Niestety brak. Jak zaczniesz walić do nich to masz znowu wojnę.
A widzisz jednak nie zrobiłem tą misję i po zabiciu kilku Monoliciarzy stali się wrogiem, ale po zakończonej misji na uratowanie Galika są znów neutralni.
No to plusik dla Ciebie
Warto było sprawdzić. Gratuluję.
Witam, Panowie… Mam problem z artefaktem “Spirala”, dla niejakiego Propera, któremu to Spirala jest potrzebna do zmartwychwstania niejakiego Fenrira. Otóż MIAŁEM tą zakichaną Spiralę - była w moim plecaku w pojemniku na artefakty, ALE - w jakiś cudowny, niewytłumaczalny sposób - nagle PRZESTAŁA BYĆ… BYŁO - NIE MA ! ! ! Pewnie Amba przyszła i mi ją wp…liła… I teraz mam problem, bo bez tej Spirali utknęło mi ożywianie Fenrira… Znalazłem w sejwach moment kiedy mi ta Spirala zniknęła z plecaka - OT, tak sobie po prostu z niewiadomych przyczyn sama z siebie zniknęła z pojemnika razem z “Sercem Poltergaista” podczas przechodzenia na inną lokację - konkretnie z Radaru na Jantar - ale jest to KAWAŁ DROGI WSTECZ… Nie zauważyłem tego wcześniej, bo te artefakty nie były mi do niczego potrzebne i po prostu o nich zapomniałem że tam je mam w tym pojemniku… Było to 22 dni temu (22 dni ZONY, oczywiście) a to oznacza przejście od tamtego momentu piździesięciu pierdylionów kilometrów po całej Zonie wzdłuż i wszerz, wykonanie tyleż samo przeróżnych, najwymyślniejszych akrobacji, które doprowadziły mnie już do wyrwania wszystkich możliwych włosów zarówno sobie, jak i rodzinie i sąsiadom
- więc ZA CHOLERĘ nie chciałbym się cofać do tamtego sejwu i przechodzić tego wszystkiego kolejny raz od nowa… To dla mnie BITE dwa miesiące grania - bo niestety, nie codziennie mogę pograć… Czy ktoś może miał już takie problemy ze znikaniem z plecaka, lub ze schowka, różnych rzeczy, które potem okazywały się do czegoś potrzebne i mógłby mi coś podpowiedzieć jak zaradzić złemu, żeby nie musieć się cofać z grą do epoki kamienia łupanego ??? Czy można gdzieś znaleźć drugą spiralę, albo jakoś ją zdobyć - nie wiem, ukraść, wyruchać, czy jak ??? Czytałem tu kiedyś o jakimś spawnerze, raz go nawet ściągnąłem do czegoś i zainstalowałem, ale wogóle mi nie zadziałał, więc w tej kwestii jestem raczej sceptyczny…
@Paulinnio - “Zmodyfikowany silnik” dla Ciebie - proszę bardzo…
Nie zamieniła się w brukowiec? Arty w Opku mają takie właściwości, że w pewnych miejscach zamieniają się w brukowce i lipton artu nie ma. Sprawdź.
Arty nie tylko w konkretnych miejscach chyba przemieniają się w brukowce, mi raz po emisji też jakieś arty się zbrukowały, mialem wtedy też czerwony sms z info o tym. O ile pamiętam bo to było lata temu to przytrafiło mi się to przy bazie Czystego Nieba na Bagnach.
Mi zniknęło też coś bardzo ważnego jak Cień Monolitu mnie ogołocił przed przymierzem z nim ale spawnerek jest świetny i załatwił sprawę.
A złodziejstwo w tym modzie to akurat inna sprawa ![]()
Witam… Wiem że czasem przy emisji arty zmieniają się w brukowce, ale to nie ten przypadek. Po pierwsze, nie było wtedy żadnej emisji a po drugie, przed przejściem na Jantar miałem w plecaku dwa brukowce i po przejściu również miałem te same dwa brukowce, podczas gdy “Spirala” i “Serce Poltergaista” już wyparowały, więc nie była to zmiana… Ostatniego sejwa na Radarze, gdy te arty jeszcze były, mam zrobionego DOSŁOWNIE na moment przed przejściem na Jantar. Podczas przejścia jest sejw automatyczny i już po samym przejściu artów nie ma… Nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się żeby mi artefakty znikały - jedynie czasem, bo też nie zawsze, podczas właśnie emisji. Nit mi ich też nie rąbnął, bo wszystkich, którzy mogliby mi to zrobić, chwilę wcześniej wysłałem w zaświaty a też nie miałem ich w schowku, tylko przy sobie w plecaku…
A czy Fenrir jest nam jeszcze później do czegoś potrzebny, czy można go olać i iść dalej bez niego ???
