Op-2.2

Trochę off-topu:

Dawno mnie tu nie było, trudno mi się przyzwyczaić do nowego designu strony. Moje posty po konwersji zostały zmienione, część linków i zrzutów ekranu jest niedostępna. Ta zmiana może była potrzebna, ale nie wyszła na dobre biorąc pod uwagę ww. aspekty - to oczywiście moje prywatne zdanie.

Jakiś czas temu na prywatny użytek spolonizowałem: patch 15.03.2023 i dodatek “Schowki Deimosa”. Mało mi było wyzwań w OP-2.2. Jeśli ktoś jest chętny testować ów dodatek, to polecam instalację w następującej kolejności:

1. Instalacja patcha 15.03.2023 [link] - łatka zbiorcza (łatka nr 6), zawiera poprzednie aktualizacje.

2. Instalacja patcha 30.05.2025 [link] - nieobowiązkowa, dotyczy minimap: Sarkofagu, Sterowni Monolitu, Baru i Rostoku.

3. Instalacja polonizacji pod patch 15.03.2023:

gamedata.7z (89,7 MB) - plik spakowany do postaci db. Należy go umieścić w katalogu z pozostałymi plikami .db

4. Instalacja dodatku: “Schowki Deimosa” [link]

5. Instalacja poprawki do ww. dodatku:

deimos_map_fix_adaptation.zip (5,1 KB)

6. Instalacja spolonizowanego dodatku “Schowki Deimosa

Schowki_Deimosa_pl.7z (107,5 KB)

Raczej zalecana jest nowa gra, ja tak przynajmniej testowałem. Jeśli ktoś już ukończył OP-2.2, może przetestować instalację wg. instrukcji jw. i podzielić się informacją w temacie. Zabawę z tym dodatkiem zaczynamy u Górnika w Pieczarze.

Polonizacja została zrobiona na bazie poprzedniej wersji patcha 12.05.2022 + dołożyłem nowy content i poprawki w skryptach, gdzie nie było przetłumaczonych wszystkich plików. Jest kilka drobnych zmian. Generalnie mając spolonizowany patch 15.03.2023 (z pkt. 3), można jechać z tematem kolejnych dodatków do OP-2.2. Polonizacja Schowków Deimosa to tylko 7 plików, więc nie było to karkołomne zadanie. Tłumaczyłem z DeepL-em…nie znam rosyjskiego.

Nie mam niestety czasu na dokładne sprawdzenie dodatku. Kto chętny - zapraszam do testowania i zgłaszania błędów. Mój post można ewentualnie umieścić w pierwszym wątku dotyczącym instalacji moda - po przetestowaniu u innych użytkowników. Tak menu wygląda u mnie. Błędów nie uświadczyłem.

Dobrej zabawy!

2 polubienia