Odrodzony: Duplikaty - cz. 2. Źródło

Mod prezentuje się super i co ważniejsze bardzo ciekawie, ale raczej nie do ogarnięcia dla mnie🙂 Grałem w poprzednie części Rebornów i fajnie było, ale w tą wersje raczej nie zagram🙂

Nie znam rosyjskiego na tyle dobrze żeby się porwać w tym języku na tego moda, a polonizacja pewnie nigdy nie powstanie ze względu na to że za mało graczy u nas się nimi interesuje i ta robota nie ma sensu.

Chociaż w sumie nigdy się na niego nie napalałem i obojętne mi to. :slightly_smiling_face:

Niemniej jednak wiem że Reborny są trudne i wymagające, i tym którzy w niego grają szczerze życzę sukcesów i powodzenia.:slightly_smiling_face:

2 polubienia

Wariat - z jednym masz racje, jest dużo kwestów na tzw. “gębę”, trzeba znać język pisany i mówiony na tyle żeby czytać i słuchać ze zrozumieniem.

Co mi gra na nerwach to komunikaty, że właśnie strefa/zona w padła na pomysł i zamienia ci na środku lokacji jeden z twoich fajnych artefaktów w bezużyteczny szajs.

:grin:

p.s. jest dużo artefaktów i jak je odnajdziesz to możesz nawet ponad 400 kg szajsu i innych bambetli dźwigać z sobą i możesz rzucać w mutanty i nie tylko w nie artefaktami

które są rozrywające, coś jak wir zwany trampolina lub elektra.

Uważaj na białe pająki, po zabiciu masz około 20 mniejszych i do obcych strzelaj tylko raz bo potem mogą się zamienić w zombie który jest powolny a jak strzelisz drugi raz to wyjdą z niego 3 snorki i jest Prypeć disco lepsze niż w Zakopanym. :grin::blush:

2 polubienia

40 minut temu, wariat napisał:

a polonizacja pewnie nigdy nie powstanie ze względu na to że za mało graczy u nas się nimi interesuje i ta robota nie ma sensu.

Nigdy nie mów hop, przecież poprzednie części to też dziwolągi :slightly_smiling_face: a jednak były spolszczone.

Wszystko zależy od tego czy spodoba mod się jakiemuś/jakimś tłumaczom i uznają, że robimy.

2 polubienia

Skoro o artefaktach mowa, to te w Źródle są czym innym niż w pozostałych modach. Wyjaśniał to sam ER na forum moda.

Артефакты - это визуализированные аномальным инфополем Зоны события. И это чужие события.
Когда ты их забираешь из естественного для них поля Зоны, они начинают взаимодействовать с тобой и быстро истощаются тратя энергию на свои положительные или отрицательные эффекты.
Все артефакты в Зоне.

В игре есть сбрасываемые рюкзаки. В них можно выкладывать арты и лишнее снаряжени. А ещё и маячёк туда же закладывать. Тогда на карте всегда будут видны эти закладки со всем содержимым.
Рюкзаки продают некоторые торговцы в Зоне. Их можно найти в рэндомных нычках. Их можно заработать.

Teraz arty są wizualizacją przez infopole Zony cudzego życia i zawierają cudzy los. Kiedy ich zabieramy z właściwego dla nich pola, zaczynają z nami współdziałać i szybko się zmieniają, tracąc swoje pozytywne lub negatywne właściwości. Wszystkie artefakty są w ZONIE.

W grze są ustawiane plecaki. Do nich można wykładać arty i zbędne wyposażenie. Można do nich wsadzić sygnalizator. Będziemy je widzieć wtedy na mapie z wykazem zawartości. Sprzedają ich niektórzy handlarze, można na nie zapracować, lub znaleźć w schowkach

2 polubienia

Wujku @vidkunsen dziękuje za obiektywna opinię i bezcenne porady😁

24 minuty temu, tom3kb napisał:

Nigdy nie mów hop, przecież poprzednie części to też dziwolągi :slightly_smiling_face: a jednak były spolszczone.

Tak, tyle że nikt z tłumaczy się chyba nie spodziewał że grających w te mody będzie tylu co na lekarstwo. Bardzo mało ludzi je ukończyło.:slightly_smiling_face:

A ja zawsze mówię hop, nic na to nie poradzę… Widać wariat ze mnie nie bez powodu😁

1 polubienie

O Rebornie FF też mówiono, że jest nie do przejścia. Ale jak ktoś chce i przestrzega pewnych zasad, to nie ma z nim problemu. Jest coraz więcej tych, co dali sobie z nim radę. To samo jest z Duplikatami. Trzeba tylko się odnaleźć w ZONIE i z’ONIE. Zrozumieć ich odmienności i właściwości. A przede wszystkim, oprócz umiejętności celnego strzelania, wyrzucić z głowy nawyki z innych modów.

A jako jeden z tłumaczących Duplikaty, mogę powiedzieć, że tłumaczymy naprawdę wartościowe mody, a nie jakieś byle co pod publiczkę.

Lecz również u tych pozostałych tłumaczy “już szron na głowie i nie to zdrowie”, to ze Źródłem może być kłopot. Ale są inni, w kwiecie wieku, to mogą mu podołać.

2 polubienia

@kondotierze, dobry wujku, dobrze rozumiem o czym mówisz, bo sam te mody ukończyłem, zresztą, AŚ z Twoją nieocenioną pomocą, za co jeszcze raz Ci dziękuję.

A jeśli chodzi o ten mod, powiedziałem tylko że na chwilę obecną jest dla mnie nieosiągalny ze względu na język, i tyle​:slightly_smiling_face: Chociaż kto wie, czy się nie skusze kiedyś zasiąść do niego choćby ze słownikiem​:grin: W sumie OP-2.1 do połowy ogrywałem po rosyjsku, więc czemu nie spróbować…:grin:

Więcej już tu nie będę śmiecić w temacie, przepraszam za zamieszanie.:slightly_smiling_face:

2 polubienia

Wariat w modzie są tzw. “ufoki” Patrol Czasu - wyglądają jak z gier SF a działają m.in. jak Kaszpirowski - kontroler.

I to jest jazda jak go spotkasz bo pilnują 'zapieczętowanych" lokacji. :grin:

1 polubienie

Квесты,которые берутся в игре у сталкеров и наёмников и возможные места их выполнения.(спасибо TheNot)

1. Биоматериал Чернобыльского пса - ?свалка - колбаса, хлеб
  2. Биоматериал Прыгуна - ?агропром - бинокль для пистолетного слота, фонарик
  3. Биоматериал Каменного Клыкача - болота, гравизаряды, Грави-пистолет
  4. Биоматериал Черной плоти - темная долина??? - Дробовик Барс
  5. Биоматериал Снорка Возвращенца - Путепровод (но имхо, проще снять с возвращенца, чем добираться) - армейские аптечки х5, арт Пузырь
  6. Биоматертал гигантской крысы - Рыжий лес, прыгать внутри капера на бочку, портал наружу там же у столба - Прицел от уник. АКМ 47/2
  7. Биоматериал таракан падальщика - Припять(запад), со сторны юга аккуратоно вдоль стены здания - Уник. АКМ 47/2
  8. Биоматериал Ужас - Пригород Припяти - арт Аленький Цветочек, экза Killer, колбаса х5
  9. Биоматериал подземного контроллера - Метро - Консервы х2, фонарик, рюкзак с маяком, патроны ДРП 100
  10. Биоматериал Пси-пса - Свалка, 23:00, в развалинах между кладбищем техники и лесом - Спальник, Рюкзак, GPS маяк, Рюкз с маяком, арт Серафим, Барабан сиреневых патронов х8
  11. Ритуальный нож Греха - ?? (я нашел два в лесу феи) - Грави-заряды х6, Спальник, GPS-маяк, рюкзак с маяком
  12. Биоматериал старого полтергейста - ?? (давно срезал, был с собой) - Фонарь, Арт молния х7, переход МГ
  13. Биоматериал паука-невидимки - Юпитер - Сева, детектор Велес, Фонарик, Патроны ДРП 200
  14. Тележка Хуаномория - свобода - Темная долина - фонарик, осветительная граната х4, экзоскелет свобода
  15. Содержимое желудка самого большого монстра зоны - свобода? - ???(было с собой, крысы которые лежат внутри гигантов) - арт Узел, консерва х3, рюкзак с маяком, научная аптечка х7, экзоскелет
  16. Биоматериал тарка - ??Агрокат (было с собой) - арт Ежик, Уник дробовик Вепрь
  17. Полезный гриб - свобода - Долина шорохов, примерно на юге возле архианомалии - CheyTac M2000, экза монолита, арт Диво, научная аптечка х7
  18. Биоматериал обезьяньего Снорка - кладбище техники - Фонарик, шлем Радар, патроны ДРП х400
  19. Огнемет - сталкеры - Кордон, либо по метке, либо в тоннеле с военным и телепортом - фонарик, 5000 рублей х6
  20. Биоматериал уродливой твари - Юпитер - сиреневые патроны х4, арт огненная петля, арт кубик рубика, фонарик, осветительная граната х4
  21. Биоматериал королевы стеклянных ящериц - Х8 - гравицапа Бюррер
  22. Биоматериал Карлика - свобода- Радар - консервы х4, хлеб х4, усиленный скафандр, 5000р х3, водка х4
  23. Биоматериал мертвеца-призрака - мертвый город, лично я смог взять только в экзе свободы - фонарик, бинт х10, медкит ДРП х4
  24. Биоматериал гнилого пса - Лес забвений - осветительная граната х6, экзоскелет спецназа, фонарик, арт молния х4, “Яд мгновенного действия”
  25. Биоматериал Ротан - Мертвая петля - Рюкзак, фонарик, аккумуляторы х40, рюкзак с маяком, GPS маяк х3, экза Монолит, арт Ежик, гаусс-пушка
  26. Биоматериал быка-мутанта - Мертвая петля? (у меня был с собой) - Грави-заряды х2, 100долл х4, рюкзак с маяком, арт молния х5, GPS маяк, “Допаминовый принц”, фонарь
  27. АКМ 47/2 Уник - наемники - Лес забвений, либо отдать свой (?) - Прицел для уравнителя, фонарик, Патроны ДРП х400
  28. Биоматериал Излома обезьяны - сталкеры - разлом? (у меня был с собой) - патроны ДРП х200, экза О-Сознания
  29. Биоматериал сиреневого пятирука - Долг- ?Выжигаетель 2 (у меня был с собой) - уник Уравнитель со встроенным прицелом, патроны ДРП х500, фонарик
5 polubień

Witam, jak przejść laboratoria na Radarze? mam 3 PDA, 6 paczek dokumentów, 2 kody ale gdzie i jak mam odszukać kod do 1 poziomu?

Здравo, как пройти лаборатории на Радаре? У меня 3 КПК, 6 пакетов документов, 2 кода, но где и как я могу найти код уровня 1?

Tutaj też szukałem podpowiedzi: - Я также искал подсказку здесь:

Spoiler

https://www.youtube.com/results?search_query=R.E.B.O.R.N.+ИСТОК

https://www.youtube.com/results?search_query=R.E.B.O.R.N.+ИСТОК+Прохождение+лаборатори+на+радаре

Alarm odwołany - 54321 1 drzwi potem gaz i na dół a tu 4321.

Сигнализация отменена - 54321 1 дверь, потом газ и вниз и вот 4321. :grin:

1 polubienie

@vidkunsen Если у тебя 3 КПК значит и три кода в них…от телепорта в Леший Край вроде код 8962 ,если не ошибаюсь

2 polubienia

Dolina Feji.

Chatka i Feja z Leśnego Domku (podobno turystka):

1 polubienie

Reborn_Istok_Global_PATCH_070120.zip

Globalny patch na Reborn Źródło poprawiający znalezione błędy i literówki.

Ponieważ w fabule nie wystąpiły duże błędy, można kontynuować grę z bieżącymi zapisami. Niektóre zmiany są zauważalne, a inne nie.

Np. oddział Zulusa można zostawić na ATP [dla tych u kogo dalej był wylot] i grać dalej, nie tykając ich więcej. Na fabule się to nie odbije.

Oczywiście, wszędzie nowa logika zadziała tylko w przypadku nowej gry.
17.01.2020

Instalacja: Otrzymany z archiwum folder _REBORN_ISTOK nakładamy na taki sam folder w folderze z grą [powinna tak samo się nazywać], ze zgodą na łączenie i zamianę plików.

Link: Yandex

I w końcu postanowiłem naocznie zobaczyć co to ER znowu wymyślił. Gram z tym patchem który dodał. Miałem chyba fartowny spawn na początku, bo do likwidacji w barze miałem niewiele “przemieńców”. A szczurów wcale nie było. Ale też nie było ( patrząc na filmik LIQIDATORa ), rozmowy z barmanem w której daje Welesa. Detektor musiałem sobie kupić. Za to pojawiły się “przemieńce”, które zabijały swoją aurą z 25 m. To ten z ostatniego zrzutu. No i Azot, zamiast grzecznie siedzieć w swojej budzie, przykleił się do transformatora na drodze. Nic go stamtąd nie chce ruszyć. Oby mi tylko go jakieś stworki nie spapusiały.

Idę do Zwierzoboja. W Barze wszyscy pozostali żywi. Mam nadzieję, że jak wrócę, będzie tak samo.

1 polubienie

Prypeć wschodnia, lab X - 8 - załatwiona królowa jaszczurek/obcych i pobrałem z niej “słoik dżemu”, wyjście z labu przez teleporty albo inny lab albo podziemny tunel:

1 polubienie

Nowa lokacja - nazwa na obrazku i nowa broń: grawigun:

1 polubienie

Można tym zwiedzać lokację:

2 polubienia

Aż mi się ED 209 z filmu przypomniał :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Lokacja Hrabiowski Staw (Graf - Hrabia) i dwa teleporty, ten na moście na lokację Opiekunów, a na drzewie, zaraz obok nad starymi resztkami po stawidłach na Swałkę:

Spoiler

1 polubienie

Ale się naoglądałem nieba podczas emisji. To na Magazynach.

Muszę przyznać, że zrobiła na mnie wrażenie. I jeszcze te dźwięki. Ciarki po plecach chodziły.

2 polubienia