Mam nadzieję ostatnie pytanie walizka dla kuźniecowa na słupie, słup znalazłem, próbowałem kilkadziesiąt razy ją zestrzelić, ale ciągle się niszczy, nie mogę dobrze się ustawić, jakieś sugestie?
zanim mi się udało to podchodzilem z kilku stron do tego słupa - strzelałem ze zwykłego ak74 - bo bałem się wziąć coś innego - Kuźniecow mówi o zwykłym AK - ale AK ma większą moc obalającą, więc z AK74 masz jakieś 6-7 strzałów bezpiecznych
przy słupie SAVE, ze 3-4 strzały czy uda ci się podprowadzić walizkę na kraj - jak nie, LOAD i z innej strony słupa ja swoją walizkę strąciłem 3-ma strzałami - więc da się, tylko jak to w Solance powoli i z sejwem
On tam wymaga odpowiedniej broni. Inaczej to się rozleci. I tak siła broni ma znaczenie w takich zadaniach. Z Korda czy broni na Szrapnele szybciej coś rozwalisz niż z PM albo Uzi.
Jeden z lepszych karabinków na początku gry. Generalnie silnik gry no nie za bardzo jest przystosowany do takich cudów. Dlatego czasami coś się zawiesza.
Nie grzeb w tym. Zostało to zrobione po to gdyż w OP 2 notorycznie gra wysypywała się gdy miałeś za dużo towaru w jednym miejscu. Dlatego w OP 2.1 zostało to ograniczone.
Chłopaki bo mam problem. Bo nie mam zadania od Doktora ‘Uratować wielu ludzi’ a jestem już po X-18 i kilku innych pobocznych questach. Czy jest szansa że jeszcze je dostanę? I czy jest ono jakieś bardzo ważne dla całej fabuły moda?
Czyli jest jeszcze szansa żeby odblokować tą fabułę? Czy lepiej od razu zacząć grać od nowa?
Cały myk polega na tym , że to nie do końca tak . Zadanie na leczenie ludzi dostajesz na Kordonie . W zawalonym domku - tam gdzie Lis. Jeżeli już Doka tam nie ma, a nie masz tego zadania- to nie spotkasz go w Prypiati , ergo- cała raczej skomplikowana historia pójdzie sie … cytując klasyka …“czochrać” . Chyba że twórcy przewidzieli taką sytuację i bedzie dialog z Dokiem w Agro ( ale raczej nie przypuszczam aby tak było). Warunkiem sine qua non jest leczenie … dalej to tylko smoki!
BTW; Od lat na Forum wisi opis przejscia Solianki (czylo Opka w wersji light) . Wiele razy pisało sie zaczynającym ze Stalkerem aby rzucić tam okiem. Jest cała - łopatologiczna scieżka - krok po kroku . Kto , z kim i dlaczego , oraz po co .https://stalkerteam.pl/forum/328-mody-na-bazie-narodnaja-soljanka/