To już moje szóste chyba podejście do tego OP-ka… Z powodów różnych usterek - a to samej gry - a to komputera, czy systemu, musiałem już kilka razy zaczynać od nowa i teraz już na samą myśl o wracaniu się taki kawał gry, mam ochotę wyskoczyć przez okno…
Ten mod się chyba na mnie uwziął, jeszcze z żadnym wcześniej nie miałem tylu problemów… Nie wiem czy chociaż raz udało mi się w nim dojść przynajmniej do połowy gry… ![]()
@Smok A przypomnij sobie sam początek moda, kiedy idziesz dopiero do mostu. Przy podchodzeniu do chlewni dostałeś taki informacyjny komunikat o przekształcaniu się artów w brukowce. Nie jest to przypadkiem taka sytuacja?
Fenir jest potrzebny a cofać się w sejwach nie ma co i nie panikuj kolega wrzucił Ci zmodyfikowany silnik ściągnij i podmień pliki a tutaj masz link i wszystkie pliki do spawnera skopiuj pliki do spawnera i zespawnuj sobie te arty i po kłopocie tylko ostrzegam, że spawner niektórym może zepsuć grę mi ją uprzyjemnił ale to kwestia gustu.
ja mam pytanie - kiedy dostaje się smsa od błyskawicy ?
jestem po wyspach, mam zniknięcie fenrira - dopiero będę robił zadania residenta evila, zrobiłem Hiko, Czarnego Doktora czyli pantere i astronoma - pogadaliśmy na agro i nie mam smsa od błyskawicy - kiedy go dostane ? bo nie wiem jakie zadania robić albo co przegapiłem
Mówiłem Arharze, że pójdę na CZAES 2 na grób Kła, że Duch mu grób zrobił, potem pogadałem z kłem, przeniosłem się na agro i tyle, z Duchem na generatorach gadałem, ale nie miał nic nowego do powiedzenia, tak że będę teraz wskrzeszał żywym sercem drużynę Hiko na czarnobyl 1 i biorę się dalej za fenrira.
Czy fenrir jest po Błyskawicy czy przed ?
Po teleporcie na Agro idziesz w kierunku wysypiska i dostajesz SMS od Błyskawicy.
Arty zamieniają się w brukowce często na radarze jak się skręca w prawo do prypeci, jak się zamienią to wystarczy wczytać i już nie powinny albo plecak położyć i przejść przez to miejsce i wrócić zabrać arty
12 minut temu, carlopapa napisał:
Po teleporcie na Agro idziesz w kierunku wysypiska i dostajesz SMS od Błyskawicy.
no i właśnie nie dostałem… mam sejwa z tego momentu, cofnę się i zobaczę co mi pokaże… jak nic mi nie pokaże, to wrzucę sejwy, żeby mądrzejsi się wypowiedzieli co i jak
ewentualnie przegapiłem tego smsa - gdzie się Błyskawica pojawi ?
@kondotier - One mi się nie przekształciły w Brukowce, one sobie TYLKO zniknęły… Brukowce miałem w plecaku dwa - PRZED zniknięciem tej “Spirali” i “Serca Poltergaista” i PO ich zniknięciu nadal miałem dwa Brukowce, więc, jak już wspomniałem, nie chodzi o przemianę… Po prostu WYPAROWAŁY - jakby wpadły z pojemnika pod teksturę…
@carlopapa - Silnik i pliki mam już podmienione… Spróbuję zainstalować ten spawner… W sumie - co mam do stracenia ??? Dzięki…
@koboldzisko Błyskawica pojawi się w sterowni monolitu, ale dopiero jak usuniesz pluskwę ze swojego PDA idź do Docenta do baru i zobacz czy pojawił się dialog.
@Zwinny - Tak, masz rację, wiem o tamtym miejscu, ale tam nie byłem. Byłem na górze u Siaka. Oddałem mu zamówione artefakty i zaraz poszedłem do przejścia na Jantar… Po odejściu od Siaka, tą “Spiralę” i “Serce Poltergaista” NADAL miałem w kontenerze w plecaku. Zniknęły podczas przechodzenia i nie pojawiło mi się nic innego w zamian…
14 minut temu, carlopapa napisał:
Błyskawica pojawi się w sterowni monolitu, ale dopiero jak usuniesz pluskwę ze swojego PDA idź do Docenta do baru i zobacz czy pojawił się dialog.
A nie powinienem wcześniej zrobić zadań fenrira? I potem Prapora 70 na jupiterze?
edyta: nie pamiętam dokładnie, ale chyba z agro przeniosłem się za pomocą teleportu… i to może być ten problem - wczytam se wcześniejszego sejwa, i zobaczę, czy zaskoczy - jak tak to nawet nie chcę liczyć ile gry muszę cofnąć…
edyta:
bo jak rozumiem nie ma opcji ponownie dostać tego smsa - wejść w teleport, zejść z komina, i iść na wysypisko… - wieczorem sprawdzę ![]()
@koboldzisko - Ja, Błyskawicę robiłem w sumie PRZED Fenrirem i na długo przed Praporem na Jupiterze, więc kolejność chyba raczej nie ma tu znaczenia…