko jasne. Mod nie ma wielkich wymagań. Na statyku powinien spokojnie działać nawet na chlebaku. Jednak oświetlenie dynamiczne jest już bardziej wymagające. Najważniejsze to nie przesadzić z gęstością trawy, bo dając suwaki na maks nawet mój I7 2600k podbity na 4.8GHz się dławi.
dobra wszystko hula, mam statykę i najmniejsze ustawienia grafiki, trawy na zero, i wszystko co mogło by psuć moda na minimum nawet rozdzielczość 1024x960 ustawiłem w razie W, powiem ten mod taki sobie, najgorzej bo nie znam tych lokacji ale to może i plus, no nic pogram trochę i zobaczę
Dopiero zacząłeś i to na marnych ustawieniach, dlatego może CI się wydawać taki sobie. Co innego odpalić moda na najwyższych ustawieniach. Grafika i stare wersje lokacji na prawdę wyglądaja super. Nie ma się co spodziewać po tym modzie super hiper grafiki z modelami HD i broniami, bo nie o to tu chodzi. Jest to mod przywracajacy STALKERA z lat 2002-2004 i to udało się świetnie. JA ograłem OLR z 7-8 razy i ciagle do niego wracam, bo ma ten sam klimat, który widziałem w zapowiedziach, screenach i trailerach właśnie z tych lat.
No a niektóre lokacje były fest zarośnięte trawskiem, nie wyobrażam sobie jak wyglądają w wersji pustynnej