Witam panowie nie dawno ukończyłem opka 2.1 i teraz gram w 2.2 i nie pamiętam jak ruszyć fabułę na Fenira i bioradar Kotobehemota. Znalazłem schowek Kotobehemota w Dziczy i “showek w showku” w podziemiach Agro i jak oglądam filmiki i próbuję na Dziczy tą fabułę ruszyć to dostaję wiadomość głosową, że się doigrałem i że jestem martwy i dostaję strzała od jakiegoś nie widzialnego snajpera i nie mam szans w jakikolwiek sposób się przed tym ukryć. Nagrałem mały filmik jak to wygląda.
Witam mam taki mały problemik po wytłuczeniu wszystkich monolitowców na CEA-2 chodzi mi o misję o uratowanie chłopaka Marii - Sławika z całej grupy jest on dla mnie wrogiem a reszta przyjaciele i jak chcę porozmawiać z nim na Kordonie to wali do mnie ze strzelby cały czas. Myślałem że może do niego strzeliłem, ale nie od samego początku jest wrogiem i nic z tym się nie da zrobić i moje pytanie brzmi: który plik w tym modzie odpowiada za nastawienie NPC-ów do GG bo bym sobie sam to zmienił, a nawet Sidor nie chce mi pomóc???
Dla mnie granie to przyjemność mam mnóstwo czasu poza pracą i spaniem także gram praktycznie cały czas i wiem, że jak już tłumacze z naszego forum spolszczą tego moda to z pewnością do niego wrócę aby zagrać po Polsku.
Panowie.Mam problem z zadaniem na te 40 sztuk PDA dla Dana.Zebrałem PDA ale coś jeszcze jest(oprócz tego że trzeba oddać).
Następne zadanie to na 5 anomalnych Bizonów.Zastrzeliłem tych niewidzialnych ale tylko trzech(za pierwszym razem dwóch i trzeciego po kolejnej wizycie na Radarze).Więcej ich nie ma. Bizonów mam dość od innych nieboszczyków ale mi nie zalicza zadania.
Bo w tej wersji moda te zadania są zmienione i spolszczenie z wersji 2.1 do nich nie pasuje, dlatego Ci ich nie zalicza.
Po zlikwidowaniu wojaków na Radarze i zdobyciu anomalnych bizonów trzeba jeszcze zrobić eksperyment ze zwykłymi bizonami wrzucając je w anomalię i odczekując dobę czasu gry. Patrz w spoiler.
Nie. Ukończyłem, a raczej wymęczyłem w nim fabułę Solanki i zaprzestałem dalszego grania. Zmian fabularnych strasznie mało i gra była dla mnie zwyczajnie nudna. Poza tym coś mi się na kompie zrobiło i nie mogę uruchomić moda. W sumie, mała strata.
Ja bym raczej powiedział, aby nie oczekiwać cudów przy fabule NS. Nie wiem jak się mają zmiany w innych wątkach fabularnych i tych nowych co je mieli dodać, ale jak ktoś jest ciekawy to na YT niech sobie znajdzie. Ja nie szukałem bo nie lubię oglądać gameplayów, wolę sam grać i odkrywać.
Ja powiem tak bo ukończyłem moda w 100% jak i inne wcześniejsze wersje jeżeli ktoś gra lub grał w 2.1 to zmian za bardzo nie odczuje ale pomiędzy 2.0 i 2.2 zmian jest sporo ukończona fabuła szachisty i jeszcze parę innych dodatkowych zadań jak i zmienione niektóre z NS poza tym stabilność jak również dużo ładniejsza grafika z teksturami HD. Ja ze swojej strony serdecznie polecam i nie uważam 3 miesięcy z tym modem za czas stracony.
Nie da się jakoś zespawnować tych niewidzialnych na Radarze? Ni czorta nie zalicza mi więcej jak dwóch. Próbowałem po cichutku,Z granatnika nawet na noże i zawsze tylko dwóch. I jeszcze jedno. Jak zacząć poszukiwania Kruka bo zostały mi tylko zadania na lokacjach niedostępnych. Duch jest na Placu Budowy.Schowki we Wsch. Prypeci czy Niezbadanych Terenach. Nikt nie ma informacji o tym sejfie i szkatułce. Ganiam na razie i robię zadania cykliczne.