OP-2.2 - Dyskusja ogólna

handlarz maskami przeciwgazowymi - fonetycznie: torgpwoec protiwogazami.

Za ukatrupienie 100 snorków, tych zwykłych i tych latajacych:

Kurczartow - 37 - Katana i baba Wanga (plotki o jej smierci to fałsz - Wangelija Pandewa Dymitrowa z Bułgarii) 

Witam po ukończeniu OP-2.1 czas na OP-2.2 i pierwszy może nie problem, a pytanko dla tych co grali lub grają w tą wersję a mianowicie po zdobyciu walizki na Agropromie z bazy wojskowej z tego co pamiętam z poprzednich wersji tego moda powinien pojawić się SPECNAZ w dużej ilości a u mnie po podniesieniu walizki pojawia się tylko jeden helikopter i 4 zwykłych wojaków a gram na realizmie. Czy to jakiś błąd jest???

też tak miałerm i chyba tak ma być, zbytnio w to nie wnikałem.

18 minut temu, carlopapa napisał:

a u mnie po podniesieniu walizki pojawia się tylko jeden helikopter i 4 zwykłych wojaków a gram na realizmie.

Ja bym się tylko cieszył :grin:

Cytat

Ja bym się tylko cieszył :grin:

No ja nie lubię się postrzelać i pozabierać towar😁

I jeszcze jedno pytanko odnośnie Kostii odnośnie tych 3 artów “OKO WRONY” dla AKIMA po naciśnięciu dialogu, że podejmę się tego zadania nic się nie dzieje nie pojawia się żadne zadanie jako aktywne w PDA to też tak ma być??

Też tak miałem, sprawdź czy nie pojawił się schowek, u mnie był na Wysypisku, w dolince pomiędzy ślepymi psami a zombie, tam był towar Kostii z 3 Oczami Wrony, które Akim weźmie i otworzy questa

Aha to super dziękuję bardzo bo już myślałem, że coś gra się sypie.

Wiedzą państwo o której godzinie w grze zaczyna się godzina strachu, czy jest to jak w poprzednich edycjach o 22:00 czy w tym wydaniu jest to zmienione??

Nie mogę do Ciebie napisać PM bo się wyświetla jak na obrazku dlatego napiszę ogólnie:

Cytat

Witaj ostatnio radziłeś mi odnośnie op 2.1 a teraz gram w 2.2 i zrobiłem błąd w zadaniach Kostii i Akima a mianowicie jak Akim zażądał kolejnych 3 artów “oko wrony” to powinienem wrócić do Kostii i mu o tym powiedzieć i teraz to wiem, a wtedy nie wiedziałem że z tym związane jest zadanie “dziennik lotów” i użyłem spawnera żeby uzyskać arty. Czy mógłbyś mi doradzić co pozmieniać w tych frazach żeby zadanie u Kostii ruszyło???

<dialog id=“akim_journal_start”>
    <dont_has_info>akim_journal_start</dont_has_info>
    <dont_has_info>voron_kostya_done</dont_has_info>
    <dont_has_info>voron_eyes_done</dont_has_info>
    <has_info>voron_eyes_start</has_info>
    <has_info>kostya_meet_done</has_info>

Może ktokolwiek wie jak to ogarnąć???

34 minuty temu, carlopapa napisał:

Może ktokolwiek wie jak to ogarnąć???

A nie próbowałeś poprostu usunąć tych linijek? Z tego co widze to są wymagania które musisz spełnić zeby otrzymać dane zadanie. Nie wypełniłeś danego wymagania? nie dostaniesz dialogu.
    <dont_has_info>voron_kostya_done</dont_has_info>
    <has_info>voron_eyes_start</has_info>

Niewiem czy ci mówie dobrze, bo biore to jedynie na logike, nie grzebałem w plikach gamedaty, bo link z configami i skryptami z gamedaty które wstawił boberm wygasły, a niezbyt chciało mi sie majtać z szperaniem jak wypakować samą gamedate

Jak usunę to co jest w trójkątnych nawiasach z przodu i z tyłu we wszystkich wierszach to pojawia się dialog u Kostii i zadanie otrzymuję, ale też automatycznie je zalicza.

<has_info> - oznacza wypełnienie jakiegoś podpunktu zadania lub posiadanie informacji potrzebnej do rozpoczęcia zadania, tj,

w zadaniach Kostii i Akima a mianowicie jak Akim zażądał kolejnych 3 artów “oko wrony” to powinienem wrócić do Kostii i mu o tym powiedzieć

Zaliczanie zadań, tu już w grę mogą wchodzić skrypty np. sprawdzanie czy posiadasz coś w ekwipunku. Moim zdaniem aby zadanie ruszyło musisz zmienić 

na 

<has_info>voron_eyes_done</has_info>

wtedy ponownie powinien się pokazać dialog na zadanie z artefaktami.

Próbowałem tak i jak pozmieniałem tak jak napisałeś to dialog się pojawia, ale też od razu zadanie zalicza próbowałem chyba wszystkie możliwe kombinacje i doszedłem do wniosku, że wrócę się w zapisach i po dwóch dniach grania jestem tu gdzie byłem wcześniej i zadanie “dziennik lotów” zrobione :grin:

Carlopapa - w OP 2.2 to lepiej bez kombinacji.

Dodawaj sobie z tzw. “spałnera” tylko amunicje i kasę i bedzie dobrze.

W 2.1 w ten sam sposób utraciłem możliwość zrobienia tego zadania.

Cytat

Dodawaj sobie z tzw. “spałnera” tylko amunicje i kasę i bedzie dobrze.

Dodaję sobie tylko amunę, remzestawy, broń, pancerz i dobre arty bo granie w 5-tą odsłonę tej modyfikacji jest dla mnie nudne, a kasy sobie nie dodaję wolę zbierać wszystko co popadnie i to sprzedawać.

Także param się zbieractwem i robie za hiene cmentarną, na co trupowi bambetle, unikam zombiaków, antyzombin w cenie.

Ciekawia mnie kwesty kotobehemota którego główna postać nazywa kotopsem.  

Ja jestem w trakcie robienia GAWRA i przed pierwszą wizytą w Centralnej Prypeci, ale powiem że bardzo przyjemnie gra się w tego opka z teksturami HD i odkąd gram a jest to ponad tydzień nie miałem jeszcze ani jednego wylotu do pulpitu w porównaniu do wersji 2.1 gdzie przy każdym szybkim zapisie był 50% szansa na crash :grin:

Pograłem w opcję 2.0, przy 2.1 takze nagminne wyloty a w 2.2 tylko mam wyloty bo komp lekko starozytny i czasem nie wyrabia - pamięć lub karta.

Żadnego wylotu z przyczyny moda.

Byłem u kobit z miasteczka 37 - Kurczatow 37 - i tam co chwilę jest coś do roboty.

A te laboratorium podziemne takie fajne, jakbym olbrzyma zwiedzał (Riese).  

Cytat

Byłem u kobit z miasteczka 37 - Kurczatow 37 - i tam co chwilę jest coś do roboty.

A jakie tam ładne kobietki, aż się chce grać :grin: