Op-2.1

Schowków kolekcjonera chyba nawet nie trzeba szukać, ja ich nie robiłem i nic się nie stało a zaszedłem bardzo daleko w modzie

ulalala kto to przechodzi Opka :blush: Powodzenia @kondotier

No nie jest to obowiązkowe to schowki kolekjonera ale.. warto zbierać dobre arty.

@Ignachinio Trochę wyżej wyjaśniłem powód zabrania się za tego moda. Ale powtórzę. Dla mnie, oprócz tych dwóch nowych modów jednej lokacji, wystąpił całkowity brak modów do zagrania.

A że tych schowków nie trzeba wykonywać, to wiem. Ale jeśli już gram, to dlaczego nie wyciągać z nich ciekawych rzeczy. Też dla @Zwinny

@LisKot To zapis przed Kuzniecowem, sprzed dania mu wódki. Schowek jest zaznaczony na zielono, z prawej strony.

dzień 2. 19.42. kordon.dds dzień 2. 19.42. kordon.sav

@carlopapa Ten fix jest dla OP2.2

W tym OP2.1 jest chyba jakiś antyczit, bo nawet gdy wstawiłem gamedatę pobraną ze strony gdzie są różne ułatwienia działające tam u nich, u mnie nie zadziałały, a dodatkowo pojawił mi się czerwony napis “Developer CUT save restricted”. Usunięcie samej gamedaty nic nie dawało, musiałem wczytywać wcześniejszy zapis. Do któregoś OP, można było dodawać usuwacz antyczita i było mnóstwo różnych fiksów. Szukałem u siebie w pamięci i na forum ale nie znalazłem gdzie to jest. I co najśmieszniejsze, że były to moje wpisy.

@kondotierNie wiedziałem po której stronie mostu chcesz być więc zapisałem w miejscu gdzie możesz przejść na obie strony
kot123.dds

kot123.sav

@LisKot :folded_hands: Będę musiał zajrzeć w notatkę, gdzie jest kolejny schowek. Spróbuję zebrać ich jak najwięcej, zanim pójdę na Wysypisko.

Dobrze przynajmniej, że działa ta opcja pokazywania ich miejsca, gdy w notatce są 2 - 3 miejscówki. Nie trzeba ganiać po całym Kordonie. Lecz jak mi się przytrafi kolejny taki przesadzony schowek, to wrócę do opinii o modzie i zrobię z niego koszykarza.

Da się jakoś wyłączyć to straszne bujanie podczas chodzenia? Bo strasznie drażni, zwłaszcza jak gram po paru piwkach

@Sarkazm weź sobie w user.ltx cam_inert ustaw na 0.

1 polubienie

Mała informacja dla tych co już grają, a chcieliby trochę zapanować nad modem. Dzięki @qlkin który udostępnił ulepszony silnik dla moda z patchem 8.2

który wstawia gamedatę umożliwiającą korzystanie z rozwiązań łagodzących upierdliwość moda.

Stąd: https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyrjaemsja-v-fajlah-op-21/

Po wstawieniu silnika, pozbyłem się tego czerwonego napisu Developer CUT i zmiany w plikach zadziałały.

Niby jest ostrzeżenie, że silnik wstawiamy na własne ryzyko, ale zrobiły to dziesiątki graczy u nich ( naszych też ) i żadne problemy nie wystąpiły. Silnik ten jak mod wyszedł, był do pobrania na oficjalnych stronach z błogosławieństwem autorów moda, bo spełniał ich obiecankę usunięcia antyczita.

@Agrael Dodaj silnik do naszej pobieralni.

1 polubienie

@kondotier Gotowe. Dodałem na nasz serwer i jest w #1 poście. Przyznam, że zapomniałem o nim.

1 polubienie

No to jeszcze zrzuty z boju protagonisty z 4 śmigłowcami atakującymi wioskę na Kordonie.

Wszystkie strącone przed wysadzeniem desantu.

Czołem Panowie! Mam taki dziwny problem, mianowicie znikają mi save’y. W menu zapisów nie pokazuje mi zapisanych gier ale z menu komend zrobie save’a, dam ostatni zapis to normalnie mi wszytuje. Ktoś wie, o co może chodzić? Ostatni save jaki mi sie pokazuje to autosave z wejścia do X16.

@dave23 ale miałeś save-y robione przez siebie?

Bo jedyne co mi przychodzi na myśl to, że mod zainstalowany na dysku C w ProgramFiles ale wtedy to byś zapisu nie zrobił. Nie pamiętam czy OP 2.1 też był takim modem, że nie można go było instalować tam.

