Mod prezentuje się super i co ważniejsze bardzo ciekawie, ale raczej nie do ogarnięcia dla mnie🙂 Grałem w poprzednie części Rebornów i fajnie było, ale w tą wersje raczej nie zagram🙂
Nie znam rosyjskiego na tyle dobrze żeby się porwać w tym języku na tego moda, a polonizacja pewnie nigdy nie powstanie ze względu na to że za mało graczy u nas się nimi interesuje i ta robota nie ma sensu.
Chociaż w sumie nigdy się na niego nie napalałem i obojętne mi to.
Niemniej jednak wiem że Reborny są trudne i wymagające, i tym którzy w niego grają szczerze życzę sukcesów i powodzenia.
Wariat - z jednym masz racje, jest dużo kwestów na tzw. “gębę”, trzeba znać język pisany i mówiony na tyle żeby czytać i słuchać ze zrozumieniem.
Co mi gra na nerwach to komunikaty, że właśnie strefa/zona w padła na pomysł i zamienia ci na środku lokacji jeden z twoich fajnych artefaktów w bezużyteczny szajs.
p.s. jest dużo artefaktów i jak je odnajdziesz to możesz nawet ponad 400 kg szajsu i innych bambetli dźwigać z sobą i możesz rzucać w mutanty i nie tylko w nie artefaktami
które są rozrywające, coś jak wir zwany trampolina lub elektra.
Uważaj na białe pająki, po zabiciu masz około 20 mniejszych i do obcych strzelaj tylko raz bo potem mogą się zamienić w zombie który jest powolny a jak strzelisz drugi raz to wyjdą z niego 3 snorki i jest Prypeć disco lepsze niż w Zakopanym.
Skoro o artefaktach mowa, to te w Źródle są czym innym niż w pozostałych modach. Wyjaśniał to sam ER na forum moda.
Артефакты - это визуализированные аномальным инфополем Зоны события. И это чужие события.
Когда ты их забираешь из естественного для них поля Зоны, они начинают взаимодействовать с тобой и быстро истощаются тратя энергию на свои положительные или отрицательные эффекты.
Все артефакты в Зоне.
В игре есть сбрасываемые рюкзаки. В них можно выкладывать арты и лишнее снаряжени. А ещё и маячёк туда же закладывать. Тогда на карте всегда будут видны эти закладки со всем содержимым.
Рюкзаки продают некоторые торговцы в Зоне. Их можно найти в рэндомных нычках. Их можно заработать.
Teraz arty są wizualizacją przez infopole Zony cudzego życia i zawierają cudzy los. Kiedy ich zabieramy z właściwego dla nich pola, zaczynają z nami współdziałać i szybko się zmieniają, tracąc swoje pozytywne lub negatywne właściwości. Wszystkie artefakty są w ZONIE.
W grze są ustawiane plecaki. Do nich można wykładać arty i zbędne wyposażenie. Można do nich wsadzić sygnalizator. Będziemy je widzieć wtedy na mapie z wykazem zawartości. Sprzedają ich niektórzy handlarze, można na nie zapracować, lub znaleźć w schowkach
O Rebornie FF też mówiono, że jest nie do przejścia. Ale jak ktoś chce i przestrzega pewnych zasad, to nie ma z nim problemu. Jest coraz więcej tych, co dali sobie z nim radę. To samo jest z Duplikatami. Trzeba tylko się odnaleźć w ZONIE i z’ONIE. Zrozumieć ich odmienności i właściwości. A przede wszystkim, oprócz umiejętności celnego strzelania, wyrzucić z głowy nawyki z innych modów.
A jako jeden z tłumaczących Duplikaty, mogę powiedzieć, że tłumaczymy naprawdę wartościowe mody, a nie jakieś byle co pod publiczkę.
Lecz również u tych pozostałych tłumaczy “już szron na głowie i nie to zdrowie”, to ze Źródłem może być kłopot. Ale są inni, w kwiecie wieku, to mogą mu podołać.
@kondotierze, dobry wujku, dobrze rozumiem o czym mówisz, bo sam te mody ukończyłem, zresztą, AŚ z Twoją nieocenioną pomocą, za co jeszcze raz Ci dziękuję.
A jeśli chodzi o ten mod, powiedziałem tylko że na chwilę obecną jest dla mnie nieosiągalny ze względu na język, i tyle:slightly_smiling_face: Chociaż kto wie, czy się nie skusze kiedyś zasiąść do niego choćby ze słownikiem:grin: W sumie OP-2.1 do połowy ogrywałem po rosyjsku, więc czemu nie spróbować…
Więcej już tu nie będę śmiecić w temacie, przepraszam za zamieszanie.
Содержимое желудка самого большого монстра зоны - свобода? - ???(было с собой, крысы которые лежат внутри гигантов) - арт Узел, консерва х3, рюкзак с маяком, научная аптечка х7, экзоскелет
Globalny patch na Reborn Źródło poprawiający znalezione błędy i literówki.
Ponieważ w fabule nie wystąpiły duże błędy, można kontynuować grę z bieżącymi zapisami. Niektóre zmiany są zauważalne, a inne nie.
Np. oddział Zulusa można zostawić na ATP [dla tych u kogo dalej był wylot] i grać dalej, nie tykając ich więcej. Na fabule się to nie odbije.
Oczywiście, wszędzie nowa logika zadziała tylko w przypadku nowej gry.
17.01.2020
Instalacja: Otrzymany z archiwum folder _REBORN_ISTOK nakładamy na taki sam folder w folderze z grą [powinna tak samo się nazywać], ze zgodą na łączenie i zamianę plików.
I w końcu postanowiłem naocznie zobaczyć co to ER znowu wymyślił. Gram z tym patchem który dodał. Miałem chyba fartowny spawn na początku, bo do likwidacji w barze miałem niewiele “przemieńców”. A szczurów wcale nie było. Ale też nie było ( patrząc na filmik LIQIDATORa ), rozmowy z barmanem w której daje Welesa. Detektor musiałem sobie kupić. Za to pojawiły się “przemieńce”, które zabijały swoją aurą z 25 m. To ten z ostatniego zrzutu. No i Azot, zamiast grzecznie siedzieć w swojej budzie, przykleił się do transformatora na drodze. Nic go stamtąd nie chce ruszyć. Oby mi tylko go jakieś stworki nie spapusiały.
Idę do Zwierzoboja. W Barze wszyscy pozostali żywi. Mam nadzieję, że jak wrócę, będzie tak samo.
Prypeć wschodnia, lab X - 8 - załatwiona królowa jaszczurek/obcych i pobrałem z niej “słoik dżemu”, wyjście z labu przez teleporty albo inny lab albo podziemny tunel:
Lokacja Hrabiowski Staw (Graf - Hrabia) i dwa teleporty, ten na moście na lokację Opiekunów, a na drzewie, zaraz obok nad starymi resztkami po stawidłach na Swałkę: