OGSR: Gunslinger Addon

Witam , mam pytanie czy w tym modzie można w konsoli wpisywać jakieś komendy które działają , a może jakiś spawner.

Da się to czymś wypakować .

Kanon1022 - zajrzyj w tzw. prywatne.

Jest może jakiś spawner do moda ? Sidor trochę przesadza z cenami pryk łysy.

Edit: znalazłem kompatybilny spawner. Jak narazie nie miałem wylotu a spawnowałem bronie kombinezony i ammo. Daje link może komuś się przyda.

https://ap-pro.ru/forums/topic/3465-spawner-dlya-ogsr-gunslinger-addon/

1 polubienie

Szramowski - jest tryb boga są i spawnery:

Spoiler

https://world-stalkers.ru/spavnery_stalker/spawner_ogse_0_6_9_3_and_ogsr_final_v_1_7/15-1-0-235

https://www.playground.ru/stalker_shadow_of_chernobyl/file/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_spavner_dlya_ogsr_and_ogse_0_6_9_3_final_versiya_1_8-1058496

https://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/spawner_dlja_ogsr_and_ogse_0_6_9_3_final_v_1_7/19-1-0-6941

https://gamesok.ru/game/stalker-shadow-of-chernobyl/file/stalker-shadow-of-chernobyl-spavner-dla-ogsr-and-ogse-0693-final-versia-18-20385/

1 polubienie

Takie pytanie. Jest ktoś komu jest ciężko i nie chce używać spawnera lub trybu boga a chce mieć zmniejszone obrażenia ? Jeśli tak to mogę podesłać plik ze zmienionymi obrażeniami.actor.ltx

Edit : A tak dodam bo mi się dopiero przypomiało. Każdy poziom trudności ma te same wartości.

2 polubienia

Ja natomiast dodam od siebie, że wrzucone zostało właśnie spolszczenie w wersji 1.0 do obecnej i jednocześnie najnowszej wersji moda (z łatką z 8 czerwca) :slightly_smiling_face:

Spolszczenie zostało przetestowane przeze mnie od początku do końca gry, więc nie powinno być żadnych braków w tekście czy opisach, sporo rażących w oczy dialogów zostało poprawionych, uzupełniłem także brakujące tekstury książek i naprawiłem te zbugowane oraz przetłumaczyłem ekrany ładowania bo wersja OGSR+GA ma inne niż OGSR (w spolszczeniu w wersji beta ekrany ładowania nie miały napisów).

Co mogę powiedzieć odnośnie moda? Gunslinger na pewno dodaje mu dużo świeżości i ogólnie poprawia odczucia z gry jeżeli komuś Gunslinger i rzeczy, które dodaje przypadły komuś do gustu - OGSR+GA jest to pierwszy mod do Cienia Czarnobyla z Gunslingerem więc dostajemy w pełni funkcjonalne PDA w 3D ze wszystkimi zakładkami oryginalnego PDA z Cienia Czarnobyla, modele rąk z Gunslingera, animacje używania przedmiotów no i wiadomo - broń itd.

Z kolei jeśli chodzi o stabilność no to wylot do pulpitu zdarzył mi się raz i jeszcze na poprzedniej wersji moda przy zadaniu na Wysypisku na zdobycie dla jednego ze stalkerów artefaktu koło Pchlego Targu, ale wystarczyło uruchomić grę ponownie i można było grać dalej. Po wrzuceniu nowego patcha nie miałem żadnego wylotu do samego końca gry, więc już w takiej formie w jakiej mod jest teraz (mimo że to nadal jest w wersji beta) można go ukończyć :blush:

5 polubień

Dzięki @Szczepan9205, spolszczenie już trafiło na nasz serwer :slightly_smiling_face:

To teraz czekamy na jakieś adaptacje GA do klasyków Cienia :blush:

Nakombinowane trochę z tym spolszczeniem, :disappointed_face: trzeba będzie uważnie to robić aby działało.

@FilmisterPLInaczej się nie da niestety jeżeli chce się mieć możliwość konfiguracji jakichkolwiek parametrów z poziomu konfiguratora zamiast grzebania ręcznie w plikach. Byłoby prościej gdyby był ktoś kto zmodyfikował by ten konfigurator w taki sposób, żeby sam konfigurator był dodatkowo w języku polskim i uruchamiał moda w języku polskim. Przy OGSE 0.6.9.3 taki konfigurator zrobił bodajże @Allen, ale aktualnie nie mamy nikogo kto się zna na edycji plików exe więc to jedyny sposób :face_with_tongue:

W zasadzie jeżeli ktoś nie zwraca uwagi i nie zależy ów osobie zbytnio na modyfikowaniu parametrów GG, efektów, poziomu trudności itd. i woli grać na ustawieniach domyślnych to nawet nie trzeba uruchamiać tego konfiguratora tylko od razu po zainstalowaniu moda wystarczy wrzucić spolszczenie, ewentualnie pliki dźwiękowe lektora i uruchomić bo domyślnie mod się odpala po instalacji bodajże w języku rosyjskim.

W teorii można też uruchamiać moda z konfiguratora, ale wydaje mi się, że każde uruchomienie konfiguratora będzie nam podmieniać plik ogse_config.ltx, który zawiera wskazanie na to w jakim języku ma się uruchamiać mod dlatego pisałem jak zrobić i zmodyfikować skrót bezpośrednio do xrEngine.exe, żeby właśnie uniknąć sytuacji gdzie mamy wrzucone spolszczenie, a tu nagle mod nam się uruchamia po rosyjsku bo włączyliśmy przypadkiem konfigurator.

Jak mam w ogóle tego moda zainstalować,pobrałem go ustawiłem w osobnym folderze po kolei i nadal mi coś tu wyskakuje aby coś otworzyć,nie mam pojęcia jak to zrobić.

U mnie wygląda to tak przyjacielu :

Pogadałem z Junxem i doszliśmy do wniosku że Junx zainstaluje moda spolszczy oraz zapoda Link do moda gdzie będzie można pobrać już gotowego jeśli to wypali,ja nagram materiał umieszczę go w temacie lub podam wstawiającemu Link do materiału a on go umieści tam gdzie trzeba.Może tak być?

Dziękować @Szczepan9205 za polonizację. W tamtej znalazłem ledwie parę rzeczy które nie pasowały, nowa broń- strzelba, zadanie z kuszą dla powinności i jakiś dziennik dalej był po angielsku także człowiek puszczał płazem albo sam tłumaczył. Ale i ja przyznam, że po tym patchu zniknęły błędy denerwujące i naprawdę się przyjemnie i wciągająco gra. Bardzo schludny i przemyślany mod, bardzo dobry na odświeżenie CCz. Ale obrażenia i celność to musiałem zminimalizować 10-krotnie bo jednak dla mnie to było sado-maso. Ja nie wiem jak w oryginalnym zamyśle można tak było grać. One shot, one kill.

6 godzin temu, FilmisterPL napisał:

Pogadałem z Junxem i doszliśmy do wniosku że Junx zainstaluje moda spolszczy oraz zapoda Link do moda gdzie będzie można pobrać już gotowego

Odnoście tej wypowiedzi to mam "gotową paczkę, ale w pod koniec wysyłania google uznało że nie mam dostępu do sieci więc przerwało wysyłanie… Jutro/później spróbuję ponownie

W dniu 20.06.2022 o 20:09, Agrael napisał:

Dzięki @Szczepan9205, spolszczenie już trafiło na nasz serwer :slightly_smiling_face:

To teraz czekamy na jakieś adaptacje GA do klasyków Cienia :blush:

Akurat jest wersja gunsligera na ShoC ale nie szukałem plików bo nie mam na to narazie czasu. Ale mam link na yt gdzie jest pokazany. Może ktoś znajdzie i wrzuci ?

Edit: na moddb jest wątęk i na ruskiej stronie. Daję link do stron.

https://ap-pro.ru/forums/topic/2746-shadow-of-chernobyl-gunslinger-addon/

https://www.moddb.com/mods/stalker-socga

@Szramowski Nie potrzebnie wstawiałeś bo ten mod jest jeszcze w produkcji, nawet wersji beta jeszcze autorzy nie wypuścili.

@FilmisterPLOgółem to instalator Ci wskazywał, że w folderze z instalką nie miałeś pliku install_3.bin, więc obstawiam, że nie pobrał się w całości i się uszkodził - fizycznie był w folderze z instalatorem, ale cały nie uszkodzony plik powinien mieć 4,44GB i mod powinien się bez problemu zainstalować, więc obstawiam, że albo antywirus jeśli takowego używasz, albo przeglądarka coś Ci sknociła.

Ale jak Junx Ci ogarnie wersję, że tak powiem zainstalowaną z wrzuconym spolszczeniem to dobrze, ale to co napisałem może się przydać komuś kto będzie mieć podobny problem z instalacją.

Ok rozumiem, wiec pobiorę bib 3 jeszcze raz ,ale to dziwne bo mam bardzo dobrego neta więc niby czemu tak się zdarza,właśnie jak napisałeś tłumaczyłem to sobie :slightly_smiling_face: wczoraj do takiego wniosku doszliśmy z Junxem że taka opcja będzie najlepsza jak wczoraj gadaliśmy na fejsie.

@FilmisterPL Używasz Kaspersky’ego - to może być jedna z przyczyn, druga z przyczyn - przeglądarka może coś knocić - nie znam się aż tak bardzo na technikaliach Windowsa, ale czasem się tak zdarza, że przeglądarka się gryzie z pobieranymi plikami i pobiera je niby w całości, a w praktyce okazuje się, że są uszkodzone kiedy próbuje się właśnie coś zainstalować, a inne pliki pobiera bez problemu - szybkość i dostawca internetu nie mają tu nic do rzeczy :blush:

Godzinę temu, Szczepan9205 napisał:

@Szramowski Nie potrzebnie wstawiałeś bo ten mod jest jeszcze w produkcji, nawet wersji beta jeszcze autorzy nie wypuścili.

@FilmisterPLOgółem to instalator Ci wskazywał, że w folderze z instalką nie miałeś pliku install_3.bin, więc obstawiam, że nie pobrał się w całości i się uszkodził - fizycznie był w folderze z instalatorem, ale cały nie uszkodzony plik powinien mieć 4,44GB i mod powinien się bez problemu zainstalować, więc obstawiam, że albo antywirus jeśli takowego używasz, albo przeglądarka coś Ci sknociła.

Ale jak Junx Ci ogarnie wersję, że tak powiem zainstalowaną z wrzuconym spolszczeniem to dobrze, ale to co napisałem może się przydać komuś kto będzie mieć podobny problem z instalacją.

Napisałem że jest wątek a nie mod czy beta moda do pobrania. Ale spoko może zle to ująłem. Mogłem napisać że jest artykuł i że mod jest w produkcji jeszcze. Jak coś sorki że w błąd mogłem wprowadzić.

Czy pokazać kilka materiałów mogę z moda pokazać,ujmę że mod dalej jest w produkcji

@Szramowski
Fakt, ten mod, który pokazałeś jest na AP-PRO w fazie produkcji, a ostatni post w jego temacie pojawił się 20 maja. Na serwerze Dsc autor napisał:

Spoiler

Q: Where can I download the mod?
A: At the moment - nowhere.

Jeżeli mod wyjdzie, to stworzymy mu wstawkę. Na chwilę obecną największe nadzieje pokładałbym raczej w autorze OGSR+GA - I am dead oraz jego ekipie.

A co do kłopotów z instalacją moda, to gdyby się dało napisać instrukcję w kilku słowach, to tak też by było. Osobiście uważam, że nie jest skomplikowana, a co najwyżej problem może stanowić konfigurator OGSR, ale jego wszystkie opcje są opisane po polsku w paczce ze spolszczeniem.

1 polubienie