Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: DEXXX, Alex Ros, Minister, Antnigm Data premiery: 25.11.2011r Spolszczenie: , , , Długość moda: Przeciętna (kilkanaście do 20 godzin)
OPIS:
Spoiler
Old Good Stalker Mod to próba jak najdokładniejszego usprawnienia drugiej odsłony S.T.A.L.K.E.R.-a. Zdaniem autorów moda podstawowa wersja gry boryka się z wieloma niedoróbkami oraz brakiem odpowiedniej atmosfery i wciągającej rozgrywki. Podstawowym celem OGSM jest doprowadzenie gry do jak największej spójności bez przeróbki głównych koncepcji twórców i pierwotnego balansu. Lista wszystkich zmian jest dość imponująca:
Nowa lokacja - Podziemia Prypeci
Przywrócono wycięte mutanty
Nowa broń ( w tym unikalne egzemplarze ) oraz kombinezony
Dokumenty zawierające tajemnice Zony
Eksperymentalny PDA, a także jego nowe funkcje
Nowa oprawa graficzna. Poprawie uległy shadery oraz tekstury
Poprawna kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Mod posiada wbudowany instalator - wystarczy postępować zgodnie z jego instrukcjami 3. Należy zmienić pierwszą linijkę w pliku fsgame.ltx na:$game_data$ = true| true| $fs_root$|
4. Dodajemy spolszczenie. Folder gamedata należy umieścić w głównym katalogu gry
http://www.sendspace…fb24e04e36df6c2 --Odpowiednia wersja moda OGSM do działania spolszczenia.-- jak na początku postów, tu jest błąd, a na wersji rus wywala bugtrap(czy jakoś tak)i jest blue screen
Wiem że sekcji brakuje a tym samym jakiegoś pliku tylko skąd go wziąć, a po drugie nie ma pliku lokalization.ltx nie ma jak języka zmienić po “spolszczeniu”
Na jakim patchu grasz ? Prawdopodobnie instalacja patcha 1.5.10 rozwiąże problem z bugiem. Skoro nie ma pliku localization.ltx to znaczy że jest niepotrzebny, gra wykorzysta plik localization zawarty w oryginalnych plikach Czystego Nieba.
Grałem w tego moda - wersja moda angielska, wersja gry angielska (STEAM). Wszystko działało świetnie, tylko ja co chwila wyłączałem celownik (krzyzyk pośrodku ekranu) a gra mi go konsekwentnie po jakich? 30-40 minutach przywracała. I tak w kółko. Innych bugów nie było, mod zaliczam do tych z grupy “udanych”
Chce podziękować ekipie tłumaczącej mod HMW 3.2 za pozwolenie wykorzystania ich tłumaczenia do tłumaczenia Old Good Stalker Mod: Clear Sky 1.8 Community Edition. Jestem w trakcie spolszczenia w sumie to przenosin plików moda do OGSM, jeśli dobrze pójdzie to dziś bądź jutro będzie gotowe :).
//
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wersji 1.8 CE coś na wzór “mini-recenzji”?
Zobaczę, dziś pościągam w dodatki i sprawdzę je, może coś wyjdzie z tego
Gdy będziesz coś kombinował to staraj się użyć tych najnowszych patch z dołu tematu. Ja myślę że część tych dodatków można dodać bo zmieniają np. modele postaci, ale nie wiem jak bardzo można sobie pozwolić. Gdyby nie to, że gram teraz w Hardwar 3.2 freeplay to zapuściłbym tego moda z przyjemnością i sam testował zmiany.