No własnie, ja też miałem kłopot. Podobno silnik zapala się klawiszem “B”… Kierownica się kręci, koła się skręcają ale nie jedzie. Może trzeba mieć paliwo?
1 godzinę temu, Czujny napisał:
Jak chcecie, to sobie używajcie tego spawnera, przecież mi nic do tego.
Ja tylko swoje trzy grosze wtrącam.
Kuba spawner to i Tobie sie przyda - sam zobaczysz ,ale nawet jak go uzyjesz to i tak tu nie napiszesz
znam Cie zbyt dobrze
. Ja mam teraz motywacje do przejscia gry, moge zrespic NPC questowe ,itemki praktycznie omijajac bugi.
1 godzinę temu, trurl3 napisał:
Oj tam, oj tam… Na razie nie używam ale nie obiecuję… W każdym razie będę się starał nie używać i to musi wystarczyć jak na razie
. Mnie bieganie nie przeszkadza. Przeszkadza mi totalna mizeria z amunicja i dobra bronią… A przeciwnicy nie są słabi…
Masz racje Staszek ![]()
2 godziny temu, trurl3 napisał:
Cokolwiek mówi Kuba, to mnie się ten spawner też podoba. Nie jestem zbyt chętny rzeźbić każdą akcje po 100 razy, lepiej miec cos w zanadrzu… W już w OP-2 to mus, moim zdaniem…
i tu tez ![]()
1 godzinę temu, Czujny napisał:
Zaciekawiła mnie w waszej rozmowie wymiana zdań dotycząca uruchamiania pojazdów. Mam misję od Sidora, żeby dostarczyć mu buggy z bagien prosto pod jego jamę, ale jak wsiadam to nie da rady włączyć silnika, ruszyć, cokolwiek…
57 minut temu, trurl3 napisał:
No własnie, ja też miałem kłopot. Podobno silnik zapala się klawiszem “B”… Kierownica się kręci, koła się skręcają ale nie jedzie. Może trzeba mieć paliwo?
Ja dopiero zaczynam,ale jak szedlem do wioski kotow to znalazlem karnister z paliwem,wiec niby paliwo jest dostepne w grze. Sprawdzilem Czujny Baggy w spawnerze i dziala,jezdzi ,ale z gry to jeszcze nie-sciagnij spawner, zresp paliwo i zobacz czy w tym tkwi przyczyna ![]()
Teraz, Mnich napisał:
Kuba spawner to i Tobie sie przyda - sam zobaczysz ,ale nawet jak go uzyjesz to i tak tu nie napiszesz
znam Cie zbyt dobrze
@Mnich Nie mierz wszystkich swoją miarą, łobuziaku. ![]()
Ja gram od dwóch tygodni i jakoś nigdzie nie widzisz żebym rozpytywał o spawner tak jak Ty. ![]()
Prawda jest taka, że wszelkiej maści spawnery, trainery, cheaty, to najkrótsza droga do zniszczenia sobie gry.
Już Stasiowi się nawet wypsło…
Teraz, trurl3 napisał:
Mnie bieganie nie przeszkadza. Przeszkadza mi totalna mizeria z amunicja i dobra bronią… A przeciwnicy nie są słabi…
…czyli myśli o spawnowaniu amunicji i lepszej broni już się pojawiły. ![]()
Już wystarczająco Mnichu oszukujesz sam siebie zwiększając sobie udźwig, pewnie do jakichs 1000 kg albo i więcej, a tym samym odrzucasz z gry możliwość korzystania z plecaków/schowków, bo i po co skoro pierdyliard rzeczy masz przy sobie.
Tak jak pisałem wyżej, rozumiem i akceptuję spawner tylko przy okazji buga w grze uniemożliwiającego dalszą grę (spawn brakującego npc’a, bądz questowego itemu który się nie pojawił etc etc.), ale w przypadku Mnicha, to nie wierzę, że skończy się tylko na tym. ![]()
Oczywiście nie moja sprawa, każdy sobie gra tak jak chce, ale akurat jesteście ostatnimi osobami które podejrzewałem o takie UŁATWIANIE sobie Stalkera. ![]()
Ale panowie, bądźmy szczerzy… gra ma sprawiać przyjemność. Jest wiele metod samobiczowania się, ale dlaczego to ma być 'obowiązek gry w OP_2 '. Generalnie lubię tę grę, ale przychodzi moment, kiedy chciałbym rzucić myszka o ścinę po 121 ponownym wgrywaniu sejwa… Wtedy albo trzeba usunąć grę z dysku, albo znaleźć sposób na chociażby lekkie ułatwienie. Może nie mam racji, ale… każdy ma swoje zdanie.
55 minut temu, trurl3 napisał:
Ale panowie, bądźmy szczerzy… gra ma sprawiać przyjemność. Jest wiele metod samobiczowania się, ale dlaczego to ma być 'obowiązek gry w OP_2 ’
Nadinterpretujesz. Jaki obowiązek grania w OP-2? Raczej nieuleganie pokusie grania na ułatwieniu. ![]()
Godzinę temu, trurl3 napisał:
lubię tę grę, ale przychodzi moment, kiedy chciałbym rzucić myszka o ścinę po 121 ponownym wgrywaniu sejwa… Wtedy albo trzeba usunąć grę z dysku, albo znaleźć sposób na chociażby lekkie ułatwienie. Może nie mam racji, ale… każdy ma swoje zdanie.
Jestem w stanie zrozumieć, że przy takiej sytuacji można się wkurzyć i albo odinstalować albo rozwalić jakiś element komputera
można też obniżyć poziom trudności no i niech wam będzie, skorzystać ze spawnera… dla niezszargania sobie nerwów. ![]()
Ale ogólnie rzecz biorąc, to jestem przeciwnikiem takich ułatwień. Wiecie jak to się mówi. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Hehe, gra co chwila mówi mi, że łatwiej już nie będzie… Nie ma z czego obniżać…
15 godzin temu, trurl3 napisał:
Ale panowie, bądźmy szczerzy… gra ma sprawiać przyjemność. Jest wiele metod samobiczowania się, ale dlaczego to ma być 'obowiązek gry w OP_2 '. Generalnie lubię tę grę, ale przychodzi moment, kiedy chciałbym rzucić myszka o ścinę po 121 ponownym wgrywaniu sejwa… Wtedy albo trzeba usunąć grę z dysku, albo znaleźć sposób na chociażby lekkie ułatwienie. Może nie mam racji, ale… każdy ma swoje zdanie.
Swieta prawda
,Czujny nie wie ,co to jest utrata czesci komputera ![]()
14 godzin temu, trurl3 napisał:
No to faktycznie. OP-2 pokazuje swoją siłę. ![]()
5 minut temu, Mnich napisał:
Swieta prawda
,Czujny nie wie ,co to jest utrata czesci komputera
Nie no, nie przesadzajmy. Też czasami potrafiłem się zdenerwować przy okazji jakieś trudnego fragmentu gry. ![]()
A niech wam będzie już ten spawner. Nie zrozumcie mnie źle, nie czepiam się was ot tak dla przyjemności tylko nie chciałbym żebyście sobie popsuli grę, bo skoro zaczęliśmy grać w tym samym czasie, to liczę na ciekawą wymianę spostrzeżeń i opowiastek z gry.
Koniec tematu. Przestaję się czepiać. ![]()
14 godzin temu, trurl3 napisał:
Ja jestem na poczatku,wiec jeszcze wszystko przede mna,ale po wizycie w jaskini tworcy pokazali,ze jak sie ma odpowiedni sprzet to nawet da sie pograc,tylko kiedy ten osprzet sie zbierze… ![]()
14 godzin temu, Czujny napisał:
Ale ogólnie rzecz biorąc, to jestem przeciwnikiem takich ułatwień. Wiecie jak to się mówi. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
No nie, Kuba jeszcze przed Toba frustracja, kiedy poswiecisz czas na przejscie moda,ale jakis bug Ci nie pozwoli na to
.Ja mialem tak kilka razy ,tylko ze w Zewie Prypeci bo tam ogrywalem najwiecej modow ![]()
Pany… zaladowalem sejwa i po chwili slysze syrene ,jakby czas sie jakis odliczal (w porty juz robie) a tu figa-nic sie nie dzieje.
/// …nawalilem na darmo ..?!
No ale może więcej informacji? Gdzie obecnie jesteś? Co robiłeś? Z kim jesteś?
PS: obstawiam, że u Ciebie w grze jest tuż przed 22, a naukowcom nie pykła godzina grozy…
no w wiosce kotow po jaskini-a czas to nie wiem nawet jaki jest Zapauzowalem i boje sie grac dalej
No to mi powiedz którą masz godzine w grze. Sprawdź w PDA.
22:06… ide chyba spac bo nie bede w nocy ganial
/// zapomnialem, jeszcze spiworu nie mam
Tak jak myślałem. Godzina grozy.
Nie powiem Ci co to jest żeby nie psuć radochy, ale za którymś razem ta syrena może Ci uratować życie.
PS: wszystko jest ok, możesz grać spokojnie dalej
Czyli jak slysze syrene to szybki sejw i … co dalej…no powiedz bo bede gral tylko w dzien
1 minutę temu, Mnich napisał:
Czyli jak slysze syrene to szybki sejw i … co dalej…no powiedz bo bede gral tylko w dzien
To sobie graj tylko w dzień… co mnie to obchodzi. Ja mam swoją grę i czerpę z niej maximum przyjemności… nawet po tej 22 jak czasami syrena się włączy, a potem zaczyna się…
ale kolega z Ciebie spoko bede gral i w nocy ,pieluche od Sidora zara wezme i w zone lece z PMki strzelac
3 minuty temu, Mnich napisał:
ale kolega z Ciebie spoko bede gral i w nocy ,pieluche od Sidora zara wezme i w zone lece z PMki strzelac
I to się nazywa prawdziwy stalker, a już miałem dzwonić do Sidora żeby Ci dał nową ksywę… Misza Trzęsiportek
Chyba na taka-Misza Ostatni Bohater obronca Czujnego