@dave23 jeszcze to

Ogarnąłem, działa ale mam inny problem. Mianowicie przy jakiejkolwiek próbie przejścia na Bagna następuje od razu wylot. Czy to z przejścia w Kordonie czy przez zespawnowany teleport. Chwile ładuje do momentu save i jest wylot. Po wczytaniu tego save’a jest to samo. Ktoś miał coś podobnego? Jestem na etapie szukania mapy dla Przewodnika .

@dave23 A co masz w logu, podaj fatal jeśli istnieje. Bagna w wielu modach przysparzały problemów. Możesz na nich mieć akurat niepozytywny spawn. Spróbuj się przespać, albo wejść z Agro. Rozwiązanie może też przynieść emisja.

To chyba to, w końcu mam chwile żeby do tego przysiąść. Dorosłość ssie :thinking:

xray_48721_2022_09_01-11_10_21.log

@dave23 Fatal pokazuje, że brak na bagnach jakiegoś enpeca. Masz na bagnach jakieś zadanie do zrobienia? I jakie?

A tylko dla sprawdzenia, czy wszystko z modem w porządku, wejdź na Bagna z mojego zapisu. To zadanie na mapę Przewodnika przy południowej obserwacyjnej.

tele na bagna.dds tele na bagna.sav

Jeśli wejdziesz z mojego zapisu, to spróbuj ze swojego zrobić jakieś inne zadanie nie na Bagnach i dopiero wrócić.

A ja mam pytanie do “doświadczonych”. Mam kilka egzoszkieletów, ale z bateriami całkowicie rozładowanymi. Na razie na takie baterie nie natrafiłem. A porada od pancerza wojskowego, aby zasilać artem Czarna Energia nie działa. Czy jest ktoś, gdzieś i kiedy, umożliwiający "naładować egzoszkielety?

Teraz mogę tylko więcej dźwigać.

Witajcie, mam 2 pytanka małe ^^

1. X-10 to inaczej Mózgozwęglacz?

2. Tych żołnierzy Powinności co są pod bazą Wolności można bezkarnie zabić razem z Wolnością? Bo nie chce mieć potem zamkniętej jakiejś ważnej ścieżki lub wątku. W końcu to Soli

@Sarkazm

Ad1. Jeśli to skrót myślowy, to tak. Bo Mózgozwęglacz, to część składowa lokacji Radar, a wizualnie, to te kratownicowe anteny. A ich sterownie jest w X10.

Ad2. Tak w podstawce, jak i w modach, Wolność jest kwestodajna. Bez niej trudno grać. I dlaczego chcesz ich pozabijać? Masz jakiś powód? Idąc na MW powinieneś mieć już zadania, w tym od Woronina na RG6, przy którym musisz rozmawiać z kucharzem Wolności. Zadanie od Kulinara z Wysypiska, też będziesz finalizował rozmową z Wolnościowcami. To samo z zadaniem na Zaginioną Ekspedycję. Jak wchodzisz na magazyny, widzisz trupy wolnościowców i grupę Powinności. Wystarczy, że ich zakablujesz Łukaszowi, pomożesz Wolności i masz kupę zadań pobocznych.

I drugie moje pytanie. To snajper Fenrir. Wisi mi to zadanie, brak do niego opisu, co robić. Przypuszczam, że znajdzie się gdzieś za Radarem, ale wolę się upewnić. Bo jak na razie, to jego schowka na Kordonie nie ma. Wlazłem na drzewo za płotem i konar bez plecaka.

32 minuty temu, kondotier napisał:

@Sarkazm

Ad2. Tak w podstawce, jak i w modach, Wolność jest kwestodajna. Bez niej trudno grać. I dlaczego chcesz ich pozabijać? Masz jakiś powód? Idąc na MW powinieneś mieć już zadania, w tym od Woronina na RG6, przy którym musisz rozmawiać z kucharzem Wolności. Zadanie od Kulinara z Wysypiska, też będziesz finalizował rozmową z Wolnościowcami. To samo z zadaniem na Zaginioną Ekspedycję. Jak wchodzisz na magazyny, widzisz trupy wolnościowców i grupę Powinności. Wystarczy, że ich zakablujesz Łukaszowi, pomożesz Wolności i masz kupę zadań pobocznych.

Własnie o to mi chodzi by ich zakablować a potem zrobić na nich rajd. Bałem się tylko że w Soli są do czegoś potrzebni.
A gdzie jest Warlab?

@Sarkazm Zawsze był i dalej jest na Generatorach.

A przy okazji. Zapoznaj się z tym tematem: