Op-2

Panowie, chwalimy się. Jak tam wasze postępy w OP-2? :blush:

Ja ciągle próbuję się z pijawkami przy tunelu na Kordonie. Zgodnie z sugestia uciekam przed nimi do ATP i włażę na górę. ale nie udaje mi się przeskoczyć na dach bramy… Chociaż trenowałem wcześniej, ale w momencie emocji jakoś mi ten murek bardzo przeszkadza. No, ale będę próbował dalej…

Złota rybka dla Kostii promieniuje jak diabli, na razie schowałem i poczekam na lepszy kontener…

Da radę Staszku. Też w tych emocjach za pierwszym razem nie doskoczyłem i spadłem prosto na głowe bandycie. :blush: Poza tym, to niekoniecznie musi być akurat ten dach. Możesz też wdrapać się drabiną na ten balkon o którym mowilem, a potem wbiec do środka pomieszczenia i kolejną drabiną na strych. Stamtąd wydostaniesz się na dach domu (ten sam gdzie Żwawy siedział) przez dziurę w owym dachu.

Kłopot w tym, że jak wbiegnę na ten taras drabiną, to pijawki, takie cwane, wchodzą do środka i wbiegają schodami… Ale może drabiną nie umieją, więc na dach będzie bezpiecznie… spróbuję :blush:

Juz bylem na Agropromie,ale w Soliance :grin: OP-2 jeszcze nie widzialem :blush:

Ja się własnie wybieram na Agroprom w OP-2…

No wlasnie ,wojskowi na Agropromie… troche kombinowalem w soliance jak sie dostac niezauwazonym ,a tu w OP-2…napisz jak to zrobiles i uciekles przed heli ,skoro poziom OP-2 jest tak wysrubowany :blush:

Heh, dopiero się wybieram na Agroprom w OP-2… W Soljance nie kryłem się, tylko eksterminowałem wszystkich jak leci… A Helikopter pojawia się dopiero po wzięciu dokumentów. Trzeba mić po prostu charakter w nogach i wybierać tylne drogi. Po wzięciu dokumentów jak najszybciej ewakuowałem się na tyły kompleksu po prostu skacząc z dachu :blush: i przez dziurę w płocie ogródkami wróciłem do torów kolejowych, żeby opchnąć to co pozbierałem z żołnierzy… Jakoś uniknąłem helikoptera…

No wiem ,ze jak wezmiesz dok to heli sie respi,ale w mojej soliance na dachu zawsze mnie zabijali,wiec powybijalem ich po cichu przed zabraniem dok i wtedy mialem wolna droge do kanalow :grin: U mnie heli byl zabardzo celny,moze to kwestia poziomu trudnosci,ja mialem na maxa ustawione :blush: Napisz Stasiu jak w OP-2 to zrobiles :slightly_smiling_face:

no i chyba juz problem na samym poczatku - pod mostem jak sie idzie do wioski kotow (na prawo od wojskowych) zabilem tuszkany i nie moge zebrac z nich tych slicznych glowek. Czyli nie moge fanto zbierac…

z psa tez nie moge ogonka zabrac,a przeciez do questow sa potrzebne czesci mutkow ,tak ma byc w OP-2 bo w soliance bylo normalnie?

Jak zrobię, to napiszę. A zbierać części mutantów będziesz mógł, jak zdobędziesz nóż… Bez noża nic. Ja też myślałem, że to bug… przeinstalowywałem… Pogadaj z Kuzniecowem po mostem - on daje zadanie na kozackie zabicie pijawki nożem i daje do tego nóż na własność… Tylko nie daj się spławić bo te rozmowy z majorem zaczynają się po zwyczajowym tekście o wódce za przejście. Jak powiesz, że nie masz, dopiero otwiera się kolejny dialog. No i d aj znać jak Ci poszło z pijawką… Ona się tam kręci pomiędzy młynem i mostkiem po drodze do wioski kotów. Ja to zrobiłem sposobem, ale nie powiem na razie jak, spróbuj sam.

OK dzieki juz myslalem ze bag sie trafil, zobaczymy czy pijawka legnie do mych stop :blush:

…dopiero dotarlem do wioski kotow,wiec Kuzniecow jeszcze poczeka,lubie robic questy nawet te poboczne w stalkerze :grin:

Tutaj w OP-2 jest sporo więcej niż w Soljance. No i czasem jest trudniej… Koniecznie weź zadanie na kurtkę od chyba Żwawego i brzytwę od Dzika do zrobienia we wschodnim tunelu… Mieliśmy z Kubą wiele radości z tego zadania…

Nie od Dzika brzytwa, a od Wilka. :blush: Taka mała poprawka. Samo zadanie faktycznie dostarcza sporo emocji, a dodatkowe zwroty akcji podczas prób zdobycia golarki tylko je upiększają. :grin: Widze, że fabularnie póki co jestem najdalej z naszej trójki, więc jakby któryś z was miał jakieś problemy lub pytania, to śmiało.

Mnichu chciał ucinać ogony bez noża. Ja też się tak na początku nabrałem i myślałem, że to jakiś bug… a tu proszę, odrobina realizmu. :blush:

Godzinę temu, Mnich napisał:

…dopiero dotarlem do wioski kotow,wiec Kuzniecow jeszcze poczeka,lubie robic questy nawet te poboczne w stalkerze :grin:

No to w OP-2 będziesz miał raj jeśli tak bardzo lubisz poboczne kwesty. Są ich tutaj podobno tysiące, a nawet setki. :blush:

Dobra rada dotycząca speczadania Sidorowicza na przesyłkę z posterunku wojskowego. Weźcie ze sobą najlepszy pancerz jaki macie, dużo amunicji do broni, kilka granatów, apteczki (najlepiej wojskowe) i albo granatnik RPG-7 (jeśli już zdobyliście) albo 8-10 granatów do podlufowego granatnika (w zaleznosci jakiej broni uzywacie to gp-25P do kastiora, albo te podluzne zlote do M203).

Po podniesieniu dokumentów rozpętuje się tam istna apokalipsa. Specnaz, regularne wojsko, żołdaki w egazach, wympieł, Alfa i cała masa innych sił specjalnych. Do tego dwa BDRM z działkami, a po drugiej stronie jakaś grupa bliżej mi niezidentyfikowanych stalkerów którzy w dwóch falach przypuszczają szturm na świeżo przybyłe siły wojska. Teraz już wreszcie zrozumiałem, dlaczego wszyscy uważają ten mod za najtrudniejszy. Podebranie tych dokumentów w podstawce czy pierwszej soljance to była kaszka z mleczkiem w porównaniu z OP-2 :tired_face:

1 polubienie

43 minuty temu, Czujny napisał:

Teraz już wreszcie zrozumiałem, dlaczego wszyscy uważają ten mod za najtrudniejszy.

Spokojnie, to nawet jeszcze nie przedsionek piekła🤬, jakim jest ten mod. Mówię to z autopsji.

Nie będę ci psuł zabawy wymieniając zadania, które powodowały moją frustrację, ale możesz mi wierzyć, że będzie wesoło.

22 minuty temu, Anton Gorodecki napisał:

Spokojnie, to nawet jeszcze nie przedsionek piekła🤬, jakim jest ten mod. Mówię to z autopsji.

Nie będę ci psuł zabawy wymieniając zadania, które powodowały moją frustrację, ale możesz mi wierzyć, że będzie wesoło.

Wierzę na słowo. Powtarzałem ten fragment chyba z piętnaście razy. Najbardziej irytowali wojaki z OMON’u. Z Abakana pół magazynka w głowę i wtedy łaskawie padali.

A propo tej ekipy stalkerów. Wziałem od nich zadanie na podprowadzenie grubej kasy najemnikom na Zatonie, ale nie ukończyłem jeszcze podstawowej fabuły SoC. Nie pogryzie się nic?

Nie pogryzie się, ale staraj się wykonywać zadania “równomiernie”. Ja na przykład w pierwszej kolejności robiłem zadania z starej Soli a dopiero później te z OP-2, choć nie jest to oczywiście reguła.

I wybaczcie, że bezczelnie piszę na forum waszego klubu, ale nie mogłem się powstrzymać. Pomimo tych wszystkich nerwów związanych z rozgrywką w OP-2, bardzo mile wspominam tego moda🥰

15 godzin temu, Anton Gorodecki napisał:

Nie pogryzie się, ale staraj się wykonywać zadania “równomiernie”. Ja na przykład w pierwszej kolejności robiłem zadania z starej Soli a dopiero później te z OP-2, choć nie jest to oczywiście reguła.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, które zadania są ze starej wersji Soljanki a które nowe w OP-2, a jako że do poradników i solucji pałam nienawiścią :blush: to najpewniej muszę grać na czuja. Wspomniane przeze mnie odbicie skrzynki z posterunku mam wrażenie, że powinienem był wykonać nieco później, bo kiedy zjawia się Buusty w asyście niewiasty oboje zwracają się do mnie po ksywce. Striełok.

Chyba faktycznie póki co porzucę kwesty OP-2 i dociągnę fabularną podstawkę.

15 godzin temu, Anton Gorodecki napisał:

I wybaczcie, że bezczelnie piszę na forum waszego klubu, ale nie mogłem się powstrzymać. Pomimo tych wszystkich nerwów związanych z rozgrywką w OP-2, bardzo mile wspominam tego moda🥰

W porządku. Ja nie mam nic przeciwko. :slightly_smiling_face:

Na BOLT ZEUSA… Te [^#%*&#@^%:tired_face:*(&*&^#%*#@!& ] strasznie mnie irytuja :scream:Staszek czy moglbys w wolnej chwili,przyjrzec sie spawnerowi do OP-2? Masz juz te wszystkie programiki i jeszcze znasz cyrylice :slightly_smiling_face:

Chodzi mi o przetlumaczenie menu ,nie itemow.W pierwszym poscie link dziala (cyrylica) ,a w ponizszych juz wygasly. Czytalem problemy z OP-2 i jedni mieli problem ,a drudzy nie . Tu juz nie chodzi o itemki questowe ,ale o NPC ktore sie nie respia badz cos ich zjada po drodze :slightly_smiling_face: Narazie daruje sobie tego moda ,nie chce poswiecic czasu na marne . Wiem @Czujny ze dziala dobrze do tej pory-pewnie tak napiszesz,ale pamietaj ja nigdy w solianke nie gralem bo mialem na poczatku zawsze krasza ,ktory mi dalej nie pozwalal grac (i w zasadzie nie znam tego modu bo dalem sobie spokoj) ,a Ty przeszedles od razu. Wiec rozne sa przyczyny/humorki xRaya :grin:

To taka goraca prosba do Ciebie Stasiu :grimacing:

16 godzin temu, Anton Gorodecki napisał:

I wybaczcie, że bezczelnie piszę na forum waszego klubu, ale nie mogłem się powstrzymać. …

Nie mam nic przeciwko “stalkingu” stalkera :grin: Chociaz jest wsrod Was “Orzeszek” ,ktory dziala na mnie “podniecajaco” i pewnie czuje to samo do mnie :blush: No coz … zycie :heart::face_with_tongue: