Kawał dobrej roboty!
Świetna robota ![]()
Chętnie pomogę w testach ![]()
Jak wyłączyć ten denerwujący widok hełmu pancerza?
EDIT::
Modyfikacja wyłączająca widok hełmu pancerza
Link: https://mega.nz/#!vwdAxT6T!eXx4EaVKnY65T5ZgIDWsRJMcfh5pGZcKblQNMLFOuZM
bez_widoku_helmu_kombinezonu.7z
Autor: Godlike
Godlike - to działa tylko w CzN, czy na wszystkich podstawkach? Ten mod RBFF jest mocno poprzerabiany i przy noszeniu np. SEVY czy egzo, znika zegar w minimapie i nie widać okienka timera w podziemiach Agro.
Twój patch to usuwa? Wg. mnie, zegar w minimapie jest usytuowany niefortunnie. Lepszy byłby na dole z lewej.
Po ubraniu SEVY, pojawia się na ekranie widok śpiwora, choć nie ma opcji spania, tylko przyśpieszacz czasu.
Przymierzasz się do grania, to pomyśl o tych niedogodnościach.
@Godlike, Chciałem pobrać tą modyfikację wyłączającą widok z hełmu pancerza, ale nie da się. Na Mega pojawia się napis - Wprowadź klucz deszyfrujący.
Już dawno usunąłem ten widok z hełmu, ale chciałem zobaczyć jak Ty to zrobiłeś.
Poprawiłem link. Niestety i MEGA i OneDrive coś kombinują ostatnio i coraz gorzej się te pliki pobiera.
Nie wiem co do timera. Po prostu wyłączyłem wszystko co się dało w pliku odpowiadającym za uruchamianie widoku hełmu po założeniu pancerza. Teoretycznie również powinno nie chować to zegara podczas używania SEVY ale sprawdź sam ![]()
Ja widok z hełmu usunąłem mniej fachowo, ale skutecznie. W gamedata\textures\new_hud wszystkie pliki otworzyłem po kolei w PaintNet i wszystko wymazałem gumką🙂
Godlike - pobrałem bez problemu. Ale widzę, ze to setap.exe. Ja moda mam na kopii, więc nie będę chyba mógł wstawić, bo ścieżka adresowa może nie pasować. Lepsza byłaby sama gamedata do wklejania.
SEVA nie chowa samej minimapy na górze z lewej, tylko zegar w niej.
Jakie setup.exe?
Wgrywam jako załącznik bo chyba nie umiesz tego ściągnąć ![]()
Z tym Mega, to @Kondotier ma rację. Pobiera się - MEGAsyncSetup.exe, (chyba asystent pobierania).
No chyba, że tak samo jak @Kondotier, nie umiem tego ściągnąć.
Przed chwilą ściągnąłem bez konta. Naciskasz pobierz przez przeglądarkę i normalnie idzie.
No właśnie, nie miałem tam opcji pobierania przez przeglądarkę, tylko pobierz darmowo i pobierało takie coś jak podał smox.
Sprawdziłem teraz i to przez przeglądarkę było. Uruchomiłem, pobrało 100%.
Czyli już w porządku.
Pytanko. Czy to jest ten sam mod?
http://stalker-gaming.ru/load/mody_stalker/chistoe_nebo/clear_sky_reborn_ff_1_1/3-1-0-2820
Edit: Czy poprawki od @Godlika będą dodane do #1 postu tematu głównego?
Tak, to ten mod.
Po wypakowaniu mamy to:
Instalator który nie chce instalować
i folder data z:
Jak to zainstalować?
EDIT: Wywałka bez loga co chwilę. Brak przypisanych klawiszy, wszystko wygląda tak —.
Edit:
Odpaliłem moda, nie zalecam ustawień na DX10 bo będzie wam wywalać do pulpitu, w ustawieniach sterowania wszystko jest j/w —, trzeba kliknąć Domyślne i wtedy już swobodnie przypisywać sobie dowolnie skróty klawiszowe.
Link do moda na MEGA:
https://mega.nz/#!kxUFzBxD!iZEXEZnlBIn3hOWMx3pG3ktrtWXPN78GyYwc-xNQKtY
ODSYŁACZ DO POBRANIA MODA NIE AKTUALNY.
Masz dokładnie to samo co ja. Stawiałem moda na dwa sposoby i ten instalator zadziałał bez problemu. Tyle tylko że jest “robaczywy” i trzeba opcje wybierać intuicyjnie.
Możesz, ale nie musisz moda stawiać za pomocą setup-RebornFF.exe.
Zawartość kat data, bez tego skrótu najniżej, wklejasz do podstawki, zgodnie z opisem w #1 moda.
Stawianie instalatorem, powoduje dodanie do moda trainera i optymalizatora, które i tak na polskiej podstawce nie działają, oraz skróty na pulpit.
fsgame ma opcję zapisów w modzie w kat user.
A na rosyjskiej podstawce zadziałają.
Pewnie tak, ale może być problem ze spolszczeniem, które było robione do polskiej podstawki.
Po zainstalowaniu moda instalatorem exe, po kliknięciu na ikonkę na pulpicie pojawia się takie coś -
Napisy w tej ramce ukryte były w launcher.exe. Gdyby nie @Godlike, nigdy bym tego nie znalazł.