Op-2.1

5 godzin temu, DelaQxi napisał:

Mam nadzieję ostatnie pytanie :slightly_smiling_face:walizka dla kuźniecowa na słupie, słup znalazłem, próbowałem kilkadziesiąt razy ją zestrzelić, ale ciągle się niszczy, nie mogę dobrze się ustawić, jakieś sugestie?

zanim mi się udało to podchodzilem z kilku stron do tego słupa - strzelałem ze zwykłego ak74 - bo bałem się wziąć coś innego - Kuźniecow mówi o zwykłym AK - ale AK ma większą moc obalającą, więc z AK74 masz jakieś 6-7 strzałów bezpiecznych

przy słupie SAVE, ze 3-4 strzały czy uda ci się podprowadzić walizkę na kraj - jak nie, LOAD i z innej strony słupa :slightly_smiling_face: ja swoją walizkę strąciłem 3-ma strzałami - więc da się, tylko jak to w Solance powoli i z sejwem :grin:

On tam wymaga odpowiedniej broni. Inaczej to się rozleci. I tak siła broni ma znaczenie w takich zadaniach. Z Korda czy broni na Szrapnele szybciej coś rozwalisz niż z PM albo Uzi.

Lr-300 Snajperski - pęka dopiero przy 10 strzale, kwestia jest taka że nawet jak tekstuta już jest poza tą skośną belką to skrzynka nie spada

Jeden z lepszych karabinków na początku gry. Generalnie silnik gry no nie za bardzo jest przystosowany do takich cudów. Dlatego czasami coś się zawiesza.

A fartowne rzucenie granatem czy strzał z podwieszanego granatnika nie zrzuci? Czy to jednak za duża siła :grin:

Albo może popróbuj jakimś AKaczem jednak.

To filmik pokazujący wszystkie miejsca pojawienia się walizki, oraz jeden ze sposobów jej zabrania.

https://www.youtube.com/watch?v=k_6gqILQkew

Skoro on wlazł aż na samą górę, więc i do tych niższy też można.

I drugi sposób ze strzelanie ze SPAS

https://www.youtube.com/watch?v=3eZpy34ReWU

Jeszcze inaczej ( granaty ) i inna podpora

https://www.youtube.com/watch?v=81GwcfO3U2k

1 polubienie

58 minut temu, tom3kb napisał:

A fartowne rzucenie granatem czy strzał z podwieszanego granatnika nie zrzuci? Czy to jednak za duża siła :grin:

Albo może popróbuj jakimś AKaczem jednak.

Rozwalisz w cholerę to :grin:

@Ignachinio trzeci filmik pokazuje, że można i granatami walizkę przemieszczać. Tylko bez przesady z ilością.

Ja kombinowałem z granatnikiem i efekt był opłakany :slightly_smiling_face: Ale skoro się da to spoko.

Które pliki odpowiadają za skrzynie? chodzi mi o ograniczenie pojemności do 50szt, to trochę mało

Nie grzeb w tym. Zostało to zrobione po to gdyż w OP 2 notorycznie gra wysypywała się gdy miałeś za dużo towaru w jednym miejscu. Dlatego w OP 2.1 zostało to ograniczone.

3 polubienia

Chłopaki bo mam problem. Bo nie mam zadania od Doktora ‘Uratować wielu ludzi’ a jestem już po X-18 i kilku innych pobocznych questach. Czy jest szansa że jeszcze je dostanę? I czy jest ono jakieś bardzo ważne dla całej fabuły moda?

Nie będziesz miał fabuły na ,Żywe Serce" zadanie dostaje się od niego w domku Lisa za nasypem. Spotkałeś go już tam gadałeś?

No właśnie nie pogadałem z nim i kicha. A wie ktoś gdzie mniej więcej można Doktora spotkać?

Pojawi się fabularnie w kryjówce Striełoka na Agro ale tam sobie z nim nie pogadasz. A tak spotkasz go w Prypeci z postępem fabuły.

Czyli jest jeszcze szansa żeby odblokować tą fabułę? Czy lepiej od razu zacząć grać od nowa?

Myślę, że istnieje na to szansa. Choć z tego co pamiętam to była mowa że niestety się nie da. Choć w sumie nigdy nie próbowałem takiego manewru.

12 minut temu, dave23 napisał:

Czyli jest jeszcze szansa żeby odblokować tą fabułę? Czy lepiej od razu zacząć grać od nowa?

Cały myk polega na tym , że to nie do końca tak . Zadanie na leczenie ludzi dostajesz na Kordonie . W zawalonym domku - tam gdzie Lis. Jeżeli już Doka tam nie ma, a nie masz tego zadania- to nie spotkasz go w Prypiati , ergo- cała raczej skomplikowana historia pójdzie sie … cytując klasyka …“czochrać” . Chyba że twórcy przewidzieli taką sytuację i bedzie dialog z Dokiem w Agro ( ale raczej nie przypuszczam aby tak było). Warunkiem sine qua non jest leczenie … dalej to tylko smoki!

BTW; Od lat na Forum wisi opis przejscia Solianki (czylo Opka w wersji light) . Wiele razy pisało sie zaczynającym ze Stalkerem aby rzucić tam okiem. Jest cała - łopatologiczna scieżka - krok po kroku . Kto , z kim i dlaczego , oraz po co .https://stalkerteam.pl/forum/328-mody-na-bazie-narodnaja-soljanka/

2 polubienia

Nikt chyba nie próbował przejść bez tego zadania gry. A pytać zawsze można :blush:

Ten schowek z brzytwą Wilka jest w tunelu za ATP czy tym kolejowym?