@wariatDzięki za film,dużo pomógł
3 godziny temu, wariat napisał:
Oj @Zwinny… Jest poważny problem.
Masz zawalone zadanie na pda Krysiuka i to właśnie wszystko Ci blokuje. Bo nawet Kotobehemota w Barze nie masz, a to też kluczowa postać. Nie masz kwestowych postaci na Skadowsku bo nie masz aktywnego zadania na bioradar.
Tak myślałem czy to nie będzie problem później z tym pda krysiuka
Czyli game over
Może jeszcze da się coś zrobić. Spróbuję spawnerem uaktywnić zadanie Borowa na znalezienie Kotobehemota, bo od tego się wszystko zaczyna. Jak dojdę co do czego, dam Ci znać.
@Zwinny Włącz spawner, zakładka informacje, wybierz linijkę z Arharą a potem znajdz to co zaznaczone
wybierz to, potem przycisk dodaj i uaktywni się zadanie “Poznać imię stalkera”.
@wariat odpaliłem ten quest, teraz idę do baru
@wariat Poszedłem tam ale ten stalker niestety się nie pojawia, czyli chyba jednak game over
A znalazłeś tą notatkę z zadania? Jak ją znajdziesz idziesz do baru, Kotobehemot pojawi się na zapleczu u Docenta.
@wariat Gdzie ona jest? Bo w opisie zadania zrobiły mi się krzaki nie wiem czemu
@Zwinny Tutaj:
@wariat Niestety nie ma jej tam, a jakby wywołać jeszcze raz zadanie na krysiuka?
Jak Ci się chce cofać w zapisach, możesz spróbować wywołać ponownie to zadanie. Ale jak już będziesz to robić, to idz do Borowa stań koło niego i wtedy wywołaj to zadanie, może wtedy to zaskoczy i notatka się pojawi, bo właśnie Borow daje to zadanie.
Ja na Twoim miejscu po prostu stając tam na pace kamaza bym ją sobie zrespił i też zaliczy. W spawnerze jest w sekcji “kwestowe” i ma nazwę “wskazówka Borowa”.
Oj sorry, nie doczytałem, chciałes wywołać zadanie na krysiuka? Masz to w niewykonanych, więc raczej nie da rady. Zrespij sobie tą wskazówkę.
Panowie ponawiam pytanie.. czy 3G60 zwykły jest do zdobycia od w zadania dla kogoś albo ktoś to sprzedaje? Bo bardzo potrzebuje..
I inne pytanie, jak najłatwiej uszkodzić bron aby Pietrucha ją odbierał? Teraz mam RPK do przyniesienia a tego nikt uszkodzonego nie ma..
@Ignachinio wyrzuć broń na ziemię i strzel w nią, tylko, że to chyba niszczy broń do zera to nie wiem czy aż tak uszkodzoną weźmie.
Nie weźmie już próbowałem
Musi mieć najmniej 2 procent broń do 49.. inaczej nie chce brać. Jest jakiś sposób jak to ogarnąć?
1 godzinę temu, Ignachinio napisał:
Nie weźmie już próbowałem
Musi mieć najmniej 2 procent broń do 49.. inaczej nie chce brać. Jest jakiś sposób jak to ogarnąć?
Jest na to jakiś “cheat” na rosyjskojęzycznym forum. Można zdawać broń w kazdym stanie.
https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyryaemsya-v-faylah-op-21/
@wariat Wielkie dzięki, kotobehemot pojawił się w barze i mogę już brać zadania ale nie ma opisów tych zadań tylko krzaki
Dał namiar na schowek w schowku i jest coś takiego w opisie
Dobra już wiem, żeby nie było krzaków musi być wgrany spawner, tylko że zwiększa on udźwig do 650kg a ja wolę jak jest ograniczony, w którym pliku to zedytować?
@Zwinny Plik actor.ltx i chyba drrr.script ale nie jestem pewny, ja w tym drrrr.script nigdy nie grzebałem.
Takie pytanko chcąc zagrać w OP-2.1, który jest “to najpopularniejszy dodatek do Narodnoj Solianki opartej na Cieniu Czarnobyla.”, nie grając w ani OP-2.0 ani Narodnoj Solianki, dam radę ogarnąć co i jak fabularnie, czy może jest to kontynuacja wcześniejszych części czy coś w tym stylu ?
Znaczy się wszyscy polecają najpierw NS 2016 jako wersje prostą tego moda… OP 2.1 jest modem gdzie dużo rzeczy robi się intuicyjnie i z pamięci. Nie wiem czy polecał bym jechanie na żywca z tym modem. Schowków na pewno nie znajdziesz bez pomocy.
Ale moda polecam daje satysfakcję.. A i pytać zawsze możesz @wariat zawsze pomoże ![]()
3 godziny temu, boberm napisał:
Jest na to jakiś “cheat” na rosyjskojęzycznym forum. Można zdawać broń w kazdym stanie.
https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyryaemsya-v-faylah-op-21/
Instalujemy gdzie? Nie popsuje mi to gry?
Fabularnie ogarniesz bo każda soljanka ma główną fabułę z Cienia Czarnobyla i różne inne linie fabularne.
Żadna nie jest też kontynuacją poprzedników.
Coś co cię może załatwić to poziom trudności także na pierwszy ogień bym odpalił NS 2016 bo w nią się w sumie gra przyjemnie jak w normalnego moda.
A OP 2.1 to już ma nieźle momentami irytujący poziom trudności.
Albo zainstaluj sobie obie na raz pograj chwilę i zobacz co ci bardziej pasuje.
Soljanka 2016 ma prostsze zadania i nie ma takiego spawnu mutantów jak w opie ale schowki tam wcale nie są takie prościutkie