Ogsm 1.8 ce

@VDLR2

Podívej se na můj příspěvek č.35 a odpověď od kamil 190 příspěvek č.36.

mam problem gdy daje spolszczenie OGSM_CS_1.8CE_compilation_fixes wychodzi mi bugtrap.dla czego

Witam.

Zapoznaj się z tym tematem i podaj loga - http://stalkerteam.pl/topic/6615-poradnik-jak-sprawdzi%C4%87-logi/

Przepraszam że znowu daje posta o tym samym , bo to był jednak przez bugtrap przez spolszczenie OGSM_CS_1.8CE_compilation_fixes

*```
FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)[error]Function : CUIXmlInit::InitStatic[error]File : E:priquelsourcesenginexrGameuiUIXmlInit.cpp[error]Line : 171[error]Description : XML node not found[error]Argument 0 : ogsm_version[error]Argument 1 : uiui_mm_main.xml

Brak pliku, sprawdź czy masz ów plik w swojej gamedacie.

Ale jaki plik.

ui_mm_main.xml

Mam go. Więc co jest przyczyną ?

Spróbuj naprawić tym fixem .

Nie działa, szczegół po Rosyjsku też można grać.Dzięki wszystkim za pomoc choć nie wypaliło to liczą się chęci.

Mogę do tego moda dograć celowniki gnomussa oraz dynamiczny hud z widokiem z wnętrza maski? Obejdzie się bez konfliktów między modami?

PS. Przy próbie pobrania plików z pierwszego linku, mój pakiet zabezpieczający ostrzega przeciwko potencjalnie niebezpiecznya aplikacja.

Takie pytanko, czy grając w OGSM 1.8 CE ze spolszczeniem można bezproblemowo ukończyć moda, czy jednak niezbędne jest dorzucenie wersji CF czyli tych 4 patchy plus update-u spolszczenia.

Pytam bo jak wrzuciłem całość to nie za bardzo chciało się uruchomić (bug trap, na razie nie mam jak sprawdzić z czym był problem, instalowałem na innym kompie). Sama wersja CE ze spolszczeniem uruchomiła się bez problemów.

Mam pytanie, po dograniu spolszczenia gra mi się nie wczytuje od razu wywala do pulpitu. Po dograniu fixa gamedata zaczyna wczytywać grę i pod koniec wywala do pulpitu. Ma ktoś jakieś pomysły? Przed wrzuceniem spolszczenia sprawdzałem i normalnie odpalała się i wczytywało(menu miałem po polsku)

Teraz, gdzie jest link do pełnego moda? Pierwszy link to link do pliku 1,5mb, który w dodatku mój antywir uznaje za niebezpieczny, a ESET Smart Security 7 nie kłamie.

Pozdrawiam.

Mogę do tego moda dograć celowniki gnomussa oraz dynamiczny hud z widokiem z wnętrza maski? Obejdzie się bez konfliktów między modami?

PS. Przy próbie pobrania plików z pierwszego linku, mój pakiet zabezpieczający ostrzega przeciwko potencjalnie niebezpiecznya aplikacja.

Dodanie tekstów celowników nie powinno stanowić problemu, hud z wnętrzem maski równiez chyba że ten mod posiada podobny.
Żadna aplikacja nie jest zawirusowana. Testowane na płatnym avaście.

Mam pytanie, po dograniu spolszczenia gra mi się nie wczytuje od razu wywala do pulpitu. Po dograniu fixa gamedata zaczyna wczytywać grę i pod koniec wywala do pulpitu. Ma ktoś jakieś pomysły? Przed wrzuceniem spolszczenia sprawdzałem i normalnie odpalała się i wczytywało(menu miałem po polsku)

Może nastąpiła niezgodność skryptów, miałeś coś innego zainstalowane przed wrzuceniem spolszczenia?

Teraz, gdzie jest link do pełnego moda? Pierwszy link to link do pliku 1,5mb, który w dodatku mój antywir uznaje za niebezpieczny, a ESET Smart Security 7 nie kłamie.

Pozdrawiam.

To chyba cały mod. Modów nie wrzuca sie w częściach. A mod ponownie uznany za bezpieczny, coś masz z antywirem :wink:

1 polubienie

Ok, zainstalowałem to i mam pewien problem.

The procedurę entry point ?EndProcessQueue@IPureClient@QAEXXZ could not be located in the dynamic library xrNetServer.dll

Mój OGSM CE waży 239Kb spakowany, w nazwie ma build_010312, to już nie wiem czy mam dobrego czy nie.

@edit

już jest ok, 233mb, pobrałem z rosyjskiej strony.

1.5.08 nic nie zmieni. Większość modów bez problemu chodzi na 1.5.10.

Ale widze że jest błąd z pikami gry . Z takim czymś pisz do Mechanikow może on coś zaradzą, pewnie będzie potrzebna jakaś poprawka

Z pierwszego postu w temacie:

Wielkość wersji 1.8 CE…233.61 MB

To coś tu jest skopane z tym modem w pobieralni link do pliku 1,5 mb, Pobieram z rosyjskiej strony tam się rozmiar zgadza.

Mój OGSM CE waży 239Kb spakowany, w nazwie ma build_010312, to już nie wiem czy mam dobrego czy nie.

Jeśli taki jest podany w linku to tak jest prawidłowy, a przynajmniej powinien być.