Oblivion Lost Remake 2.5

Tak tak już wiem gdzie jest błąd. Pomyliłem się i wrzuciłem do polonizacji jak ja składałem pliki w folderze config/gameplay z fixa46 zamaist fixx59 z folderu gdzie robiłem porównania plików. Poprawię to i przejrzę jeszcze raz wszystko. Tak to jest jak się już na pół śpiocha składa :rofl: gdzie dodatkowo tych folderów i kopii plików potrzebnych do polonizacji narobiłem w pisssdu :distorted_face:

1 polubienie

Trzymajcie fixa, który powinien załatwić sprawę. Przed instalacją fixa usuńcie folder “gameplay” z lokalizacji: gamedata\config i wrzućcie ten z pliku poniżej.

Trzeba to zrobić bo aktualny zawiera pliki z fixx46 i isę to gryzie. Mam nadzieję, że naprawi to pierwszy krytyczny problem.

OLR 2.5 Fix59 Sposlzczenie Fix 1 .rar (120,3 KB)

2 polubienia

No teraz odpalił :hugs:, zmodyfikowałem też info w pierwszym poście o instalacji.

1 polubienie

Link do polonizacji został też zaktualizowany już o fixa :slight_smile:

A czyli znowu muszę przerobić na oryginalną wersję instrukcji i link do fixa mogę wywalić z pierwszego postu.

dialogs_escape.rar (7,6 KB)

Jeszcze jeden szybki fix dialogów na Kordonie. Znalazłem nieprzetłumaczoną linijkę dialogu z zadaniem na odszukanie szklanego oka. Wrzucić do folderu “gamedata\config\gameplay”

zamieniając istniejący plik

1 polubienie

Jeszcze jeden update Polonizacji. I nowa wersja bo pomyliłem miejsce gdzie ma być wklejony plic localization.ltx i system.ltx. Mają być w gamedata\config jak zawsze, a ja cymbał omyłkowo wrzuciłem je do głownego folderu gamedata. Także jak ktoś ma po rusku więszkosć moda to przenieście pliki z gamedaty do gamedata\config.

Naprawione spolszczenie z fixem tu:

2 polubienia

Fajnie z nową wersją spolszczenia znowu mod się nie uruchamia :smirking_face:

Chyba, że trzeba wszystko instalować od nowa bo ja tylko wrzucałem i nadpisywałem.

O rety :distorted_face: …Wez teraz szukaj gdzie popełniłem znowu błąd

Spokojnie. Znalazłeś poprzednie znajdziesz i ten.

Hmm spróboj zaczać nową grę czy to samo Ci wyskoczy. Bo jedyne co poprawiłem to te brakujące dialogi ze szklanym okiem a nowa wersja tylko zawiera tą poprawkę i zmieniona lokalizacja plików o której pisałem. Nic więcej nie grzebałem

No właśnie nową grę zacząłem i to samo wylot, z wczytanej gry też wylot.

Może trzeba moda od nowa postawić?

Poczekam może czy smox albo ktoś inny też ma problemy.

Hmm to jakiś błąd z animką chyba albo przedmiotem z tego co widzę po logu.

Mam zainstalowanego też FWR weapon packa ale wcześniej to nie przeszkadzało.

Nie mam problemów. Po ostatnich poprawkach @FeRu gra śmiga aż miło :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Dobra to trzeba zrobić reinstalkę całości :grin:

@FeRu dobra postawiłem moda na czysto z tą najnowszą wersją spolszczenia i śmiga, chyba wtedy coś się namięszało po tylu wrzutkach.

A mam jeszcze pytanko do tego FWR, on dodaje jakieś nowe giwerki czy tylko podmienia tekstury i animacje dla tych co są w OLR?

Nie dodaje nowych broni, ale zmienia modele, tekstury i animacje na lepsze i najważniejsze nadal “lore friendly” pasujące do Buildowskiej estetyki. Bodajże ten sam pack jest w Legend Returns i będzie w Back to the Stalker. Jest także jego adaptacja do OLR 3 i kilku innych modów. Jest jednak kilka nowych dodatków do broni, które można montować na tych pukawkach, na których wcześnie nie było takiej opcji.

1 polubienie

Zaktualizowana wersja polonizacji.

1. Poprawiłem kilka plików z opisami zadań, zwłaszcza tych, które były kiepsko sformułowane albo posiadały błędy w składni lub pisowni.
  2. Znalazłem jeszcze kilka…naście nieprzetłumaczonych kwestii w skryptach (ajoj te skrypty to najgorsze do spolszczania bo trzeba 3x sprawdzać wszystkie szlaczki i symbole linijka po linijce i szukać miejsca, gdzie ma być wyświetlone słowo/zdanie i dodatkowo trzeba się modlić, że się trafiło i nie zjobało przypadkiem całego skryptu przez usunięcie jakiegoś oznacznika czy odnośnika :distorted_face: )
  3. Pack z bronią FWR jest już spolszczony i nie wymaga doklejania niczego.
2 polubienia

Dobra, uruchomiłem dzisiaj moda z repacka z fixem 59 z Appro RU (tym z instalatorem) i gra wita menu po rosyjsku, a przy rozpoczęciu nowej gry wywala do pulpitu, mimo poprawnej instalacji spolszczenia. Natomiast przy repacku z fixem 46, po spatchowaniu go do fixa 59 i oczywiście zainstalowaniu spolszczenia, wszystko działa normalnie. Właśnie chodzę po Kordonie. Będę na bieżąco pisał, jeśli znajdę jakieś błędy albo kolejne wyloty :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie