Op-2

13 minut temu, Mnich napisał:

Chyba na taka-Misza Ostatni Bohater obronca Czujnego

Solówka na Kordonie? W samo południe przed ATP. Czekam na Ciebie Trzęsiportku.

Mozesz miec nawet armie zombiakow, a i tak przegrasz ,dostaniesz z i w bo mam spawnera .

Lece misje robic, nic sie nie stanie jak wezme wszystkie mozliwe od razu tzn. w wiosce kotow?

4 minuty temu, Mnich napisał:

Lece misje robic, nic sie nie stanie jak wezme wszystkie mozliwe od razu tzn. w wiosce kotow?

Teoretycznie nic się stać nie powinno, ale pamiętaj, że nie wszystko się pojawia w PDA. Kolekcjonera notatke znalazles we wiosce kotów? O dziwne chipy wypytałeś Sidora? Tak jak mówiłem, notesik i długopis miej na podorędziu.

1 minutę temu, Czujny napisał:

Kolekcjonera notatke znalazles we wiosce kotów?

Jeszcze nie, ona sie pokaze jak misje bede mial na nia czy moze juz jest gdzies w wiosce kotow?

2 minuty temu, Czujny napisał:

O dziwne chipy wypytałeś Sidora? Tak jak mówiłem, notesik i długopis miej na podorędziu.

Misje na chipy dostalem od Gornika w jaskini i mam opis w PDA-jak narazie mam wszystkie misje opisane,ale jak gralem w Soljanke to faktycznie tam wszystkich nie bylo

38 minut temu, Mnich napisał:

Jeszcze nie, ona sie pokaze jak misje bede mial na nia czy moze juz jest gdzies w wiosce kotow?

Musisz pogadać z Sidorem on Ci opowie o Kolekcjonerze i od tego się zacznie. We wiosce kotów, w domu z zawalonym dachem. Szukaj kartki papieru pod kawałkiem blachy. Ta misja się nie pokazuje w PDA. Musisz dokładnie czytać wszystkie notatki zostawione przez Kolekcjonera.

39 minut temu, Mnich napisał:

Misje na chipy dostalem od Gornika w jaskini i mam opis w PDA-jak narazie mam wszystkie misje opisane,ale jak gralem w Soljanke to faktycznie tam wszystkich nie bylo

Rozpytuj wszystkich npcy o te chipy jesli widzisz opcje dialogową. Nie wiem czy potem sie cos w PDA zmienia.

A propo innych kwestów. Nie bierz wszystkich od razu, bo zapchasz sobie PDA i ryzykujesz ze po wzięciu kwesta porespią się jakies npc ktore są wazne ale niekoniecznie niesmiertelne. Np od Kuzniecowa pod mostem ja robie pojedynczo. No i są też misje zbierackie, ktore są delikatnie mówiąc popieprzone. Np Kuzniecow chce 30 automatów AK i po 1000 sztuk amunicji kazdego rodzaju. Tych póki co nie ruszam w ogóle.

1 polubienie

Naprawde - popililo tworcow moda, ile tych jebych pijawek jest przy zadaniu na golarke? Jeszcze pierdzacych ogniem i boltem, jak ja mam chowy jeszcze ekwipunek. Pewnie jak rozwale 2 fale ,to wyskoczy jeszcze ze 20 z “mamusia” pewnie. Skad mam wziac ammo na te ustrojstwa?! Sorki za post , ale jestem tak podniecony …

///wiem ,ze sie da , ale questy sa troche niedorobione , jak bierze sie zadanie to Wilk powinien dac ze 3 paczki ammo, ale tworca to sadystyczny pieciolatek chyba . Fajny mod, ale questy niektore do poprawki, przynajmniej te pierwsze

Czyżby Mnichu nam miał odpaść?

Wiadomo, że w OP-2 poziom trudności jest wyśrubowany aż do przesady, ale myślę że to dobrze. Mod nie daje nam się nudzić ani chwilę. Ja też byłem zaskoczony tym kwestem.

Oczywiście masz rację, DA SIĘ. Jak nie siłą to sposobem. Ja przy każdej grupie pijawek zwiewałem na ATP i wskakiwałem na dachy, a stamtąd ostrzeliwałem się z TOZ’a (na tym etapie miałem już trochę amunicji do niego więc wystarczyły celne strzały w łby pijawek). Jak padały, to szedłem znowu, przyczajony i gotowy do walk… znaczy, do ucieczki na kuckach

PS: jak wkurzają Cię te pijawy z kwesta na golarke, to ciekawy jestem jak bardzo się zirytujesz przy kweście z Gajowym lub na odnalezienie malusiego warchlaczka i odprowadzenie go do stada w zapomnianym lesie.

Kuzwa ,zrobilem ten quest w koncu . No i na kocu zombiaki i bylo ok ,ale jak sie zrespily “transparentne” to klatki zjechaly mi na maxa,gralem z przycinkami grafiki, najlepiej dopierdzielic 100 zombi + niedorobione zombiaki - jeszcze raz napisze- moglby byc mod bardziej dopracowany . 

Odpoczynek od moda musze zrobic

/// cos znowu forum zamula i jestem offline, a tak nie jest-ZONA

Ciekawe. Mi nie spadły fps’y ani trochę. Tych zombiaków było sporo ale wszystko hulało bez przycinek. I nie rozumiem co masz na myśli, że mógłby mod być bardziej dopracowany? W jakim sensie? Miał być trudny i jest cholernie trudny, są zaskakujące zwroty akcji (tak jak ten z zombiakami) i generalnie nie widzę powódu dla którego można się czepiać. Po prostu jesteś przyzwyczajony do podstawki, która była prościutka jak konstrukcja cepa, a tutaj jednak trzeba kombinować.

Ja tych pijawek w kweście na przybory toaletowe naliczyłem 7 w dwóch falach…  A już te mrowie zombie  a potem połamańce… wrażenia bezcenne… Ale mnie  fps nie spadał.

BTW dokończyłem tłumaczenie spawnera i nowa wersja jest do pobrania w pod tym samym linkiem. Dostosowany do OP-2 z patchem z 23.02.2018 ale powinien działać także z wczesniejszą wersję. Swoja drogą gdyby Kuba był koleżeński. to by zrobił kopię całej gry i wgrał spawnera do tej kopii na spróbowanie…    bo o ile wiem Kuba gra w wersję bez tego najnowszego patcha…dlatego ma te wszystkie schowki np. w wiosce kotów.

Spawner OP-2 PL.7z (580 KB)

1 polubienie

Questy , bo wiesz jaka jest mentalnosc ru w tworzeniu gier, maly, sredni, duzy . Mod jest ciekawy i fajny, ale widac tu reke sado-maso ( wiesz o czym pisze), bo nawet poziomy trudnosci nic praktycznie nie zmieniaja . Mod jest ciekawy, bede grywal, ale nie tak jak kiedys … myslami jestem juz przy Stalker 2

…Po prostu jesteś przyzwyczajony do podstawki, która była prościutka jak konstrukcja cepa, a tutaj jednak trzeba kombinować. … - i znowu sie mylisz, gralem moze 2 razy w podstawke SoC ( czyli jakies 10 lat temu) , tak samo w CS, ale w CoP grywalem czesto, nawet nie wiem ile razy i z modami, bo jest najbardziej stabilna i moim zdaniem najlepsza czesc Stalkera  

4 minuty temu, trurl3 napisał:

Swoja drogą gdyby Kuba był koleżeński. to by zrobił kopię całej gry i wgrał spawnera do tej kopii na spróbowanie…  …

Kolezenski…, juz dawno uzywa ,tylko jak kiedys napisalem-nic nie napisze na ten temat . Dzieki-sprawdze go niebawem

6 minut temu, trurl3 napisał:

. Ale mnie  fps nie spadał.

No nie wiem o co chodzilo , mialem tak pierwszy raz , moze cos mi pobieral akurat, ale spadek mialem drastyczny

Inna sprawa, że jak się rozpruł ten worek z zombiakami natychmiast zacząłem wiać… Dobiegłem do fabryki i wlazłem na górę… tam dotarło już tylko kilka połamańców. Właściwie to nie miałem czasu oceniać dokładnie FPS

Ja utknalem w tunelu na betonie przy zombiakach, wiec ich tam bylo troszke ,a z pijawkami zwiewalem na ATP i na tatre mialem pomoc w postaci stalkerow tam przesiadujacych wiec ammo zaoszczedzilem

55 minut temu, Mnich napisał:

Mod jest ciekawy i fajny, ale widac tu reke sado-maso ( wiesz o czym pisze), bo nawet poziomy trudnosci nic praktycznie nie zmieniaja

Głupoty gadasz. Włącz sobie pieczarę ze snu na drugim poziomie trudnosci, a potem na realizmie. Zobaczysz jak BARDZO się mylisz.

59 minut temu, Mnich napisał:

Mod jest ciekawy, bede grywal, ale nie tak jak kiedys … myslami jestem juz przy Stalker 2

Może i lepiej, że wymiękasz na samym początku, ale jak Cię znam… Oczywiście, że dalej będziesz pogrywać i to codziennie. A już poważnie mówiąc, nie poddawaj się. Później jest trudniej ale naprawdę fabuła tutaj jest arcyciekawa. Myślami przy Stalker 2 będziesz jeszcze z dobre pięć lat tak więc OP-2 jest dobrym wypełniaczem czasu.

Godzinę temu, trurl3 napisał:

Swoja drogą gdyby Kuba był koleżeński. to by zrobił kopię całej gry i wgrał spawnera do tej kopii na spróbowanie…    bo o ile wiem Kuba gra w wersję bez tego najnowszego patcha…dlatego ma te wszystkie schowki np. w wiosce kotów.

Kuba jest koleżeński, ale nie lubi jak się go tak pod włos bierze. Druga sprawa, to to że prosisz o coś czego nie rozumiem. W jakim sensie mam zrobić kopie gry? Kopie sejwów czy całego katalogu?

Heh, żadnego czesania pod włos, naprawdę…   A kopia, to kopia… Kopia całego katalogu gry którą można uruchomić linkiem do XR_3DA.exe z katalogu kopii po wgraniu spawnera i ocenić działanie. Potem możesz zwyczajnie skasować ten folder. Oczywiście, musisz mieć dość miejsca na te powtórzenie GB gry

1 polubienie

3 minuty temu, trurl3 napisał:

Kopia całego katalogu gry którą można uruchomić linkiem do XR_3DA.exe z katalogu kopii po wgraniu spawnera i ocenić działanie. Potem możesz zwyczajnie skasować ten folder. Oczywiście, musisz mieć dość miejsca na te powtórzenie GB gry

Spróbuję, ale pamiętaj, że dla takiego laika komputerowego jak ja to brzmi jak wyprawa z jedynym pierścieniem aż do Orodruiny.

Zrób toi tak:

1. kliknik PKM na skrót do gry i wybierz “Otwórz lokalizacje pliku”. To Cię zaprowadzi do katalogu gry.

2. Obok okienka z adresem strzałka w góre - kliknij DWA razy i znajdziesz się na dysku w miejscu, gdzie będziesz widział cały katalog gry

3.Złap myszka za ten katalog i przeciągnij obok gdziekolwiek na puste miejsce. Na pytanie co robić (po puszczeniu PKM) odpowiedż żeby skopiować. Po zakończeniu kopiowania będziesz miał dwa katalogi gry: Jeden oryginalny a drugi z nazwą “kopia”

4 Wejdć do katalogu kopii a następnie do katalogu  /bin i zrób sobie na pulpiocie sktót do XR_3DA.exe. To wszystko. 

Teraz możesz nakopiować /gamedata ze spawnera na /gamedata kopii gry ze zgodą na zamiane plików. Po zakończeniu będziesz miał w kopii zainstalowany spawner 

Mam problem ,zze swoja pamiecia Mianowicie ma zadanie o Lisa (odebrac przesylke od Prapora)-pytanie-gdzie on jest? i mam w plecaku arty “oko wrony” , zapomnialem od kogo bralem misje i komu mam je dac . Wiem ze mam skleroze, ale jak mieliscie te zadanka to prosze o napisanie . Caly czas jestem na Kordonie i to z tej lokacji te misje sa .

Prapor stoi na przejściu z Wysypiska do Baru. Musisz go zagadać na temat giwery dla Lisa. A oko wrony to chyba dla Akima - miał coś za to dać w zadaniu od Kostii. Te Oko wrony promieniuje jak diabli i trudno je donieść do Akima, chyba że weźmiesz od Kostii na złomowisku pojazdów na Wysypisku - stamtąd do przejścia Kordon - Wysypisko niedaleko a tam własnie urzęduje Akim. 

2 polubienia

Dzieki Staszek

11 godzin temu, trurl3 napisał:

Te Oko wrony promieniuje jak diabli i trudno je donieść do Akima…

Dlatego mam je w schowku, bo jak bralem quest to ledwo do swojej skrytki doszedlem, a mialem pare krokow od Kosstii w wiosce kotow . Teraz trzeba poczekac na lepszy eku badz arty na zbicie promieniowania